Slavenības
2016. gada 29. marts, 12:14

Labdarības koncertā savāc vairāk nekā 22 000 eiro Ūdrīša rehabilitācijai. FOTO

Jauns.lv

Pirms divarpus mēnešiem avārijā smagi cietušā mūziķa Rolanda Baloža- Ūdra kolēģi „Rīga TV 24” telpās sarīkoja aizkustinošu koncertu „Lūdzu atnāc!”, kurā Ūdrīša atlabšanai ļaudis saziedoja vairāk nekā 22 tūkstošus eiro.

Tagad Rolands Ūdris-Balodis turpina ārstēties Siguldas slimnīcas rehabilitācijas nodaļā, un pagaidām mediķi neziņo par to, cik ilgs laiks būs nepieciešams atlabšanai. Rehabilitāciju valsts neapmaksā, tāpēc, pateicoties līdzcilvēku līdzjūtībai un atbalstam, aizpagājušajā nedēļā dienas laikā „Ziedot.lv” akcijā mūziķa rehabilitācijai tika saziedoti 18 000 eiro. Kādam laikam ar to pietiks.

Pateicībā par tautas atbalstu, Rolanda Baloža-Ūdra ģimene un draugi sarīkoja koncertu „Lūdzu atnāc!”, kurā uz skatuves ar brīnišķīgu koncertu kāpa neskaitāmi mūziķi. Pasākumu, kas norisinājās TV kanāla „Rīga TV 24” telpās, vadīja grupas „Z-Scars” solists un TV raidījuma „Rampas ugunīs” vadītājs Andris Kivičs. Uzstājās grupas „Otra puse”, „Jumprava”, „Linga”, „Prāta vētra” un citi. Pēc uzstāšanās mūziķi klausījās koncertu un draudzīgi čaloja.

„Paldies Ūdrītim par šo burziņu, kurā mums visiem mūziķiem ir iespēja sanākt kopā, pačupoties,” teica „Prāta vētras” solists Renārs Kaupers, kuru ar Rolandu saista sena draudzība un muzikālā sadarbība. Kaupers koncertā uzstājās ne tikai ar saviem grupas biedriem, priecējot klausītājus ar vairākām dziesmām, bet arī duetā ar mūziķi Egonu Kronbergu pārsteidza, nodziedot vienu no Ūdrīša hitiem – „Walk all night”.

Portālam Kasjauns.lv Kaupers atzina, ka dziesmas apgūšanai bija nepieciešams „krietns laiciņš”. „Nav nemaz tik vienkārši. It kā liekas, ka vienkārša, zināma dziesma, bet, kad tiec līdz dziedāšanai, tad izrādās, ka nemaz tik vienkārši nav. Piedziedājums ir vienkāršs, bet pantiņā tie frāzējumi ir diezgan sarežģīti. Vairākas reizes dienā atkārtoju tekstu. Un tā vairāk nekā nedēļu. Bet uz skatuves man līdzi bija špikerītis, un tāpat pāris vietās sajaucu un nodziedāju „pa savam”. Burvīgs gabals, šoreiz to izjutu pilnīgi citādi, nekā citkārt, piemēram, klausoties automašīnā. Tagad arī novērtēju meistara talantu, kā Ūdrītis ir sarakstījis tekstu, kāds ir frāzējums, kā melodija plūst,” atzīst Renārs, kurš ar Rolandu ir pazīstams jau vismaz 18 gadus. „Mums ir sena draudzība, un tas bija laiks, kad Ūdrītis bija liepājnieks, viņam bija gari, čirkaini mati, Lenona brillītes,” atminas Renārs.

„Prāta vētras” solists stāsta, ka savulaik viņš bijis sajūsmā par Ūdrīša daiļradi. „Kad parādījās pirmais „The Hobos” albums, tas bija vienkārši „bomba”! Viņš bija latiņu pārāks par visu. Tāpat kā daudzi, arī es nespēju noticēt, ka tā ir latviešu grupa.  

Arī mēs, „Prāta vētra”, tai laikā jau sākām dziedāt angliski. Starp divām saulēm tūrē devām kopā ar „The Hobos”. Ūdrītis arī mums palīdzēja tekstus taisīt angļu valodā. Viņš ir autors vairākām mūsu dziesmām, un albumā „Starp divām saulēm” visi angļu teksti ir Ūdrīša sacerēti. Tāpat kā dziesmai „Welcome to my country”. Kaut vai tamdēļ vien mums, „Prāta vētrai”, bija obligāti jāpiedalās šajā pateicības koncertā. Tas ir neapspriežami.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka 17. janvāra pēcpusdienā Ūdrīti notrieca automašīna. Pēc pamošanās no komas, Rolandam ir vajadzīga pilna aprūpe un uzmanīga kopšana. Rolands tika nogādāts Gaiļezera slimnīcā ar ļoti smagām traumām – lauztas abas kājas, nieres un liesas plīsums, lauztas ribas, saspiestas plaušas un smagas galvas traumas. No gūtajiem smadzeņu bojājumiem iestājās koma. Ārsti nedeva lielas cerības, brīdināja, ka viņš var neizdzīvot. Piecas nedēļas mediķi cīnījās par Rolanda dzīvību. Rolands izdzīvoja. 22. februārī Rolands pats sāka elpot! Kopš 21. marta Ūdrītis atveseļošanās procesu turpina Siguldas slimnīcas rehabilitācijas nodaļā.


Kasjauns.lv / Foto: Inta Mengiša