foto: Instagram
Oļega Fiļa sieva nemaz nepērk dārgās kleitas
Nav tā, ka savus glaunos izejamos tērpus Santa Zāmuele pērk pati.
Sarkanais paklājs
2018. gada 3. aprīlis, 05:33

Oļega Fiļa sieva nemaz nepērk dārgās kleitas

Žurnāls "Kas Jauns"

Likvidējamās un netīros darījumos apsūdzētās "ABLV" Bank līdzīpašnieka Oļega Fiļa sieva Santa Kristiana Zāmuele, kas ik pa laikam pārsteidz ar tūkstošiem eiro vērtiem tērpiem, izrādās, par tiem naudu netērē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms trim gadiem, sākot attiecības ar Latvijā bagātāko cilvēku, kura turība lēsta 315 miljonu eiro apmērā, Zāmuele atstāja žurnāla "Cosmopolitan" redaktores amatu un pievērsās jaunam izaicinājumam – vīna biznesam un savam zīmolam.
Dažu gadu laikā Zāmuele kļuvusi par lielisku vīnzini un šampanieša eksperti. Viņa daudz ceļo, iepazīstot labākos šampanieša namus, apmeklē smalkus sarīkojumus – labdarības balles Kannu kinofestivālā, Čempionu līgas finālu futbolā. Un visur parādās smalkos tērpos.

Zāmuele kleitu cenu skaļi nereklamē, un to žurnālos komentē modes eksperti, nevis viņa pati. Piemēram, pirms diviem gadiem Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremonijā Zāmuele ieradās "Oscar de la Renta" vakarkleitā, kuras cena tobrīd bijusi 9426 eiro.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Pirms diviem gadiem kopā ar Oļegu Fiļu, apmeklējot Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremoniju, Santa Zāmuele bija tērpusies Oscar de la Renta 2016. gada pavasara un vasaras kolekcijas vakarkleitā, kuras cena tobrīd bija 9426 eiro. Pie tās pieskaņota aptuveni 1500 eiro vērta Yves Saint Laurent somiņa.

“Lūdzu, nelieciet visu laiku klāt cenas manām kleitām. Ne jau visas tās par tūkstošiem pērku. Piemēram, esmu "Gucci" neoficiālā vēstnese, tāpēc viņi man kleitas iedod tāpat,” apmeklējot Rīgas Modes nedēļu, žurnālam "Kas Jauns" atzinusi Zāmuele.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Pērn rudenī Santa Zāmuele sabiedrībā parādījās "Isabel Marant" kolekcijas tērpos un vasaras kurpēs no nodīrāta pitona ādas. Topiņš Daren - 1750 eiro, Doll svārki - 1550 eiro, Lady Dior somiņa - 675 eiro, Tom Ford kurpes - 645 eiro.

Latvijā gan vietējie dizaineri, gan apģērbu veikali bieži gan oficiāli, gan neoficiāli sadarbojas ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, aizlienējot tērpus un pretī cerot saņemt reklāmas aktivitātes. Ja vien nav citas vienošanās, pēc pasākuma kleitas parasti atgriežas salonā. Pasaulē tā sen ir ierasta mārketinga prakse. Sadarbības veidi ir dažādi un atkarīgi no zīmola un tērpa nēsātāja nozīmības – var būt tērpa iedošana uz vakaru, zīmols var pat piemaksāt par reklamēšanu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Gucci", 2270 eiro. "Esmu "Gucci" neoficiālā vēstnese, tāpēc viņi man kleitas iedod tāpat,” skaidro Santa Zāmuele.

Nopietnāka un stabilāka ir vēstnešu formāta sadarbība, kad slavenības tērpjas tikai un vienīgi konkrēta zīmola izstrādājumos (par nosacījumu laušanu draud līgumsods) vai lieto attiecīgos produktus. Tādi vēstneši ir gan modeles, gan futbolists Krištianu Ronaldu, gan aktieris Džordžs Klūnijs. Produkti ir visdažādākie – ne tikai modes drēbes, bet pat medicīnas preces.

Mirkļi no Oļega Fiļa un viņa sievas Santas Zāmueles dzīves

Mirkļi no Oļega Fiļa un viņa sievas Santas Zāmueles dzīves

gallery icon
43

Santa Zāmuele instagram attēlos

Vīnzine, Latvijas bagātākā cilvēka Oļega Fiļa dzīvesbiedre Santa Zāmuele.

gallery icon
13

Latvijas bagātākais vīrietis Oļegs Fiļs un viņa sieva Santa Zāmuele

Latvijas bagātākais vīrietis – bankas “ABLV Bank” padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs - un viņa sieva – vīnu un šampaniešu eksperte ...

gallery icon
7
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās