foto: Jānis Deinats
Tapusi jauna grupa! “Elektrofolk” līderis Majors un Vaskess no Panamas izveido apvienību “Atom”
Par grupas "Atom" dvēseli un iniciatoru uzskatāms tieši mūziķis no Panamas Čārlijs Vaskess.
Mūzika
2018. gada 21. marts, 11:15

Tapusi jauna grupa! “Elektrofolk” līderis Majors un Vaskess no Panamas izveido apvienību “Atom”

Kasjauns.lv

Ar koncertu un pirmā videoklipa atrādīšanu sevi pieteikusi jauna un patiešām interesanta muzikālā apvienība “Atom”. To izveidojis grupas “Elektrofolk” un “Marana” basģitārists Ainārs Majors.

Grupas "Atom" prezentācijas koncerts

2018. gada 20.martā kultūras namā "Daile" ar koncertu un videoklipa prezentāciju sevi jauna mūziķu formācija – grupa "ATOM", kurā ...

gallery icon
97

Bez viņa grupā spēlē divi jaunie latviešu mūziķi – bundzinieks Toms Kagainis un Xsylosynth instrumenta virtuozs Miķelis Dzenuška – kā arī solists un ģitārists Čārlijs Vaskess. Šis mūziķis ir no Panamas, bet uz Latviju Čārlijs pārcēlās pirms pusotra gada mīlestības dēļ – viņš ne tikai iemīlējis latviešu meiteni, antropoloģijas pētnieci Elīnu Bauzi Krastiņu, bet nu arī pašu Latviju.
Grupa “Atom” plašākai publikai sevi atrādīja 20. marta pēcpusdienā mūzikas namā “Daile”, nospēlējot nelieku koncertu, kā arī prezentējot videoklipu dziesmai “Mother I Feel You”, kas ir Natives indiāņu tautas dziesma grupas “Atom” versijā, savukārt pārējo “Atom” dziesmu autors ir Čārlijs Vaskess.


„Grupa Latvijas mūzikas apritē ienāk ar lielu enerģiju un nopietniem plāniem. “ATOM” spēlē rock-fusion stilā un muzikālajā skanējumā saklausāmi arī pasaules mūzikas un indie mūzikas elementi. Īpašais grupas bonuss ir solista Čārlija plašais balss tembrs, nebijušās melodijas un dziesmu aranžējumi, kā arī mūziķu augsti profesionālais sniegums. Mūsu repertuārā ir gan ar spēku un brīvības kliedzienu uzlādētas rokdziesmas, gan dvēseliskas mīlas balādes,” stāsta grupas basģitārists un producents Ainārs Majors, uzsverot – par grupas dvēseli un iniciatoru uzskatāms tieši Čārlijs Vaskess (Charlie Vasquez).

Viņš ir dzimis un savas mūziķa gaitas uzsācis tropiskajā Panamā. Vairākus gadus kā mūziķis Čārlijs ir arī iegremdējies Dienvidamerikas kultūras galvaspilsētas Buenosairesas muzikāli augstvērtīgajā, bet brīžam neprātīgi bohēmiskajā dzīvē. Čārlijs atceras, ka dzīve pilnībā sagriezās pirms deviņiem gadiem, kad, latviešu meitenes aicināts, viņš uzsāka ceļojumu cauri Dienvidamerikai. Tad viņš sāka arī savu iekšējo ceļojumu atpakaļ pie savas dziļākās būtības. Pēc atklāsmes, ka dzīvē nav nekas svarīgāks, kā sekot saviem sirds sapņiem, atbrīvoties no paša un sabiedrības uzliktajām važām un, visam pāri, nekad nebeigt mīlēt, viņu pārpludina iedvesma. Tā pārtop dzejoļos, un jaunas melodijas nekad nebeidz skanēt viņa galvā. Mīlestība atveda Čārliju uz Latviju, kur viņš dzīvo jau pusotru gadu un aktīvi iesaistās Rīgas muzikālajā dzīvē, izpildot gan populāro, gan eksperimentālo, gan spirituālo mūziku. 2017. gadā mūziķis spēlēja festivālos “Komēta”, “Gara Vasara” un “Bildes”. Bet grupas “ATOM” izveidošana ir Čārlija lielākais prieks: „ATOM” ir mana deviņus gadus sena sapņa piepildījums – spēlēt savu orģinālmūziku un izdot albumu! Esmu laimīgs arī tāpēc, ka savas mākslinieciskās ieceres varu īstenot kopā ar  talantīgiem un profesionāliem Latvijas mūziķiem.”

Grupas basģitārists un producents Ainārs Majors jau vairāk nekā desmit gadus ir apgrozījies un labi pazīstams Latvijas populārās un akadēmiskās mūzikas lokos. Grupa “ElektroFolk” ir viens no viņa pēdējiem muzikālajiem projektiem, kas par savu albumu “Elektro” saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu „Zelta mikrofons”. „Savukārt “ATOM” ir jauns sprādziens manā dzīvē!” atzīst mūziķis, piebilstot: “Saspēlējoties man ir svarīgi starp grupas mūziķiem atrast to alķīmiju, kas, iespējams, notiek atomu līmenī, kad, kopā spēlējot, izgaist laiks un telpa. Tas ir tas brīdis, kad mūzika spēj aizvest arī klausītāju tālu prom no visa ikdienišķā, sniedzot viņam dziļāko muzikālo piedzīvojumu. Augstākā vērtība rodas, kad pēc koncerta klausītājs sajūt, ka ir mainījies, ka ir iedvesmots, kļuvis patiesāks, stiprāks un gaišāks. Man ir gandarījums, ka “ATOM” mūziķi spēj radīt cilvēkos šo piedzīvojumu.”

ATOM bundzinieks Toms Kagainis mūzikā  darbojas jau vismaz astoņus gadus, aktīvi koncertējot gan Latvijā, gan citur: Beļģijā, Bulgārijā, Vācijā, Tenerifē. Daudz laika un enerģijas Toms velta, pasniedzot bungu spēlēs nodarbības Jelgavā un Rīgā, turklāt viņš ir jaunākais mūsdienu bungu spēles skolotājs Latvijā.

Savukārt Miķelis Dzenuška (ksilofons / sintezators) šobrīd studē Latvijas Mūzikas akadēmijā džeza vibrofona specialitātē, un ir vienīgā Xsylosynth imstrumenta virtuozs Latvijā. Līdztekus mācībām, Miķelis vienmēr ir aktīvi iesaistījies dažādās grupās un muzikālos projektos, ļaujoties dažādiem muzikāliem strāvojumiem, kā indīroks, džezs, pasaules mūzikas ritmi un klasiskās mūzikas aranžijas. Viņam patīk arī radīt savas kompozīcijas.