foto: Juris Rozenbergs
Režisors Mihails Gruzdovs ir augšāmcēlies no komas un sievai sarīko balli ar salūtu
Leģendārais režisors Mihails Gruzdovs teic, ka nu viņš ir atveseļojies un jūtas lieliski.
Slavenības
2018. gada 15. marts, 06:28

Režisors Mihails Gruzdovs ir augšāmcēlies no komas un sievai sarīko balli ar salūtu

Kasjauns.lv

Kopš pērnā rudens, kad režisora Mihaila Gruzdova (64) dzīvība karājās mata galā, pusgada laikā mākslinieks veselību ir atguvis. Nupat viņš arī atgriezies darbā Latvijas Kultūras akadēmijā, un aizvadītajā nedēļā sarīkoja vērienīgu 50. jubilejas pārsteiguma ballīti sievai režisorei Indrai Rogai – raksta žurnāls “Kas Jauns”.

Balstīdamies uz spieķa, tomēr dzīvespriecīgs un mundrs kādreizējais Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Mihails Gruzdovs ir atkal uz kājām. Pērn rudenī visa Latvijas kultūras saime turēja īkšķus, kaut Meistaram izdotos uzveikt slimību, kas atkal viņu notrieca pie zemes. Visi cerēja, ka viņš atmodīsies no komas... Nenoliedzami, Mihaila izķepurošanās un atlabšana ir lielākā dāvana viņa sievai režisorei Indrai Rogai un abu 13 gadu vecajai meitai Martai Marijai.

Režisors Mihails Gruzdovs iepērkas pirotehnikas veikalā

Lai sarīkotu savas sievas Indras Rogas 50 gadu jubilejas ballītē uguņošanu, režisors Mihails Gruzdovs devās uz pirotehnikas veikalu.

gallery icon
18


Aizvadītajā nedēļā, sievas 50. dzimšanas dienā, Gruzdovs soļoja uz pirotehnikas veikalu Turgeņeva ielā – apkaimē, kurā arī pats pirms dažiem gadiem dzīvojis –, lai izvēlētos, kādu salūtu šaut gaisā, krāšņojot mīļotās sievietes dzimšanas dienas svinības.
„Man Indrai ir pārsteigums – taisu viņai jubilejas ballīti. Viņai nezinot, esmu saaicinājis daudz viesu – būs draugi, bijušie studenti, kolēģi, kopumā vismaz 50 cilvēku. Svinības notiks K. K. fon Stricka villā. Būs galds, torte, ziedi, priekšnesumi, viss manā režijā. Kā gan citādi – sieva man ir viena,” žurnālam “Kas Jauns” priecīgi teica leģendārais režisors, uzsverot, ka allaž cenšas iepriecināt Indru dzimšanas dienā: „Piemēram, kad viņai palika četrdesmit, es pārsteidzu, aizvezdams uz Venēciju. Esam jau 17 gadu kopā, un Indra man ir brīnišķīga. Es saprotu, ka mīlestība, mīļotais cilvēks jau nav īpašums. Tāpēc mīlestību vajag barot ar uzmanību, ar prieku, bez tā nekā nebūs.”

foto: Juris Rozenbergs
Valmierā pēc izrādes 8. martā Indra Roga tika sirsnīgi sumināta 50. jubilejā.

Gruzdova un Rogas liktenīgā iepazīšanās notika, kad Indra sāka studēt režiju. Pasniedzējs un par viņu 14 gadu jaunākā studente 2002. gadā apprecējās, un divus gadus pēc kāzām pasaulē nāca abu lielākais prieks un acuraugs – meita Marta Marija. Tieši neizmērojamā mīlestība pret sievu un meitu Gruzdovam bija lielākais spēka avots, kad pirms 11 gadiem viņu satrieca vēsts par ļaundabīgu audzēju. Pēc izārstēšanās viņš tolaik izteicās, ka tieši mazā meitiņa, kas jāuzaudzina, viņam bijusi galvenais stimuls pārvarēt smago slimību.


Aizvadītajā gadā Mihails Gruzdovs atkal nonāca smagu veselības problēmu gūstā. „Pusgada laikā man bija divas ļoti smagas operācijas un trīs vietējās. Skaidrs, ka tas ir tā kā par traku organismam,” tagad neslēpj Mihails, kurš rudens sākumā vairākas nedēļas atradās komā, un mediķi visiem spēkiem centās glābt viņa dzīvību. Indra Roga tajā laikā turējās neticami braši. Par to Mihails saka: „Bez Indras manis vairs nebūtu. Es jau biju tur... Vienkārši Indra un meita ar savām lūgšanām mani izvilka atpakaļ. Nu man vairs nav, kur likties, ir jādzīvo. Meita vēl jāizprecina!

Indru Rogu Valmierā sumina 50. jubilejā

2018. gada 8. martā Indra Roga Valmieras teātrī atzīmēja 50. dzimšanas dienu.

gallery icon
15


Tagad jūtos labi, viss ir kārtībā. Strādāju, plānoju nākamo sezonu. Dailes teātrī plāni pārcēlās, jauni iestudējumi būs nākamajā sezonā,” stāsta Gruzdovs. Kopš atgūšanās no veselības problēmām Mihails ir galvenais meitas audzinātājs, jo Indra dienas pārsvarā vada darbā Valmierā. „Kad Indra ir prom, dzīvojam ar meitu divatā. Mums abiem klājas ideāli,” smaidot teic režisors.