foto: Vida Press
Princis Harijs māca Meganai braukt ar manuālo ātrumkārbu
Princis Harijs kļuvis par Meganas jauno autovadīšanas instruktoru Britu salās.
2018. gada 14. marts, 10:08

Princis Harijs māca Meganai braukt ar manuālo ātrumkārbu

Kasjauns.lv

Tagad, kad Megana Mārkla pārcēlusies uz dzīvi Lielbritānijā, viņa apgūst arī braukšanu pa ielas kreiso pusi, kā arī automašīnas vadīšanu ar manuālo ātrumkārbu jeb kā tautā saka „ar kloķi”.

Izdevums „Mail on Sunday” informē, ka Meganai Mārklai jauno braukšanas stilu nemācot vis instruktors, bet gan pašas līgavainis princis Harijs.

Kāds no pāra paziņām laikrakstam atklājis, ka Megana jaunās prasmes apgūstot turpat Kensingtonas pils teritorijā, kur viņa šobrīd dzīvo kopā ar līgavaini un gatavojas 19. maijā gaidāmajām kāzām. Teritorija ir gana plaša, lai vingrinātos braukšanā ar automašīnu ar manuālo ātrumkārbu, turklāt pils slēgtajā teritorijā viņa ir pasargāta no sabiedrības uzmanības un paparaci kameru zibspuldzēm.

foto: Vida Press
Ārvalstu pilsoņi, kam ir savā zemē iegūta autovadītāja apliecība, līdz pat gadam var droši stūrēt pa Lielbritānijas ceļiem. Pēc tam jānokārto braukšanas un braukšanas teorijas eksāmens Lielbritānijā.

Līdzīgi kā vairums amerikāņu, arī Megana auto vadīšanas prasmi apguvusi, mācoties to vadīt ar automātisko pārnesumkārbu. Lielbritānijā auto ar automātisko ātrumkārbu aizvien ir liels retums. Lai gan tās strauji sāk iemantot popularitāti arī Britu salās, pētnieki secinājuši, ka tikai viena ceturtā daļa ielās redzamo spēkratu ir vadāmas ar automātisko ātrumkārbu.

Ārvalstu pilsoņi, kam ir savā zemē iegūta autovadītāja apliecība, līdz pat gadam var droši stūrēt pa Lielbritānijas ceļiem. Pēc tam jānokārto braukšanas un teorijas eksāmens Lielbritānijā.

Princis Harijs un Megana Mārkla Edinburgā

Princis Harijs un Megana Mārkla Edinburgā

gallery icon
25

Lai gan karaliskajā ģimenē vairums spēkratu ir tieši ar automātisko ātrumkārbu, Megana mācoties apieties ar manuālo ātrumkārbu, kas viņai varētu lieti noderēt ārkārtas situācijā, ja, piemēram, jāpārsēžas uz auto, kam nav automātiskās ātrumkārbas, – informē izdevums „Mail on Sunday”.

Vārdā nenosauktais informators apliecinājis, ka Megana nesen arī piedalījusies divu dienu ilgās armijas rīkotas apmācībās, kurās izspēlētas dažādas situācijas ar ķīlnieku sagrābšanu.

Kāds no virsniekiem izdevumam „The Sunday Express” apliecinājis, ka apmācības bijušas nervus stindzinošas un spētu „pārbiedēt jebkuru”. Vienā no situācijas izspēlēm, kareivji pat izmantojuši kaujas patronas, lai „glābtu” Meganu no laupītājiem.

1983. gadā, kad Diāna apmeklējusi līdzīgs mācības, viņai aizdegušies mati. Meganai par laimi apmācības beigušās bez traumām.

Megana Mārkla ar vecākiem

Megana Mārkla ar vecākiem.

gallery icon
28

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

gallery icon
20