Slavenības
2016. gada 3. aprīlis, 13:07

Daiļais Justs ar Eirovīzijas konkurentiem Rīgā ballējas zviedru stilā. FOTO

Jauns.lv

Spīķeru koncertzālē 2. aprīlī notika Eirovīzijas fanu kluba Latvijā rīkotais koncerts „Eurovision PreParty Riga”, kurā piedalījās deviņi šā gada Eirovīzijas konkursa dalībnieki un īpašie viesi no Zviedrijas - Eirovīzijas dziesmu konkursa 1984.gada uzvarētāji brāļi Heriji un popgrupa „Schlagerfeber”.

Pasākumā, kur galvenais temats bija Eirovīzijas šā gada mājvieta Zviedrija ar nacionālajiem ēdieniem, dzērieniem un izstādi par šo valsti, skatītāji ar ovācijām sagaidīja Justu Sirmo un viņa grupu „Tax Free”. Klāt bija arī astoņu citu Eirovīzijas dalībvalstu pārstāvji no Šveices, Serbijas, Spānijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Bulgārijas, Maltas un Izraēlas un viesi no Skandināvijas.

Koncertzālē valdīja jautra noskaņa. Dalībnieki iepazinās ar saviem Eirovīzijas konkurentiem un daži pat kļuva par labiem draugiem, piemēram, Serbijas dziedātāja Sanja un Izraēlas pārstāvis Hovijs. Viņi atzina, ka iepazinās Rīgā un laiku pēc uzstāšanās pavadīja draudzīgi sarunājoties un dejojot. Bet spānietei Barei nokļūšana uz Latviju izvērtās pārdzīvojumiem bagāta, jo ceļā noklīda viņas bagāža. „Lidoju no Madrides ar pārsēšanos Parīzē un tur arī mans čemodāns „izdomāja” nebraukt kopā ar mani uz Latviju,” portālam Kasjauns.lv atklāj dziedātāja. Tomēr noklīdušais čemodāns diezgan ātri nokļuva līdz viņas viesnīcas numuram Rīgā un dziedātājas uz koncertu varēja doties ar mierīgu sirdi. „Kad to saņēmu, sarāju kā mazu bērnu. Ienesu istabā un teicu, ka nekur bez manis vairs neies,” smejoties saka Barei. Dziedātāja atklāja, ka koferi vairs no rokām neizlaidīs un, lidojot uz nākamo pieturas punktu – Maskavu, ņems to līdzi lidmašīnā kā rokas bagāžu.

Savukārt Baltkrievijas pārstāvis Ivans apstiprināja iepriekš izskanējušās ziņas, ka uz Eirovīzijas skatuves plāno uzstāties kails kopā ar īstiem vilkiem. Vai viņam tas izdosies, redzēsim maijā Eirovīzijas dziesmu konkursā.


Kasjauns.lv / Foto: Anete Janševica

Tēmas