foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Haoss ap Valērija Maligina mantojumu; bijusī sieva pat gatavojas atteikties no Latvijas pilsonības
Valērijs Maligins ar sievu Signi Balderi-Sildedzi 2011. gadā.
Slavenības
2018. gada 6. marts, 11:37

Haoss ap Valērija Maligina mantojumu; bijusī sieva pat gatavojas atteikties no Latvijas pilsonības

Kasjauns.lv

Pāragri mirušā “Olainfarm” valdes priekšsēdētāja un 7. turīgākā Latvijas cilvēka Valērija Maligina otrā sieva Signe Baldere-Maligina ar savu pilnvatnieci Signi Liberti atzīst, ka process ap pagājušā gada nogalē pēkšņi mirušā uzņēmēja Valērija Maligina mantojumu bezatbildīgi un neprofesionāli padarīts par haosu. Dubultpilsone Baldere-Sildedze plāno pat atteikties no Latvijas pilsonības un turpmāk būt tikai Šveices pilsone.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēdējā gaitā tiek izvadīts Valērijs Maligins

2017. gada 15. decembrī no Rīgas Svētā Erceņģeļa Mihaila pareizticīgo baznīcas pēdējā gaitā tika izvadīts uzņēmuma “Olainfarm” līdzīpašnieks, miljonārs Valērijs ...

gallery icon
130

Kā zināms, Valērijs Maligins visus savus īpašumus un uzkrājumus novēlējis savām trim meitām – Irinai, Nikai un nepilngadīgajai Annai, kuras māte ir Valērija Maligina otrā sieve Signe Baldere-Sildedze.

Intervijā portālam “Pietiek.com” Baldere-Sildedze un Liberte teic, ka gadījumā, ja cilvēku ieceļ par aizgādni vai aizbildni, viņš uzņemas, ka viņam ir visas spējas un prasmes, jo tas tomēr ir pienākums. Bet tas, ko šobrīd darot Irina ar saviem juristiem,  nekādā mērā neatbilst aizgādņa spēkām un prasmēm.
“Viņai tas ir jāveic personīgi. Ja viņa pat neierodas bāriņtiesas sēdēs, kur ir runa par milzu līdzekļu izlietojumu, ja neatbild uz oficiālu aicinājumu. Ja mēs paziņojam, kad ieradīsies tiesu izpildītājs, viņas pienākums ir nodrošināt inventāra sarakstu. Viņa neatbild un neierodas, tad par kādu aizgādņa pienākumu pildīšanu šeit var būt runa,” intervijā saka Baldere-Sildedze. “Viņa ir iecelta, bet no spējām un prasmēm nav ne miņas. Visas viņas darbības parāda, ka ir vērstas pret to, lai saglabātu mantojuma masu.”

Baldere-Sildedze saka, ka konkrētajā gadījumā ir manāmas viena cilvēka ambīcijas un nekompetence. Tāpat Baldere-Sildedze teic, ka bijusi klāt, kad zvērināts tiesu izpildītājs 16. februārī Valērija Maligina mājā fiksēja, ka ir izmainīti apstākļi kopš nāves dienas, kaut arī māja pēc nāves tikusi apzīmogota. “Tad ir jautājums – kam bija piekļuve šajā īpašumā? Policija bija aizzīmogojusi, kamēr noskaidro nāves apstākļus. Bet bija nepārprotami redzams, ka mājā kāds ir saimniekojis,” intervijā teic Signe Baldere-Sildedze.

“Tieši šo situāciju ir sekmējusi un radījusi bāriņtiesa ar savu neprofesionalitāti un policija. Ir jāpieņem ļoti skarbs lēmums un jāatsakās no Latvijas pilsonības, lai kaut kādā veidā pasargātu sevi un savu bērnu. Man ir arī Šveices pilsonība. Mums būs civilizētas valsts aizsardzība, jo viņi savus pilsoņus ļoti aizsargā, un tad būs cits respekts, cita attieksme, jo mūsu cilvēki bāriņtiesai un policijai absolūti neinteresē,” par notiekošo ap Maligina mantojuma lietu intervijā sacījusi Signe Baldere-Sildedze.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās