foto: Juris Rozenbergs
Aktieriem pašiem sava Olimpiāde Žagarkalnā
Slēpošanas trasē Žagarkalnā azarts un sacensību gars tika izrādīts pilnā apmērā.
Slavenības
2018. gada 23. februāris, 11:30

Aktieriem pašiem sava Olimpiāde Žagarkalnā

Kasjauns.lv

Cēsīs, Žagarkalnā, līksmi, sportiski un dzīvespriecīgi aizvadīta 8. Teātru ziemas spartakiāde un tajā piedalījās teju 200 dalībnieki no Dailes teātra, Jaunā Rīgas teātra, M. Čehova Rīgas Krievu teātra, Latvijas Nacionālā teātra, Latvijas Leļļu teātra, Valmieras teātra, Liepājas teātra, Latvijas Nacionālās operas un baleta, kā arī Latvijas Kultūras akadēmijas 3. aktieru kursa studenti.

8. Teātru ziemas spartakiāde Žagarkalnā

8. Teātru ziemas spartakiāde Žagarkalnā.

gallery icon
124

Kamēr mūsu olimpieši priecē un mazliet arī apbēdina ar saviem startiem Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, aktieri un teātru darbinieki parūpējās, lai ša gada mači būtu visapmeklētākā spartakiāde 8 gadu laikā. Daudzi bija gatavi sacensties un pierādīt savus spēkus slaloma trasē, taču visrezultatīvākais izrādījās Dailes teātris.


Sacīkstes notika četrās disciplīnās – gan kungiem, gan dāmām uz slēpēm un sniega dēļa. Vīru konkurencē visātrāk trasi uz slēpēm izdevās pieveikt Uldim Anžem no Latvijas Nacionālā teātra, aiz sevis atstājot “dailēnieti” Daini Grūbi un Linardu Šefleru no Liepājas teātra.


Sniegadēli vislabāk izdevās “savaldīt” Jānim Vimbam no Nacionālā teātra, kurš aiz sevis atstāja Artūru Dzērvi no Dailes teātra un Artūru Pudānu no Operas.


Dāmām slēpošanas trasē ātrākā bija Tatjana Guseva no Rīgas Krievu teātra, un tikai otrajā vietā ierindojās Žagarkalna saimnieka Jura Žagara sieve Trūdija, kas pārstāvēja Dailes teātri. Savukārt uz sniegadēļa vislabāk veicās studentei Elizabetei Skrastiņai un Zanei Aļļēnai no Latvijas Nacionālā teātra.