foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vainstains atvainojas par Lourensas un Strīpas vārdu izmantošanu
Holivudas producents Hārvijs Vainstains atvainojās aktrisēm Merilai Strīpai un Dženifera Lourensai.
Slavenības
2018. gada 23. februāris, 08:50

Vainstains atvainojas par Lourensas un Strīpas vārdu izmantošanu

LETA

Nežēlastībā kritušais Holivudas producents Hārvijs Vainstains ceturtdien atvainojās aktrisēm Merilai Strīpai un Dženifera Lourensai par to, ka bija "nepiemēroti" izmantojis šo aktrišu teikto un viņu vārdus, mēģinot panākt pret viņu ierosinātās prāvas izbeigšanu.

"Vainstains atzīst gan Merilas Strīpas, gan Dženiferas Lourensas vērtīgo ieguldījumu šajā sarunā un atvainojas," paziņoja Vainstaina preses sekretāre.

Lourensa un Strīpa bija paudušas neapmierinātību ar to, ka Vainstains prāvā bija izmantojis šo aktrišu publiskos izteikumus par viņu, tostarp to, ka viņas bija raksturojušas Vainstainu kā "cienīgu" un "jauku".

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Holivudas producents Hārvijs Vainstains atvainojās aktrisēm Merilai Strīpai un Dženifera Lourensai.

Lourensa sacīja, ka viņš izrāvis "no konteksta" viņas teikto, un piebilda, ka "[seksuālie] plēsoņas to dara, un tas ir jāaptur".

"Hārvija Vainstaina advokātu rīcība, izmantojot manu paziņojumu, ka viņš nebija seksuāli uzmācīgs vai fiziski varmācīgs mūsu biznesa attiecībās, par pierādījumu tam, ka viņš tāds nav bijis pret daudzām CITĀM sievietēm, ir patētiska un ekspluatējoša," piebilda Strīpa.

Vainstains "ieteicis savam advokātam neiekļaut [lietā] konkrētus bijušo kolēģu vārdus un pēc iespējas izvairīties no tā, pat ja šie vārdi ir publiski zināmi," sacīja viņa preses sekretāre.

Vainstains mēģina panākt, lai tiktu izbeigta prāva, kuru decembrī pret viņu un viņa bijušo kinostudiju ierosināja sešas sievietes Ņujorkā. Viņas apsūdz Vainstainu seksuālā uzmācībā, uzbrukumos un izvarošanā, un aicina viņu tiesāt.

Vainstains noliedz, ka būtu izdarījis kādus likumpārkāpumus.