Tā kārtību dārzā ievieš azbesta vecene Dagestānā. FOTO
„Tās čūskas neļāva man sastādīt kartupeļus,” piktojas pensionāre, kura savā pagalmā azartiski noslaktēja 80 rāpuļus.
Trakā pasaule
2016. gada 6. aprīlis, 16:05

Tā kārtību dārzā ievieš azbesta vecene Dagestānā. FOTO

Jauns.lv

(Brīdinām: ar vājiem nerviem neskatīties.) Čūskas ir rāpuļi, kas derdzas daudziem. Taču Dagestānā dzīvo kāda pensionāre, kura naidu pret ložņām konvertēja reālā rīcībā, ar tām izrēķinoties.

Nokūstot sniega kārtai Dagestānā, 60 gadus vecā pensionāre Sagiba Islammagomedova savā dārzā ieraudzīja pamatīgu daudzumu ar čūskām, kuras līda ārā no zemes saulē pasildīties, vēsta  „Komsomoļskaja Pravda”.

Kundzīte ņēma iniciatīvu savās rokās un ar lāpstu gāja tās slaktēt nost. Lai gan dažām izdevies no bendes aizbēgt, kopumā sieviņa nositusi apmēram 80 čūsku. Lepojoties ar sasniegto, viņa pozējusi savam radiniekam, tādējādi iespaidīgais attēls nonāca interneta ārēs.

Kumtorkaļinskas ciema ļaudis pat lūguši rajona administrācijai apbalvot pensionāri par drosmi, nokaujot tik iespaidīgu čūsku daudzumu, taču Dagestānas biologi teic, ka sieviete rīkojusies nepareizi. Biologi čūsku bendi nosoda, ka viņa radījusi ekoloģisku kaitējumu videi.

Dagestānas Universitātes Zooloģijas un fizioloģijas institūta katedras vadītāja Ludmila Mazanejeva laikrakstam „Komsomoļskaja Pravda Ziemeļkaukāzā” pauda: „Sieviete ir nogalējusi gluži nekaitīgas čūskas. Tās nevar nodarīt nekādu ļaunumu, bet gan tikai labumu, piemēram, pavasarī tās iztīra pagalmu no grauzējiem, tos apēdot,” pastāstīja docente.

„Un tas, ka šis foto kļuvis tik populārs internetā, var izraisīt šādas rīcības glorificēšanu, nesaudzīgi iznīcinot to, kas patiesībā nes labumu,” runāja speciāliste.

Pēc ažiotāža, kādu šis foto izraisījis Dagestānā, uz nelielo ciemu dosies arī vadošie biologi, lai pārliecinātos, vai citos pagalmos ļaudis neseko Sagibas slepkavnieciskajam piemēram. Tikmēr pati „azbesta vecene” teic, ka pamatu sašutumam neredz. „Tās čūskas neļāva man sastādīt kartupeļus! Bet čūsku mūsu apkaimē ir ka mudž...,” sacīja pensionāre.

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no Vkontakte

Tēmas