Linda Leen vada auto nepiesprādzējusies. FOTO
Kadrs no LTV1 2016. gada 5. aprīļa raidījuma “Personība. 100g kultūras. Linda Leen. Savatne”, kurā var redzēt, ka Linda Leen vada auto, nepiesprādzējusies ar drošības jostu.
Slavenības
2016. gada 6. aprīlis, 16:20

Linda Leen vada auto nepiesprādzējusies. FOTO

Jauns.lv

Otrdien LTV1 raidījums “Personība. 100g kultūras” demonstrēja patiešām jauku un sirsnīgu filmu “Linda Leen. Savatne” par dziedātāju Lindu Leen. Tajā arī redzams, kā Linda brauc pie mammas uz Talsiem, taču, ak vai, viņa auto vadīja, nepiesprādzējusies ar drošības jostu!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Linda Leen kopā ar raidījuma filmēšanas komandu uz Talsiem devās, vadot apjomīgo “Mitsubishi Pajero” apvidus auto, kas jauns Latvijā maksā, sākot no 42 000 eiro. Stūrējot šo vāģi, dziedātāja stāstīja, ka viņai ļoti patīk ceļš. Linda, esot ceļojumos ārpus Latvijas, vienmēr izīrē mašīnu, vienalga, vai ir kopā ar draugiem, vai viena pati. Turklāt, vadot auto, viņai lieliski raisās domas, un vislabākos lēmumus viņa pieņem, esot pie stūres. “Jā, un šī ir lieta, kas mani absolūti klausa! Vismaz viena lieta šajā pasaulē notiek absolūti tā, kā es vēlos,” par auto vadīšanu raidījumam teica Linda.

Taču tieši šajos kadros varēja pamanīt, ka Linda Leen pārkāpj Ceļu satiksmes noteikumus, jo viņa vadīja auto, nepiesprādzējoties ar drošības jostu. Par to, kā liecina Administratīvo pārkāpumu kodekss, autovadītājam paredzams sods – brīdinājums vai soda nauda trīsdesmit eiro apmērā. Tikmēr statistika liecina, ka, ja autovadītājs nelieto drošības jostu, iespēja gūt traumas vai iet bojā avārijās ir septiņas reizes lielāka.

Starp citu, Lindai Leen ar auto vadīšanu ne vienmēr gājis gludi. Piemēram, 2010. gada septembrī žurnāls “Kas Jauns” rakstīja, ka kādā ceturtdienas vēlā pēcpusdienā dziedātāja pamanījās iekļūt satiksmes negadījumā un sasist savu apvidus automašīnu -„Mitsubishi Outlander”, ko Linda iegādājās 2006. gada janvārī. Avārija notika Rīgā, Barona ielā starp Raiņa bulvāri un Merķeļa ielu.

Avārija 2010. gadā. Sadauzītais Lindas Leen auto uz autoevakuatora.

Tovakar garāmgājēji piefiksēja, kā Linda Leen stāvēja pie ceļu policistu automašīnas un, rokām aizklājusi seju, ko aktīvi skaidroja. Tikmēr blakus atradās Lindas Leen melnas krāsas apvidus automašīna „Mitsubishi Outlander” ar zīmīgo reģistrācijas numuru LEEN un sasistu priekšējo labo sānu, bet Barona ielas pretējā pusē stāvēja balta „Subaru” sporta automašīna ar pamatīgi iebuktētām priekšējām durvīm tieši šofera pusē. Garāmgājēji toreiz lēsa, ka, spriežot pēc buktēm, avāriju varbūt izraisījusi Linda Leen, kura, iespējams mēģinājusi Barona ielā apgriezties braukšanai pretējā virzienā un ietriekusies pretī braucošajā automašīnā.

Savukārt 2001. gada jūlijā Linda Leen iekļuva vēl vienā autoavārijā. Kad viņai uzņēmumi „Laima” un „Staburadze” uzdāvināja auto „Nissan Almera”, dziedātāja to jau pēc dažām dienām krustojumā sasita, saduroties ar taksometru.


Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no LTV1 video, no Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva