foto: Publicitātes (Lauris Vīksne)
“Supernovas” finālā tiek arī Laura Rizzotto un Lauris Valters
“Supernova 2018” trešajā pusfinālā triumfēja Laura Rizzotto un Lauris Valters.
Slavenības
2018. gada 18. februāris, 00:12

“Supernovas” finālā tiek arī Laura Rizzotto un Lauris Valters

Kasjauns.lv

Sestdienas, 17. februāra, vakarā norisinājās trešais un noslēdzošais Latvijas Televīzijas (LTV) autoru un izpildītāju konkursa “Supernova 2018” pusfināls, kurā uzvaras laurus plūca Laura Rizzotto un Lauris Valters. “Supernova” fināls notiks 24. februārī Rīgas Kinostudijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Supernovas 2018" trešā pusfināla ģenerālmēģinājums un aizkulises

"Supernovas 2018" trešā pusfināla ģenerālmēģinājums un aizkulises.

gallery icon
31

Tādējādi par ceļazīmi uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Portugālē fināla tiešraidē 24. februārī cīnīsies Liene Greifāne, Edgars Kreilis, Madara, Markus Riva,  RITVARS, Laura Rizzotto un Lauris Valters. Astotais finālists, kas iegūs tā saucamo “wild card” jeb otro iespēju, kļūs zināms 20. februārī.

Trešajā pusfinālā piedalījās Jenny May, Ed Rallidae, Katrīne Lukins, Lauris Valters, MIONIA, Kris & Oz un Laura Rizzotto. Izpildītās dziesmas un priekšnesumus tāpat kā abos pirmajos pusfinālos vērtēja pastāvīgā žūrija – “Latvijas Radio 5 - Pieci.lv” mūzikas redaktors un šī gada konkursa žūrijas vadītājs Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd, mūziķe un vokālā pedagoģe Jolanta Gulbe–Paškeviča un komponists Jānis Lūsēns. Ceturtā žūrijas pārstāve šoreiz bija mūziķe Aija Andrejeva, kas starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Latviju pārstāvēja 2010. gadā ar dziesmu “What For?”.

Vērtējot noslēdzošā pusfināla uzvarētājas Lauras Rizzotto priekšnesumu, žūrijas vadītājs DJ Rudd atzina, ka viņam ir liels prieks, ka mūziķe ir pieteikusies konkursam, neskatoties uz to, ka dzīvo otrpus okeānam Ņujorkā. “Tas ir attaisnojies – šis ir pārliecinošākais vokāls šajā “Supernova” sezonā, par to nav šaubu. Dzīvajā pamanīju, ka dziesma ir mazliet par lineāru, un šis varētu būt neliels mīnusiņš. Ja tu iekļūsi finālā un atradīsi Latvijā labākos bekvokālistus, pārējiem no tevis būs ļoti jābaidās,” sacīja DJ Rudd.

Arī žūrijas locekle Jolanta Gulbe–Paškeviča atzina, ka Lauras priekšnesums ir labākais, ko viņa dzirdējusi šajā konkursā. “Tā tam ir jābūt – dziedātājs vienkārši dzied un paņem ar savu balsi, un tu apbur ar savu vokālu. Vienkārši lieliski!” Arī komponists Jānis Lūsēns bija sajūsmā par Lauras balsi un dziesmu, savukārt mūziķe Aija Andrejeva atzina, ka Laura varētu izvēlēties citu kleitu, lai varētu vēl vairāk izplosīties.

Par otro noslēdzošās atlases kārtas uzvarētāju kļuva Lauris Valters, kurš konkursā ir piedalījies vairākkārt. Jolantai Gulbei–Paškevičai ļoti patika mūziķa priekšnesums. “Laba enerģija uz skatuves, atraktīvi! Forša ideja ar bekvokālu un visām darbībām uz skatuves. Ļoti profesionāli!” Komponists Jānis Lūsēns atzina, ka Lauris Valters ir viens no retajiem dalībniekiem šajā konkursā, kuram izvēlētais žanrs, paša iespējas un skatuviskais risinājums ļoti labi sakrīt. “Tu esi tā kā zivs ūdenī un piedziedājumā ir kaut kāda odziņa,” viņš sacīja.


Vienam no visu pusfinālu dalībniekiem, kurš nav kvalificējies finālam no sava pusfināla, konkursa pastāvīgā žūrija – DJ Rudd, Jolanta Gulbe–Paškeviča un Jānis Lūsēns – kopā ar konkursa “Supernova 2018” radošo grupu un LTV satura vadības pārstāvjiem piešķirs tā saucamo “wild card” jeb otro iespēju.

Tas nozīmē, ka 24. februārī finālā kopā ar Lieni Greifāni, Edgaru Kreili, Madaru, Marku Rivu,  RITVARU, Lauru Rizzotto un Lauri Valteru startēs vēl viens dalībnieks vai dalībniece. To, kas saņems “wild card” jeb otro iespēju, Latvijas Televīzija paziņos otrdien, 20. februārī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

TV konkursa "Supernova 2018" otrais pusfināls

TV konkursa "Supernova 2018" otrais pusfināls.

gallery icon
122

Sociālo mediju lietotāji sajūsmā par Lauru Rizzotto

Trešais “Supernova 2018” pusfināls arī šoreiz bija vērojams alternatīvajā tiešraidē sabiedrisko mediju portālā “LSM.lv”, kur Tomam Grēviņam un Edgaram Bāliņam šoreiz pievienojās mūziķis Andris Kivičs un vēdisko tradīciju lietpratējs Uģis Kuģis. Apkopojot sociālajos medijos izskanējušās atsauksmes par trešā pusfināla priekšnesumiem, dziesmām un izpildītāju izredzēm iekļūt konkursa finālā, sociālo mediju lietotāju simpātijas šoreiz viennozīmīgi piederēja trešā pusfināla uzvarētājai Laurai Rizzotto – “Twitter” lietotāji atzina, ka beidzot ir kāds, kurš prot dziedāt, un jautājumu par to, ko sūtīt uz Eirovīziju Lisabonā, vairs neesot. Savukārt kritiskāku vērtējumu saņēma Jenny May – pēc viņas uztāšanās sociālo mediju lietotāji vilka paralēles ne tikai ar citām dziesmām spāņu valodā, bet arī ar citām mūziķēm.

Lauras Rizzotto uzstāšanās "Supernova 2018" pusfinālā

Lauras Rizzotto uzstāšanās "Supernova 2018" pusfinālā.

gallery icon
17