Jaunumi traģiski bojā gājušā aktiera Pola Vokera lietā
Izbeidz pret "Porsche" ierosināto lietu par Pola Vokera traģisko avāriju.
Slavenības
2016. gada 6. aprīlis, 23:16

Jaunumi traģiski bojā gājušā aktiera Pola Vokera lietā

Jauns.lv

Tiesa izbeigusi pret automašīnu ražotāju "Porsche" ierosināto lietu, kurā kompānijas neizdarība tika vainota traģiskajā avārijā, kurā bojā gāja amerikāņu aktieris Pols Vokers un sacīkšu braucējs Rodžers Rodass.

Rodasa atraitnes Kristīnes Rodasas ierosinātajā lietā bija teikts, ka 2013.gada avārija notikusi tāpēc, ka "Porsche" automašīna neesot bijusi pietiekami droša.

ASV rajona tiesa pirmdien izbeidza Rodasas ierosināto tiesvedību, jo neapstiprinājās viņas sūdzības, ka automašīnai neesot bijis vajadzīgais drošības aprīkojums.

"Prasītājs nav sniedzis pietiekamus pierādījumus, ka Rodasa nāve bija apsūdzētā nolaidības rezultāts," sacīja tiesnesis Filips Gutjeress. Tomēr joprojām ir spēkā Vokera meitas un tēva pret "Porsche" ierosinātā lieta Losandželosas Augstākajā tiesā, kurā izteiktas līdzīgas apsūdzības. "Porsche" uzskata, ka amerikāņu aktieris pats bijis vainīgs pie savas nāves, jo viņš "apzināti un no brīvas gribas uzņēmies risku", sēžoties pasažiera vietā. Uzņēmuma advokāti noliedz, ka auto būtu jebkādi defekti.

Losandželosas apgabala šerifa birojs izmeklēšanā secināja, ka pie avārijas vainojama pārāk ātra braukšana, nevis automašīnas defekti.

Traģiskā avārija notika laikā, kad Vokers filmējās kinolentē "Fast&Furious 7" ("Ātrs un bez žēlastības 7"). Tā bija starp 2015.gadā visvairāk pelnošajām kinolentēm.


LETA/Foto: Reuters/Vida Press