Valkas mēram Ventam Armandam Krauklim 53 gados piektā atvase. FOTO
Valkas mērs Vents Armands Krauklis ar sievu Līgu, dēlu Tomasu un meitu Dārtu Martu, atgriežoties mājās no Valgas slimnīcas.
Slavenības
2016. gada 7. aprīlis, 05:37

Valkas mēram Ventam Armandam Krauklim 53 gados piektā atvase. FOTO

Jauns.lv

Valkas mēra un kapelas “Bumerangs” mūziķa Venta Armanda Kraukļa (53) un viņa sievas Līgas Avotas-Kraukles (33) ģimenē 24. marta rītā piedzima meita Dārta Marta – vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Kraukļu meita ar ķeizargriezienu pasaulē nāca Igaunijā, Valgas slimnīcā, un dzemdībās piedalījās arī Valkas mērs. „Domāju, Līgai bija svarīgi, ka mīļš cilvēks patur roku un iedrošina. Arī pašam tas bija būtiski, jo, esot klāt bērna dzimšanas brīdī, daudz vairāk saproti, cik tas ir nozīmīgi un brīnumaini,” teic Vents. Viņš piebilst, ka igauņu anestezioloģe pat sākotnēji viņu noturējusi par ārstu.

Krauklis atzīst, ka, neraugoties uz ievērojamām izmaksām, kas būs mērāmas vismaz 1200 eiro apmērā, bērna laišana pasaulē tieši Valgā viņa ģimenei bijusi pašsaprotama. „Tas ir princips un arī praktiski labumi. Valkas/Valgas lozungs – „divas valstis, viena pilsēta” – nav tukša skaņa,” ziņo Krauklis.

Vents neslēpj, ka, uzturoties Valgas slimnīcas pēcdzemdību ģimenes palātā, sajuties gluži kā sanatorijā. „Gan ģimenes palāta, gan sanitārais mezgls ir plašs kā viesistaba ģimenes mājā, un par to, ka šī ir slimnīca, liecina vienīgi apziņošanas un skābekļa padeves sistēma. Visā nodaļā ir neticami klusi un mierīgi, personāls – ļoti laipns. Vārdu sakot, ir radīti apstākļi, lai cilvēki justos lieliski. Daudzi darbinieki atcerējās Tomasiņa dzimšanu un nāca skatīties, kāds viņš izaudzis,” atklāj Krauklis. Nepilnus piecus gadus vecais dēls Tomass kopā ar vecākiem un mazo māsu jau kopš mazulītes otrās dzīves dienas uzturējās Valgas slimnīcas dzemdību nodaļas ģimenes palātā.

Vents bilst, ka meitai vārds bijis padomā jau sen. „Jau ilgāku laiku spriedu – ja man otrreiz dzīvē būs meita, saukšu viņu par Dārtu. Biju ļoti priecīgs, ka sievai šis vārds patika un varējām vienoties. Bet otrs vārds Marta ir par godu manai vecmāmiņai, kura bija ārkārtīgi stipra un darbīga. Dārta Marta Kraukle, mūsuprāt, kopā labi skan. Tie ir stipri vārdi, kas meitai dzīvē, cerams, palīdzēs veiksmīgi darīt to, ko viņa pati vēlas,” spriež laimīgais tēvs, kuram ir arī divi pieauguši dēli un meita no iepriekšējās laulības. „Katrs bērniņš ir īpašs un liela laime. Ir sajūta, ka ar katru mazuli arvien vairāk mīlu un novērtēju arī lielākos bērnus,” teic Vents.

Krauklis ir devies atvaļinājumā. „Ņemšu desmit dienu pēcdzemdību atvaļinājumu un pirmo reizi mērošanas laikā nevadīšu domes sēdi,” ziņo Krauklis žurnāla “Kas Jauns” šīs nedēļas numurā, kurā lasāms arī par Latvijā slavenajiem vīriešiem, kas pēcnācējus sagādājuši mūža otrajā pusē, esot vecākiem par 50 gadiem!

Kasjauns.lv/Foto: no privātā arhīva (Jurijs Simonovs)

Tēmas

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.