foto: LETA
Latviešu grupa "Framest" uzstāsies Olimpisko spēļu hokeja maču starplaikos
Vokālā grupa "Framest" uzstājas Rīgas Ziemassvētku koncertā "Sudraba slidas" Ķīpsalas hallē.
Mūzika
2018. gada 15. februāris, 12:16

Latviešu grupa "Framest" uzstāsies Olimpisko spēļu hokeja maču starplaikos

LETA

Vokālā grupa "Framest" šonedēļ dodas uz Phončhanu, lai 17.februārī un 18.februārī uzstātos XXIII Ziemas Olimpisko spēļu hokeja maču starplaikos, informēja grupas menedžere Kristīne Skvarnaviča.

"Framest" 17.feburārī uzstāsies "Kwandong" hokeja arēnā sieviešu hokeja pusfināla spēles starplaikos un 18.februārī "Gangneung" hokeja arēnā Vācijas un Norvēģijas vīriešu hokeja mača starplaikos.

Vokālās grupas sastāvā ir pieci dziedātāji - soprāns Beāte Zviedre, alts Rūta Dūduma, tenors Mikus Abaroniņš, baritons Jānis Ķirsis un bass Roberts Memmēns. "Tas joprojām šķiet neticami, ka būsim Olimpiskajās spēlēs un sajutīsim to īpašo auru. Šī iespēja ir vienreizēja. Ar lielāko prieku un godu nesīsim Latvijas vārdu pasaulē, izpildot savu mūziku un turēsim īkšķus par mūsu sportistiem," pauda grupas dalībnieki.

Vokālā grupa „Framest”

gallery icon
9

Skvarnaviča norādīja, ka grupa saņēma daļēju finansiālu atbalstu aviobiļešu iegādei no Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF).

Jau vēstīts, ka Kultūras ministrija (KM) 2017.gada augustā saņēma informāciju no Latvijas vēstniecības Korejā par iespēju Latvijas mūziķiem piedalīties konkursā, kurā tiek izvēlētas mūziķu grupas dalībai Olimpiskajās spēlēs.

44 gadus veca trīs bērnu māmiņa uguņo olimpiskajā hokeja turnīrā

Trīs bērnu māmiņa Rīka Valila svētdien, dodoties laukumā Phjončhanas Olimpiādes dāmu hokeja turnīrā, kļuvusi par visu laiku vecāko hokejisti olimpisko ...

gallery icon
46

Saskaņā ar vēstniecības lūgumu, KM izplatīja informāciju par iespēju pieteikties konkursā tās saziņas kanālos, vienlaicīgi vēršot vēstniecības uzmanību uz to, ka nepieciešams meklēt risinājumu ceļa izdevumu segšanai, uzņemoties solidāru atbildību par Latvijas tēlu. Savukārt novembrī Latvijas vēstniecība Korejā paziņoja, ka šajā konkursā uzvarējušas trīs Latvijas grupas - "Laimas muzykanti", "Dagamba" un "Framest".

Grupas "Laimas muzykanti" astoņi dalībnieki 2017.gada decembrī pieteicās Radošo braucienu atbalsta programmai VKKF organizētājā konkursā "Tradicionālā kultūra". Saskaņā ar konkursa rezultātiem, katram grupas "Laimas muzykanti" dalībniekam ceļa izdevumu segšanai tika piešķirti 700 eiro. Fonda atbalstu pilnā apmērā grupas dalībnieki nesaņēma, jo 2017.gada fonda finansējums šai programmai bija beidzies.

Savukārt grupa "Framest" sākotnēji ar palīdzības lūgumu vērsās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija, kas savukārt prasīja palīdzību Ministru kabinetam. Taču valdība grupas pārstāvjus informēja, ka viņiem nepieciešams vērsties pēc atbalsta VKKF. Fonda padome 25.janvārī lēma par finansiālā atbalsta piešķiršanu.