Andželinai Džolijai draud nāve, ja viņa nepieņemsies svarā. FOTO
Zinātāji teic, ka Holivudas aktrise Andželina Džolija 2016. gada pavasarī nokritusies svarā līdz kritiskai atzīmei. Viņa sverot vien 35 kg!
Slavenības
2016. gada 7. aprīlis, 12:00

Andželinai Džolijai draud nāve, ja viņa nepieņemsies svarā. FOTO

Jauns.lv

Ārzemju plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka Holivudas aktrises Andželinas Džolijas (40) svars sasniedzis kritisku robežu – viņa sverot vien 35 kg. Dietologi brīdina: ja aktrise nepieņemsies svarā, drīzumā atteiks darboties viņas iekšējie orgāni!

Kamēr vieni runā, ka Andželina Džolija pārlieka tievuma dēļ nogādāta slimnīcā, citi izsaka minējumus, ka aktrise necieš no anoreksijas, bet gan no kādas onkoloģiskas slimības. Kā nekā Džolijas mammai Maršelinai Bertrānai bija vien 56 gadi, kad viņu pēc desmit gadus ilgas cīņas mūžībā aizsauca vēzis. Jāteic, ka Andželina vienmēr rūpējusies par savu veselību un regulāri veikusi dažādas pārbaudes, lai neatkārtotu mammas likteni. Pirms trim gadiem aktrisei pat izoperēja olnīcas un olvadus, un veica abpusēju mastektomiju (visu piena dziedzera audu izņemšana) – profilaktiskus pasākumus, lai izvairītos no olnīcu un krūts vēža. Viņai bija konstatēta ar paaugstinātu vēža risku saistītā gēna BRCA1 mutācija, kā dēļ Džolijai bija 87% iespējamība saslimt ar krūts vēzi un 50% risks saslimt ar olnīcu vēzi.

Ārsti un dietologi, kas pieaicināti komentēt Andželinas Džolijas veselības stāvokli plašsaziņas līdzekļos (atzīmēsim, ka šie tomēr nav aktrises ārstējošie ārsti, vien mediķi, kas izsaka pieņēmumus, balstoties uz attēlos redzamo), norāda, ka abas profilaktiski veiktās operācijas nevarot būt iemesls tik lielam svara zudumam, kāds šobrīd novērojams slavenajai aktrisei. „Vai par spīti profilaktiski veiktajiem pasākumiem varēja izveidoties vēzis, es nevaru spriest,” norādījis kāds no aptaujātajiem mediķiem. „Man ir par maz informācijas, lai izdarītu tādu slēdzienu. Kāpēc viņa ir tik tieva? Kas to lai zina! Varbūt viņa neko neēd?”

Savukārt kāda dietoloģe norādījusi, ka liels svara zudums var izraisīt nopietnus veselības traucējumus. Viss var pat beigties ar to, ka iekšējie orgāni atsaka darboties. „1.69 m garai sievietei 35 kg svara ir pārāk maza ķermeņa masa. Jo vairāk, ja tā ir nobriedusi sieviete, ne vairs divdesmitgadīga jauniete,” norāda uztura speciāliste. „Tāds svara zudums draud ar nopietnām veselības problēmām jebkuram organismam. Pirmkārt izzudīs muskuļu masa. Šādu svaru nevar iegūt tikai atbrīvojoties no taukiem, kuru viņai jau tā nekad nav bijis. Zaudējot muskuļu masu – to skaitā skeleta muskulatūru, kas tur ķermeni, mugurkaulu un ļauj mums kustēties un turēt līdzsvaru –, riskējam ar nopietniem traucējumiem balsta un kustību orgānu sistēmai. Kad cilvēks notievē līdz kritiskai robežai, cieš arī iekšējo orgānu funkcijas.”

Nav skaidrs, vai aktrise cieš no anoreksijas, jo publiski viņa to nekad nav atzinusi. „Varu konkrēti pateikt, ka ir divi pamatiemesli svara zudumam,” norāda dietoloģe. „Pirmā – nopietna slimība. Otrā – psiholoģiska trauma vai psihoemocionālā spriedze.”

Mediķi arī norāda, ka pēc tik dramatiska svara zuduma pieņemties svarā ir ļoti grūti. Šādās reizēs rekomendē doties uz rehabilitācijas klīnikām un darīt to stingrā ārstu uzraudzībā.

       

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press