foto: Kristaps Kalns
FOTO: Nacionālajā teātrī ar koncertu svin aizsaulē aizgājušā mūziķa Nika Matvejeva 60. dzimšanas dienu
Koncertā vizuālās projekcijas bija veidotas tā, it kā mūziķis Niks Matvejevs joprojām būtu ar mums.
Slavenības
2018. gada 14. februāris, 11:12

FOTO: Nacionālajā teātrī ar koncertu svin aizsaulē aizgājušā mūziķa Nika Matvejeva 60. dzimšanas dienu

Kasjauns.lv

13. februārī, dienā, kad Niks Matvejevs svinētu savu 60. dzimšanas dienu, Latvijas Nacionālajā teātrī notika viņa mūzikas koncerts, kuru tā veidotāji nodēvējuši par jubilejas ballīti “Daudz laimes dzimšanas dienā, Nik!”

Nika Matvejeva 60.jubilejas koncerts “Daudz laimes dzimšanas dienā, Nik!”

2018. gada 13. februārī, dienā, kad Niks Matvejevs svinētu savu 60. dzimšanas dienu, Latvijas Nacionālajā teātrī notika viņa mūzikas koncerts, ...

gallery icon
22

Koncertā piedalījās visas trīs Nika Matvejeva meitas – Kristīne dziedāja, Beate spēlēja flautu, bet Anete bija gatavojusi animācijas.

Koncerta režisors Gundars Silakaktiņš teic: “Kādā intervijā Niks reiz minēja: "Es jubilejas vispār nesvinu. Es tās nevaru ciest!" Iepazīstot viņa mūziku, man šķiet, ka es saprotu kāpēc. Ir ļoti maz cilvēku, kuriem piemīt spēja svinēt katru dzīves dienu. Nevis vienkārši nodzīvot dzīvi, bet svinēt. Nika mūzika ir tik krāsaina, daudzveidīga un dzīves spara pilna, ka grūti runāt par viņu, kā par cilvēku, kura vairs nav starp mums. Viņš ir un vienmēr būs ar mums mūzikā, savos bērnos un savos draugos. Tādēļ šis koncerts ir jauns mūsu stāsts par kaislīgu makšķernieku, instrumentālistu, pedagogu, aktieri, komponistu, dziedātāju un izcilu stāstnieku Niku Matvejevu. Daudz laimes jums un mums, Nika dzimšanas dienā!”


Koncertā piedalījās Nacionālā teātra aktieri un Nika draugi, domubiedri un īpašie kolēģi - komponisti Mārtiņš Brauns, Raimonds Pauls un Zigmars Liepiņš. Skanēja Nika komponētās dziesmas un tās visiem zināmās dziesmas, ko izpildījis Niks, kā arī pirmatskaņojums – dziesmu cikls ar Pola Eliara dzeju “Brīvība”, kas tapis vēsturiskajā  1991. gadā, bet līdz šim, bija saglabājies studijas ierakstā.