foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Balderi pārdod Valērija Maligina veco māju
Valērijs Maligins ar sievu Signi Balderi-Sildedzi 2011. gadā.
Slavenības
2018. gada 12. februāris, 12:21

Balderi pārdod Valērija Maligina veco māju

Kasjauns.lv

Žurnāls “Kas Jauns” raksta, ka nekustamo īpašumu kompānija “Baltic Sotheby’s International Realty” pārdošanā izlikusi 1422 kvadrātmetrus plašo īpašumu ar māju Bulduros, kas pieder Signei un Helmutam Balderim-Sildedzim.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Signes Balderes māja ar tornīšiem izceļas pārējo Jūrmalas māju vidū.

„Piedāvājam iegādāties elegantu privātmāju kūrortpilsētā Jūrmalā, Bulduros. Gaišais un plašais nams ir izcils Jūrmalas koka arhitektūras paraugs, lielisks meistardarbs. Nams ir pilnībā restaurēts pēc 1910. gada ēkas parauga. Restaurācijā izmantoti tikai augstvērtīgi un dabīgi materiāli. Pārdomāts plānojums, kurā praktiski izvietotas visas ikdienā nepieciešamās telpas,” teikts pārdošanas sludinājumā.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Helmuts Balderis-Sildedzis ar meitu Signi 2011. gadā.


Ēkas pirmajā stāvā atrodas viesistaba ar kamīnu, ēdamistaba, virtuve, kabinets, viesu guļamistaba, viesu vannas istaba un tualete. Otrais stāvs atvēlēts plašai saimnieku guļamistabai ar terasi, atsevišķu garderobi un vannas istabu un divām guļamistabām ar katrai pievienotu privātu vannas istabu. Savukārt pagrabstāvā izvietota spa zona ar pirti, burbuļvannu, dušas telpu, trenažieru zāli, atpūtas telpu, vannas istabu, saimniecības un veļas telpu.

foto: Ekrānuzņēmums no “Baltic Sotheby’s International Realty” mājaslapas
Villas iekšpuse ir gaumīgi iekārtota.


Iekoptajā mājas pagalmā atrodas tējas namiņš, kurā ir gan atsevišķa virtuve, gan plaša atpūtas telpa. Piemājas teritorijā ir ierīkotas videonovērošanas kameras un signalizācija. Pavisam netālu no īpašuma atrodas lielveikals, ūdens atrakciju parks, tenisa korti, jahtu piestātne, kā arī sabiedriskais transports. Jūra ir tikai desmit minūšu pastaigas attālumā.

foto: Ekrānuzņēmums no “Baltic Sotheby’s International Realty” mājaslapas
Sludinājumā par mājas pārdošanu cena neparādās. Māklere žurnālam "Kas Jauns" uzsver, ka īpašnieki vēlas 1,3 miljonus eiro.

Kā sacīja māklere, īpašums tiek pārdots par 1,3 miljoniem eiro, uzreiz atzīstot, ka tas noteikti varētu būt vērtīgs pirkums, jo ir ideālā stāvoklī un šajā rajonā nekustamo īpašumu cenas kopumā ir augstākas.


Pēc Zemesgrāmatas datiem, šis īpašums vienādās daļās kopš pagājušā gada oktobra pieder leģendārajam hokejistam, uzņēmējam Helmutam Balderim-Sildedzim un viņa meitai Signei Balderei-Sildedzei. Tētis no meitas pusi īpašuma iegādājies par vairāk nekā 400 tūkstošiem eiro. Signe par šā īpašuma saimnieci kļuva 2012. gadā, kad šķīrās no miljonāra, viena no Latvijas bagātākajiem cilvēkiem Valērija Maligina, kas pagājušā gada nogalē pēkšņi nomira savā īpašumā Jūrmalā. Šķiroties no bijušās dzīvesbiedres Signes, Maligins viņai uzdāvināja šo māju, kuru 2005. gadā bija nopircis par gandrīz 300 tūkstošiem latu.

Ļaudis ierodas uz Valērija Maligina testamenta nolasīšanu

Mūžībā aizgājušā farmācijas kompānijas "Olainfarm" vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins testamentu sastādījis pirms laulībām ar aktrisi Elīnu Maliginu, un visus ...

gallery icon
48

Pēdējā gaitā tiek izvadīts Valērijs Maligins

2017. gada 15. decembrī no Rīgas Svētā Erceņģeļa Mihaila pareizticīgo baznīcas pēdējā gaitā tika izvadīts uzņēmuma “Olainfarm” līdzīpašnieks, miljonārs Valērijs ...

gallery icon
130

Valērijs Maligins (1965 - 2017)

Valērijs Maligins (1965. - 2017.)

gallery icon
19