Urlu ballītē Kombuļu Inesi apber ar sēmenēm. FOTO
Kombuļu Inese 1. aprīlī uzstājās “Urlu ballītē”.
Slavenības
2016. gada 8. aprīlis, 18:20

Urlu ballītē Kombuļu Inesi apber ar sēmenēm. FOTO

Jauns.lv

Skatuves māksliniece Kombuļu Inese 1. aprīļa naktī rāvās pa trim koncertiem. Viens no tiem bija Andrejsalā, kur notika visai atraktīva “urlu balle”, kur viesi, atbilstoši saģērbušies, grauza sēmenes un visādi citādi uzvedās kā urlas.

Pirmā vieta, kur uzstājās Kombuļu Inese, bija jahtu kluba bārs “Ekspedīcija”. Dziedātāja atklāj, ka tur publika bijusi lieliska un viņa nevarējusi vien atkauties no autogrāfu sniegšanas faniem un fotografēšanās. Pēc tam Inese uzstājās Vecrīgas klubā “9. vilnis”, bet 1. aprīļa nakts noslēdzās Andrejsalā, atpūtas vietā “Noliktava Nr. 3,” kur tika organizēta “urlu ballīte”. Atpūtnieki koncertu apmeklējuši sporta biksēs, un viņiem bez maksas dalītas saulespuķu sēklas. „Trešā ballīte vispār bija ārprāts! Tur bija tādi pacančiki, visi trenuškās. Mani uz skatuves pat apbēra ar sēmuškām. Dziedot arī mutē trāpīja. Gandrīz aizrijos,” iespaidos par notikušo dalās dziedātāja. Pēc vētrainās nakts mājās Priekulē Inese pārradusies tikai septiņos no rīta.

Kas ir Urla

Urla ir cilvēks, kas pārstāv subkultūru, kurai raksturīgs īpašs, sportisks ģērbšanās stils (visbiežāk tieši sporta apģērbs) un kuras pasaules uzskatu veido dzīvesveids, kas saistās ar agresīvas, nekulturālas un noziedzīgas uzvedības praktizēšanu, lamu vārdu lietošanu, smēķēšanu un alkohola dzeršanu.

Urlu subkultūrai Latvijā raksturīgs neformāli obligāts krievu valodas lietojums. Piemēram, ja latviešu valodā runājošs jaunietis vēlas būt urla, viņam ir ne vien jāpraktizē urlu ģērbšanās stils un dzīvesveids, bet arī jārunā krievu valodā. Paši urlas līdz ar to mēdz sevi dēvēt Krievijas subkultūras pārstāvju vārdā — par gopņikiem. (Vikipēdija)

 

Kasjauns.lv/Foto: Publicitātes foto