foto: Andris Barabans
FOTO: komēdijas "Kriminālās ekselences fonds" komanda jautrā atmosfērā nosvin pirmizrādi
Centrā jurists Andris Daugaviņš - izcilais Harija lomas atveidotājs.
Kino
2018. gada 2. februāris, 13:14

FOTO: komēdijas "Kriminālās ekselences fonds" komanda jautrā atmosfērā nosvin pirmizrādi

Kasjauns.lv

Šodien, 2. februārī, Latvijas kinoteātros oficiālo pirmizrādi piedzīvo neparastā latviešu kriminālkomēdija "Kriminālās ekselences fonds", bet jau vakar neoficiālajā pirmizrādē filmas veidotāji kopā ar kinoblogeriem noskatījās savu veikumu.

Kriminālkomēdijas "Kriminālās ekselences fonds" neoficiālā pirmizrāde

Kriminālkomēdijas "Kriminālās ekselences fonds" komanda jautrā atmosfērā 2018. gada 1. februārī nosvin filmas pirmizrādi kinoteātrī "Forum Cinema".

gallery icon
73

Filmas režisors ir Oskars Rupenheits. Tajā galvenajās lomās iejūtas neprofesionāli aktieri, tostarp Lauris Kļaviņš, pazīstamais jurists Andris Daugaviņš, Jana Rubīna, Juris Riekstiņš un pat Rīgas domes deputāts, rakstnieks un publicists Māris Mičerevskis.

Filma stāsta par Imantu Veidi, kurš, rakstot scenāriju seriālam par krāpniekiem, kopā ar draugu Hariju Kuharjonoku izmēģina dažādas krāpšanas shēmas. Imants tik ļoti iejūtas jaunajā tēlā, ka pašam sakārojas kļūt par kriminālo autoritāti. Pie apvāršņa parādās veci blēži Duļķis un Aļģe, bet lielākais šķērslis ceļā uz kriminālās autoritātes statusu ir Imanta kaimiņiene.


Kinolentes tapšanā iesaistījušās studijas "Comete Films", "OrderOrder" un "Jura Podnieka studija".