foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: ģitārista Kaspara Zemīša jauno soloalbumu novērtē Busulis, Āboltiņa, Rēders un citi
Intars Busulis priecīgs – saņēmis no sava skatuves kolēģa, ģitārista Kaspara Zemīša viņa jauno soloalbumu ar visu autogrāfu.
Mūzika
2018. gada 1. februāris, 09:55

FOTO: ģitārista Kaspara Zemīša jauno soloalbumu novērtē Busulis, Āboltiņa, Rēders un citi

Kasjauns.lv

Ģitārists Kaspars Zemītis 31. janvāra vakarā aicināja uz sava otrā solo albuma “Vētra klusumā” atklāšanas koncertu, kas notika Mūzikas namā Daile. Uz koncertu pārdošanā bija tikai 100 biļetes, bet starp pasākuma viesiem bija arī daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Ģitārista Kaspara Zemīša solo albuma “Vētra klusumā” atklāšanas koncerts

Ģitārista Kaspara Zemīša otrā solo albuma “Vētra klusumā” atklāšanas koncerts 2018. gada 31. janvārī, Mūzikas namā Daile.

gallery icon
78

„Albums “Vētra klusumā” atspoguļo mani kā ģitāristu, kā komponistu, un to, kā es jūtu ģitāru. Tā nav klasiskā, mūsdienu vai perkusīvā ģitāra, bet instruments, kādu to redzu es. Man, tāpat kā ikvienam māksliniekam, ir svarīgi, lai albumā parādās tas, kas pašu iedvesmo. Iespējams, es neesmu tik profesionāls, lai uzrakstītu skaņdarbu pēc pasūtījuma, man ir jāgaida, kamēr melodija vai motīvs „atnāk”. Kad šis brīdis ir klāt, skaņdarbs arī top,” savas mūzikas tapšanas procesu atklāj Kaspars Zemītis.
Viņa albumā ir apkopota mūzika, kas nu jau kļuvusi par Zemīša vizītkarti, ko mūziķis spēlē ikdienā un kas viņam ir svarīga.

Koncertā skanēja skaņdarbi no jaunā albuma - Emīla Dārziņa brīnišķīgais skaņdarbs „Melanholiskais valsis”, latviešu tautas dziesmu apdares, un, protams, viņa paša autordarbi, turklāt šajos muzikālajos stāstos piedalījās arī deju skolas “Dzirnas” dejotāji. Savukārt koncerta apmeklētājiem bija iespēja ne tikai pirmajiem dzirdēt skaņdarbus no jaunā albuma “Vētra klusumā”, bet arī to saņemt kā dāvanu ar mākslinieka parakstu.