foto: Scanpix/LETA
Komiķi Azizu Ansari vaino seksuālā varmācībā. Aktieris lūdz nejaukt uzstājību ar vardarbību
Indiešu amerikāņu komiķi Azizu Ansari apsūdz seksuālā uzmācībā. Sabiedrība šoreiz nostājas aktiera pusē, uzskatot, ka viņš vainojams tikai tajā, ka nav varējis uzminēt domas. Strikts „nē” taču pateikts netika.
Slavenības
2018. gada 19. janvāris, 09:08

Komiķi Azizu Ansari vaino seksuālā varmācībā. Aktieris lūdz nejaukt uzstājību ar vardarbību

Kasjauns.lv

Interneta portāls sievietēm „Babe” publicējis interviju ar kādu 22 gadus vecu jaunieti, kura aizgājusi uz randiņu ar seriālu „Master of None” un „Parks and Recreation” zvaigzni Azizu Ansari (34) un piedzīvojusi „sliktāko vakaru savā mūžā”. Viņa vaino aktieri seksuālā varmācībā.

Jauniete Greisa [Viņas īsto vārdu interneta portāls „Babe” neatklāj.], apgalvo, ka aktieris un scenārists Azizs Ansari ļoti steidzinājis notiekošo, lai ātrāk nonāktu līdz seksam. Viņš meitenei uzmācies, ignorējot mājienus, ka viņai tas nepatīk. Publikācija raisījusi plašas diskusijas, savukārt aktiera Aziza Ansari labā reputācija ir apdraudēta.
Tomēr atšķirībā no daudziem citiem plašsaziņas līdzekļos izskanējušies stāstiem par nepiedienīgu uzvedību, vairums lasītāju šajā reizē nostājas Ansari pusē.

Nepareizi izprasta situācija

22 gadus vecā fotogrāfe no Bruklinas un 34 gadus vecais aktieris Azizs Ansari iepazinās 2017. gada 17. septembrī – „Emmy” balvu ceremonijas „afetrparty” ballītē. Abi tovakar bija līdzi paņēmuši viena un tā paša modeļa fotoaparātus, kuros vēl izmantota fotofilmiņa. Pateicoties tam abi iepazinušies. Viņi mazliet pakoķetējuši un apmainījušies tālruņa numuriem. Jau nākamajā dienā Ansari uzrakstījis īsziņu jaunajai paziņai. Pēc tam abi nedēļas garumā sarakstījušies, bet, kad aktieris uzaicinājis Greisu uz randiņu, viņa ar prieku piekritusi.

foto: Scanpix/LETA
Azizs Ansari šogad saņēmis „Zelta globusu” kā labākais aktieris komēdijseriālā.

Abi satikušies mājās pie Ansari, iemalkojuši vīnu un tad devušies uz netālu esošo austeru restorānu. Greisa apgalvo, ka vīrietis nepārprotami steidzinājis notikumus. Viņš esot palūdzis rēķinu, kad vīna glāzes vēl nebija izdzertas. Pēc vakariņām abi atgriezušies Aziza dzīvoklī, kur viņš tūlīt pat sācis meiteni skūpstīt un izģērbt. Jau dažas minūtes pēc pirmā skūpsta Ansari ieminējies, ka aizies paņemt prezervatīvu. Greisa jutusies nekomfortabli, ka viss notiek tik strauji un ierosinājusi „nesteigties un mazliet atvilkt elpu”.

Ansari turpinājis meiteni skūpstīt, arī intīmākās vietās un ierosinājis pāriet pie orālā seksa. „Tas viss notika nepilnu desmit minūšu laikā,” apliecina Greisa, norādot, ka Ansari vismaz reizes septiņas saņēmis viņas roku un uzlicis uz sava dzimumlocekļa, neļaujot atbrīvoties no viņa skavām. „Kādu pusstundu es cēlos kājās un attālinājos no viņa, bet viņš atkal pietuvojās un turpināja aizsākto,” apliecina Greisa, „Viņš atkal un atkal lika pirkstus man mutē un uztvēra to kā sasodītu spēli.” Taču Greisa uzskata, ka ar savu izturēšanos esot nepārprotami likusi noprast, ka viņai notiekošais nepatīk. Viņa vīrieti gan „atgrūdusi”, gan „sakniebusi lūpas un palikusi kā pārakmeņojusies”.

Greisa domā: vai nu vīrietis pilnībā nav spējis nolasīt viņas nepārprotamos signālus vai arī tīšuprāt tos ignorējis.

„Kur tu gribi, lai tevi izd****?” – viņš vairākkārt jautājis. Greisa atzīst, ka jautājums šķitis komplicēts, jo viņa seksu ar Azizu nav vēlējusies vispār.

„Es par to vispār nedomāju, es negribēju seksu ar viņu, Taču viņš turpināja jautāt un es atteicu – ‘Nākamreiz’. Uz to viņš apjautājās ‘Tu ar to domāji otro randiņu’?. Es atbildēju – ‘Jā, jā, protams.’.” „Ja es tev ieliešu vēl vienu glāzi vīna, vai tas skaitīsies kā otrs randiņš,” viņš turpinājis pierunāt. Ansari ielējis vīnu un pasniedzis glāzi Greisai. Jaunietei aizmukusi uz vannasistabu.

Pēc atgriešanās Ansari pavaicājis, vai Greisai viss kārtībā un viņa pateikusi, ka nevēlas, lai viņu uz kaut ko piespiež (Ansari piekritis, bet tad ierosinājis nodarboties ar orālo seksu), bet pēc tam skaidri pateikusi, ka seksu nevēlas. Vīrietis piedāvājis abiem apģērbties un paskatīties seriālu, kam Greisa piekritusi. Pēc tam viņš atkal esot sācis uzmākties. Greisa viņu atgrūdusi un ar vārdiem ‘jūs visi esat vienādi”, izsaukusi taksometru un braukusi mājup.

foto: Scanpix/LETA

Nākamajā dienā aktieris viņai uzrakstījis īsziņu, apliecinot, ka iepriekšējā vakarā lieliski pavadījis laiku. Greisa atbildējusi, ka viņai gan šis vakars izvērties vairāk nekā nepatīkams un ierosinājusi Ansari būt iejūtīgākam pret citām meitenēm, lai arī viņām nav jāraud, braucot mājas. „Man ļoti žēl to dzirdēt,” atbildējis aktieris. „Acīmredzot esmu pārpratis situāciju un no sirds atvainojos.”

Šī bija Greisas pēdējā saziņa ar Azizu Ansari, un vakars viņa dzīvoklī pēdējais, kad viņa redzēja šo vīrieti. Līdz šā gada janvārim, kad viņa Ansari redzēja TV ekrānos, saņemam „Zelta globusu” par izcilu aktiera darbu seriālā. Tas uzjundījis nepatīkamās atmiņas, īpaši redzot, ka arī viņš pie žaketes atloka pielicis „Time’s Up” piespraudīti, kas simbolizē iestāšanos pret seksuālu uzmācību un vardarbību.

Pēc Greisas stāsta nonākšanas atklātībā, oficiālu paziņojumu sniedzis arī Azizs Ansari, izstāstot savu notikušā versiju. Aktieris apstiprinājis, ka pērn ballītē iepazinies ar jauno sievieti un abi apmainījušies tālruņa numuriem. „Mēs aizgājām vakariņās un pēc tam uzsākām seksuāla rakstura aktivitātes,” Ansari apstiprina Greisas teikto, ka pēc vakariņām abi atgriezušies dzīvoklī, kur ļāvusies intīmākām izklaidēm. Atšķirībā no Greisas, viņš uzskatījis, ka viss notiek abpusēji labprātīgi. Nākamajā dienā viņš saņēmis īsziņu, kurā norādīts: „lai gan izskatījies, ka viss kārtībā”, viņa jutusies neērti. „Tā ir taisnība, man izskatījās, kas viss ir vislabākajā kārtībā,” apliecina Ansari. „Kad izlasīju, ka viņa tā nedomā, biju pārsteigts un noraizējies. Es viņas pateiktos vārdus ņēmu pie sirds un pēc tam, kad biju pārdomājis, sazinājos ar viņu privāti.”

„Es aizvien turpinu atbalstīt kustību [#MeeToo], kas šobrīd aktuāla mūsu sabiedrībā. Tā ir nepieciešama un tai sen jau bija laiks,” oficiālo paziņojumu noslēdz aktieris Azizs Ansari.