foto: Juris Rozenbergs
Izstādes atklāšanā izģērbjas, spēlējas smilškastē un bauda mākslu
Lielu ievērību izpelnījās viens no izstādes eksponātiem – smilškaste -, kurai pēc būtības jābūt katrā īstā pagalmā.
Sarkanais paklājs
2018. gada 12. janvāris, 10:59

Izstādes atklāšanā izģērbjas, spēlējas smilškastē un bauda mākslu

Kasjauns.lv

Latvijas Mākslas akadēmijas aulā atklāta izstāde “Pagalms”, kurā apkopoti dažādu paaudžu latviešu mākslinieku darbi, kas tieši vai pastarpināti iekļaujas pilsētas ainavas žanrā un atklāj pagalmu estētiku.

Izstādes "Pagalms" atklāšana Latvijas Mākslas akadēmijā

Izstādes "Pagalms" atklāšana Latvijas Mākslas akadēmijā.

gallery icon
73

Izstādē līdzās tādiem lielmeistariem mākslā kā Alberts Silzemnieks, Andris Eglītis, Auseklis Baušķenieks, Henrijs Klēbahs, Ieva Iltnere, Ivars Heinrihsons, Juris Baklāns, Kristaps Ģelzis, Kristians Brekte, Līga Purmale, Sandra Krastiņa, Valdis Celms un Vija Maldupe, apskatāmi arī jauno mākslinieku darbi, kas tapuši speciāli šai izstādei. Plašajā ekspozīcijā pagalma interpretācijas atspoguļojas  glezniecībā, grafikā, fotogrāfijā, video, tekstilā, keramikā un instalācijā.


Izstādes atklāšana sākās ar īpašu jauno mākslinieku Lauras un Mārtiņa Veļas performanci, kur tika vilktas nost drēbes un mestas kaudzē. Vairāki izstādes atklāšanas apmeklētāji bija ieradušies ar atvasēm un viņiem liels bija prieks kopā ar mazuļiem paspēlēties vienā no izstādes eksponātiem – smilškastē.


Izstādi organizē Latvijas Mākslas akadēmija un tās kuratori - Mākslas vēstures un teorijas nodaļas 4. kursa studenti: Agris Briģis, Anna Emsiņa, Iveta Feldmane, Guntars Gritāns, Uldis Jaunzems-Pētersons, Anete Levenšteina, Baiba Nurža, Monta Ozoliņa, Anete Skuja, Rihards Bebris. Ekspozīcijā iekļauti darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, mākslas galerijas Māksla XO, Latvijas Mākslinieku savienības un Mūkusalas Mākslas salona Zuzānu kolekcijas.