foto: Scanpix/LETA
"YouTube" atsakās no sadarbības ar Loganu Polu, kurš publicēja video ar pakārušos vīrieti
Amerikāņu vlogeris Logans Pols.
Slavenības
2018. gada 11. janvāris, 15:34

"YouTube" atsakās no sadarbības ar Loganu Polu, kurš publicēja video ar pakārušos vīrieti

Kasjauns.lv

„You Tube” atteikusies no turpmākas sadarbības ar amerikāņu vlogeri Loganu Polu, kurš nesen publiskoja video no „pašnāvnieku meža” Japānā, kurā redzams kāds pakāries vīrietis. Lai gan vlogeris video dzēsa un publiski atvainojās, par neapdomīgo rīcību jaunietim nākas bargi samaksāt.

Kompānijas oficiālie pārstāvji norādījuši, ka turpmāk Logana Pola kanāli tiks dzēsti no „Google Preffered” servisa, kas atbild par reklāmām populārākajos vietnes „You Tube” video blogos.

Nesen „You Yube” pārstāvji publiskoja atklātu vēstuli, kurā norādīja, ka „pašnāvība  nav nekāds joks, un to nekad nedrīkst izmantot bloga skatījumu skaita palielināšanai”.

Loganam Polam vietnē „You Tube” ir vairāk nekā 15 miljoni sekotāju, taču šobrīd kompānija iesaldējusi visus nākamos 22 gadus vecā vlogera projektus, kā arī nolēmusi viņu turpmāk svītrot no interneta komēdijseriāla „Foursome” dalībnieku vidus.

Pola kanāli izņemti no „You Tube” platformas „Google Preffered”. Tajā parasti populārāko saturu apkopo paketēs un piedāvā reklāmdevējiem, kas attiecīgi nodrošina labu peļņu pašiem vlogeriem.

foto: Ekrānuzņēmums no You Tube
Logans Pols bija šokā no redzētā un kopā ar draugiem nervozi smējās.

Vietnes „You Tube” pārstāvis norādījis, ka video ar mirušo vīrieti no pašnāvnieku meža pārkāpis jebkādus ētikas principus un kompānijas vadošos norādījumus un ir
„jārēķinās ar turpmākajām sekām”.

Logans Pols pēc atvainošanās video publiskošanas neko jaunu savā kanālā nav ievietojis, norādot, ka „izmanto šo laiku, lai visu pārdomātu”.

Atgādinām, par ko ir šis skandāls.

Vietai ar nosaukumu Aokigahara piemīt traģiska reputācija kā pašā Japānā, tā starptautiskā mērogā. Tieši turp izvēlas doties ļaudis, kas nolēmuši dzīvi beigt pašnāvībā. Ziņas par pašnāvību skaitu šajā vietā aizvadītajā gadā netiek publiskotas, lai nevajadzīgi neizreklamētu, ka pasaulē eksistē šāda vieta. Tomēr cilvēki par šo apvidu ir diezgan labi informēti...

Populārais amerikāņu vlogeris Logans Pols kopā ar draugiem bija devies uz „pašnāvību mežu”, nedomājot, ka kļūs par aculieciniekiem pašam baisākajam. Pastaigājoties pa apkārtni, viņi nejauši uzgājuši koka zarā pakārušos pašnāvnieku. „Ei, jūs esat dzīvs? Velns parāvis, vai jūs esat ar mums?” – iekliedzies Logans, ieraudzīdams šo skatu. „Caur manu galvu izskrien daudz domu. Kas tāds ar mani notiek pirmo reizi,” apliecinājis Logans, pirms lūdzis kādam no draugiem piezvanīt policijai. Pēc tam vlogeris piegājis tuvāk mirušajam vīrietim un vērsis skatītāju uzmanību uz to, ka nelaiķa rokas jau kļuvušas violetas. Logans nodevies apcerei, kad gan šis cilvēks padarījis sev galu... Pēc tam viņš atvainojies sava vloga sekotājiem, norādot: „Man ļoti žēl. Šim bija domāts kā izklaides blogs... taču pašnāvība nav nekāds joks. Depresija un psihiskās saslimšanas nav nekāds joks.” Kad viens no Logana draugiem atzīstas, ka nejūtas labi, vlogeris pajokojis: „Tu ko, nekad neesi stāvējis līdzās mirušam puisim?”, un viņš nervozi iesmējies par šo „asprātību”...

Pēc video publiskošanas pār Logana galvu gāzās barga kritika un personīgi aizskarošas piezīmes: „Tas ir slima cilvēka video”, „Sadegt tev elles liesmās”, „Idiots, kas nav pelnījis panākumus”, „miskastnieks”...

Drīz vien Pols skandalozo video no sava vloga dzēsa un skatītāju priekšā taisnojās: „Man līdzās ir labi cilvēki un uzskatu, ka pieņemu pareizus lēmumus. Taču es esmu tikai cilvēks. Es varu kļūdīties.”

Pols atzīst, ka viņam „vajadzējis nolikt kameru un pārtraukt filmēt”. Atvainošanos viņš noslēdzis vārdiem: „Faniem, kas aizstāv manu rīcību – lūdzu, nedariet tā. Mana rīcība nav pelnījusi attaisnojumu.”