Piecus gadus vecs zēns nespēj rimties ēst un sver jau 76 kilogramus. VIDEO
"Mēs zinām, ka varam viņu zaudēt," par resno dēlu saka viņa māte. Tagad 5 gadus vecais Mišels "sēž" uz diētas.
Trakā pasaule
2016. gada 13. aprīlis, 06:45

Piecus gadus vecs zēns nespēj rimties ēst un sver jau 76 kilogramus. VIDEO

Jauns.lv

Kā stāsta šī bērna mamma, viņš jau piedzima ar palielinātu svaru, un katru turpmāko dzīves mēnesi "uzņēma" vēl par trim kilogramiem klāt. Tagad Mišelam ir pieci gadi, bet svars - 76 kilogrami. Bieži vien šāds svars ir pieaugušiem slaidiem vīriešiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ārsti puisēna stāvokli raksturo kā smagu aptaukošanos, taču lielā masa nav radusies no neveselīga, taukaina ēdiena uzņemšanas. Brazīlietis Mišels ēd visnotaļ veselīgi, taču - visu laiku. Viņam ir rets sindroms, kas nozīmē nespēju apstāties ēst. Zēna vecāki ir nobažījušies par dēla dzīvību, īpaši naktīs, kad dzirdama nevis mierīga elpošana guļot, bet gan smaga aizdusa. Mišelam ir tikai pieci gadi un attiecīga vecuma skelets, un tam jāspēj nest 76 kilogramu svars.

Kā stāsta zēna māte Džosana, viņš bijis tukls jau kopš dzimšanas un ēdis ļoti daudz. "Mēs zinām, ka vienā brīdī varam viņu zaudēt," medijam "Barcroft" atklāj Mišela mamma. Arī bērna tēvs uztraucas par mazā veselību. "Viņa sirdij ir milzīga slodze. Pastāv deviņdesmit procentu varbūtība, ka mēs viņu zaudēsim," teic tētis.

Pēc ārstu ieteikumiem šobrīd piecgadnieks "sēž" uz diētas; māte viņam gatavo ēdienus ar pavisam zemu tauku saturu, kā arī katru dienu dodas 40 minūšu pastaigās. Pagaidām Mišels vēl aktīvi kustas un uzvedas gluži kā citi viņa vecuma bērni, taču, ja svars turpinās palielināties, zēna dzīvība ir apdraudēta. Vairāk par Mišela dzīvi skaties video:

Kasjauns.lv

Tēmas