Kā tevi maina izdzertais vīns - viena, divas, trīs glāzes... FOTO
In vino veritas jeb Vīnā ir patiesība, vēsta sena gudrība. Kā redzams, arī prieks un brīvestība.
Trakā pasaule
2016. gada 14. aprīlis, 10:45

Kā tevi maina izdzertais vīns - viena, divas, trīs glāzes... FOTO

Jauns.lv

Kolosālā fotosesijā parādīts, kā mainās persona pēc tam, kad izdzer vienu, divas un trīs glāzes vīna. Vīna fani šo projektu novērtēs!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Fotogrāfs no Brazīlijas Markos Alberti realizēja portretu fotoprojektu, kura galvenie varoņi bija mākslinieka draugi un paziņas. Ar tiem tiekoties, protams, ticis malkots vīns - dievu dzēriens. Viesim atnākot, Alberti viņu, rupji sakot, nolika pie sienas gluži skaidriņu. Un vēlāk lūdza turpat nostāties pēc tam, kad draugs izdzēris vienu pokālu, tad vēl vienu, un vēl vienu.

Rezultātā tapusi skaista fotogalerija par to, kādi kļūst cilvēki, kad vīns tos atbrīvojis.

"Tas viss sākās kā joks. Bet mani vienmēr fascinējis teiciens, ka pirmā vīna glāze ir ēdienam, otrā - mīlestībai, bet trešā jau velkot uz kašķi," smej projekta autors. Viņš atzīmē, ka tad, ja internetā interesējas par iedzeršanu, pamatā nākas saskarties ar blāķiem teksta par to, cik alkohols kaitīgs, taču, viņaprāt, šīs bildes liecina par ko citu. Vīns ir labs, vīns atraisa labāko, kas cilvēkā ir - sākot jau ar smaidu un labestību. "Visi mani vīnu dzerošie draugi nāk no normālas vides, strādā respektablos darbos. Šajās bildēs iemūžinātas viņu "laimīgās stundas"," teic Markos Alberti.

Katru no biedriem Alberti fotografēja trīs reizes - gluži skaidrā, pēc vienas glāzes, pēc divām un visbeidzot pēc trim. Personām visām ir dažāds emocionālais stāvoklis, tomēr dominē prieks. Starp citu, arī Kasjauns.lv savā ikdienas darbā, strādājot ar jaunumiem pasaulē, nekad nav novērojis, ka kriminālās hronikas ziņu lentē pazibētu vēsts par to, ka kāds kādu sasitis vai nogalinājis vīna skurbulī - sliktais alkohols ir zemas kvalitātes alus un šņabis, nevis vīns.


Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmumi no masmorrastudio.com