Ringo Stārs atceļ koncertu, protestējot pret transseksuāļu diskrimināciju tualetēs
Britu mūziķis Ringo Stārs.
Slavenības
2016. gada 14. aprīlis, 13:48

Ringo Stārs atceļ koncertu, protestējot pret transseksuāļu diskrimināciju tualetēs

Jauns.lv

Britu mūziķis Ringo Stārs trešdien atcēlis koncertu Dienvidkarolīnas štatā, tādējādi protestējot pret jaunu likumu, kas aizliedz transseksuāliem cilvēkiem izmantot tualetes, kas atbilst viņu pieņemtajam dzimumam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Es nevēlos pievilt savus fanus šajā reģionā, taču mums jānostājas pret naidīgumu," paziņoja leģendārās grupas "The Beatles" bijušais bundzinieks. "Vairojiet mieru un mīlestību."

75 gadus vecā Stāra uzstāšanās bija plānota 18.jūnijā "Koka Booth" koncertzālē Keri, Dienvidkarolīnā.

Kā jau ziņots, amerikāņu rokmūziķis Brūss Springstīns likuma dēļ atcēla koncertu Dienvidkarolīnā, kas bija paredzēts šomēnes.

"Daudzas lietas ir svarīgākas par rokkoncertu. Viena no tām ir cīņa pret aizspriedumiem un fanātismu, kas šobrīd ir aktuālas problēmas," teica 66 gadus vecais mūziķis.

Kompānijas "PayPal" un "Deutsche Bank" sacījušas, ka atteiksies no plāniem štatā palielināt darbinieku skaitu. Likumu nosodījuši arī tādi uzņēmumi kā "Google", "Apple", "IBM" un "American Airlines".

Martā Ziemeļkarolīnā tika pieņemts jauns likums, kas liek transseksuāliem cilvēkiem izmantot tā dzimuma tualetes, kam viņi piederēja pirms dzimuma maiņas. Tenesī štatā tiek apsvērta līdzīga likuma ieviešana valsts skolās un koledžās.

 

LETA / Foto: AFP/LETA / Vida Press