foto: Vida Press
Princim Džordžam iedalīta leģendāra loma Ziemassvētku ludziņā skolā
Princis Džordžs šā gada septembrī uzsāka skolas gaitas. Šogad viņš pirmo reizi piedalījies arī Ziemassvētku ludziņā kopā ar klasesbiedriem.
Slavenības
2017. gada 29. decembris, 10:02

Princim Džordžam iedalīta leģendāra loma Ziemassvētku ludziņā skolā

Kasjauns.lv

Princim Džordžam ir tikai četri gadi, bet viņš jau ir leģenda. Galu galā mazais princis ir nākamais Anglijas karalis. Prinča Viljama un hercogienes Ketrīnas dēla dzīve aizrit sabiedrības acu priekšā. Lai gan nemitīga atrašanās uzmanības centrā nav viegla nasta nevienam, princis Džordžs izbauda bērnību.

Princim Džordžam šis ir pirmais gads skolā un attiecīgi arī pirmā Ziemassvētku ludziņa, kurā viņš piedalījies. Klasiskajā ludziņā par Jēzus bērna nākšanu pasaulē mazajam princim iedalīta leģendāra loma.

Princis Džordžs skolas gaitas uzsāka šā gada septembrī. Turoties pie rokas tētim princim Viljamam (mamma hercogiene Ketrīna cieta no smagas grūtniecības toksikozes un nevarēja pavadīt dēlu), Džordžs pirmajā dienā ieradās „Thomas’s Battersea” skolā Londonā. Lai gan šī nav tā pati skola, ko savulaik apmeklējis prinča tēvs vai onkulis Harijs, šī ir viena no „labākajām mācību iestādēm, ko var nopirkt par naudu”. Mācību maksa gadā sasniedz 24000 ASV dolāru.

foto: Vida Press
Princis Džordžs ar tēti princi Viljamu pirmajā skolas dienā.

Lai gan „Thomas’s Battersea” ir kristiešu skola, tajā uzņem visu reliģisko konfesiju audzēkņus. Skola piedāvā arī daudz ārpusklases nodarbību – to skaitā baletu, teātra pulciņu, paukošanos un citus. Šajā skolā pats svarīgākais likums, ko audzēkņus māca ievērot, ir „laipnība pret visiem”.

Mūsdienās, kad daudzi cieš no citu neiecietības un ņirgāšanās, šis ir apsveicams princips.

foto: Vida Press
Novembrī, tiekoties ar pašu galveno Ziemassvētku vecīti Somijā, princis Viljams viņam nodeva dēla vēstuli.

Princis Džordžs ir jau pieradis būt uzmanības centrā. Mazais karaļbērns un viņa divus gadus vecā māsā princese Šarlote ne reizi vien mājuši ar roku tautai no Bekingemas pils balkona.

Tāpēc nav brīnums, ka princim Džordžam iedalīta zīmīga loma ludziņā par Kristus dzimšanu.

foto: Vida Press
Princis Džordžs savā vēstulē Ziemassvētku vecītim atzīmējis, ka bijis rātns bērns un lūdzis tikai vienu dāvanu – policijas automašīnīti.

Nesen viesojoties Mančestrā, princis Viljams atklājis, ka dēls bijis uzmanības centrā skolā uzvestajā ludziņā. „Es devos noskatīties ludziņu par Kristus piedzimšanu, kurā piedalās mans dēls,” norādījis Viljams. „Tā bija jautra. Viņš bija aita.”

foto: Vida Press
Princis Viljams ar sievu hercogieni Ketrīnu un abiem bērniem – princi Džordžu un princesi Šarloti – šā gada oficiālajā Ziemassvētku fotogrāfijā.

Mīlošais tētis princis Viljams

gallery icon
35

Hercogiene Ketrīna un viņas bērni

gallery icon
45

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.