foto: Publicitātes
Zināmi visi konkursa “Supernova 2018” dalībnieki, kas cīnīsies par ceļazīmi uz Eirovīziju
Trešdien, 6.decembrī, t/p „Alfa” Rīgā izziņoti visu Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa „Supernova 2018” dalībnieku vārdi
Slavenības
2017. gada 6. decembris, 12:55

Zināmi visi konkursa “Supernova 2018” dalībnieki, kas cīnīsies par ceļazīmi uz Eirovīziju

Kasjauns.lv

Izziņoti visi Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa „Supernova 2018” dalībnieku vārdi, un šogad konkursa ceturtajā sezonā piedalīsies 21 dalībnieks. Izpildītāju vidū ir gan jau atzīti mūziķi – Markus Riva, Liene Greifāne, gan šovbiznesā jauni vārdi.

Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa „Supernova 2018” dalībnieki

Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa „Supernova 2018” dalībnieki.

gallery icon
18

Konkursam būs trīs pusfināli un fināls. No katra pusfināla finālā iekļūs divi dalībnieki. Kā ierasts, „Supernova” notiks februārī, bet konkursa uzvarētājs balvā saņems iespēju piedalīties starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas nākamgad notiks Portugālē.

"Supernovas 2018" atlases pasākums

"Supernovas" atlases pasākums.

gallery icon
102

Šosezon konkursā piedalīsies pieci solisti, astoņas solistes un astoņas grupas. Kā autore konkursā atgriezusies “Supernovas” pirmā gada uzvarētāja Aminata, viņa sarakstījusi dziesmu „What I Had With You” un uzticējusi to izpildīt Ed Rallidae. Dziesmas producents atkal ir Kaspars Ansons  - šis duets ir viens no pieredzes bagātākajiem autora – producenta duetiem Latvijā, abi vienīgie divas reizes pēc kārtas pārstāvējuši Latviju lielajā Eirovīzijā un izcīnījuši Latvijai vietu finālā.

„Supernova 2018” fakti:

Viens no dalībniekiem, Markus Riva, nav izlaidis nevienu „Supernovas” sezonu un piedalās jau ceturto reizi.

Otro reizi uz „Supernovas” skatuves kāps Edgars Kreilis, DVINES, Lauris Valters, Ed Rallidae, Sabīne Geiba grupas „Hypnotic” sastāvā, Monta, kura iepriekš piedalījusies „Supernovā” kā grupas „My Radiant You” bekvokāliste un Katrine Lukins.
 
Šosezon konkursā piedalās arī viena dalībniece ar dziesmu latviešu valodā – MADARA, dziesma „Esamība”.

Viens no konkursantiem – Ritvars – nekad nav kāpis uz tik lielas skatuves, savukārt, grupas „In My Head” soliste Evija Smagare jau koncertējusi kopā ar grupu „Prāta vētra”, piedaloties grupas koncerttūrē „Vēl viena klusā daba”.

Rakovskas triumfs! Konkursa "Supernova 2017" fināla spilgtākie mirkļi

Konkursa “Supernova 2017” fināls 2017. gada 26. februārī. Finālā uzvarēja un Eirovīziju Latviju pārstāvēs Agnese Rakovska ar grupu "Triana Park".

gallery icon
190

Viena konkursa dalībniece dzīvo ASV un šobrīd pastiprināti apgūst latviešu valodu, Laura Rizzotto ir dzimusi Brazīlijā, viņas tēvs ir latvietis, bet māte portugāļu izcelsmes.

Grupa „Kris&Oz” trīs gadus konkursam pieteikusi dziesmas un tikai šogad žūrija viņus pamanīja un uzaicināja uz noklausīšanos.
 
Akadēmiski visizglītotākā dalībniece ir pianiste un dziedātāja Katrīna Gupalo.

Vienīgā grupa, kura konkursam jebkad  iesniegusi dziesmu bez piedziedājuma, ir šī gada dalībnieki Sudden Lights.

Eirovīzijas 2017 uzvarētājs Salvadors Sobrals un viņa emocijas

Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja portugāļu dziedātājs Salvadors Sobrals ar dziesmu "Amar Pelos Dois".

gallery icon
38


Grupa „Rahu The Fool” nespēlē īstus mūzikas instrumentus, viņi saka, ka atdzīvina „jug band” mūzikas sajūtas jeb nabadzīgo mūziķu džezu, tāpēc spēlēšanai izmanto sadzīves priekšmetus un pašdarinātus instrumentus.

Vienīgā dziesma,  kas konkursā izskanēs spāņu valodā būs dziedātājas Jenny May izpildītā „Soledad”.

Vienīgā dziesma regeja ritmos kolektīva Riga Reggae dziesma „STOP THE WAR U2”.

foto: Publicitātes
Viena no pieredzes bagātākajām dalībniecēm ir Liene Greifāne.

Agnese Stengrevics ir vienīgā dalībniece, kurai abi vecāki ir mūziķi (tēvs Helvijs Stengrevics, māte Laine Ligere Stengrevica), viņa konkursam savu dziesmu „You Are My World” iesniedza pati pirmā.

Mūziķe MIONIA pirms vairākiem gadiem modeles karjeru nomainīja pret mūziku un savā mūziķes karjerā jau piedzīvojusi arī Eiropas koncerttūri, iesildot ukraiņu izcelsmes pianistu Ļubomiru Meļņiku viņa tūrē pirms gada.