foto: Mārtiņš Ziders
FOTOREPORTĀŽA: Latvijas labākie skatuves mākslinieki ierodas uz “Spēlmaņu nakts” ceremoniju
Teātra zinātnieks un kultūras pasākumu režisors Jānis Siliņš Spēlmaņu naktī priecīgs par satikšanos ar aktieru pāri Ditu Lūriņu un Mārtiņu Eglienu.
Slavenības
2017. gada 24. novembris, 09:29

FOTOREPORTĀŽA: Latvijas labākie skatuves mākslinieki ierodas uz “Spēlmaņu nakts” ceremoniju

Kasjauns.lv/LETA

23. novembra vakarā Dailes teātrī notika “Spēlmaņu nakts” balvu pasniegšanas ceremonija, kas pulcēja Latvijas labākos aktierus, režisorus, scenogrāfus, mūziķus un citus skatuves māksliniekus. Kā viņi ieradās uz ceremoniju, un kā pirms pasākuma izbaudīja satikšanās prieku, skatieties GALERIJĀ!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viss Latvijas teātru zieds vienkopus. "Spēlmaņu nakts 2017" ceremonijas apmeklētāji

"Spēlmaņu nakts 2017" balvu pasniegšanas ceremonijas apmeklētāji 2017. gada 23. novembrī Dailes teātrī.

gallery icon
174

Atgādinām, ka "Spēlmaņu nakts" galveno balvu jeb Gada izrādes titulu saņēmusi režisora Sergeja Zemļanska izrāde "Precības" Liepājas teātrī, savukārt par Gada aktrisi atzīta Indra Briķe, par Gada aktieri - Rihards Jakovels, bet Gada režisora gods ticis Zemļanskim.

Izrāde "Precības" ieguvusi arī balvu nominācijā "Gada lielās formas izrāde". Par Gada mazās formas nozīmīgāko iestudējumu atzīta Paulas Pļavnieces izrāde "Jubileja ‘98" Nacionālajā teātrī. Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem ir režisora Kārļa Krūmiņa "Šausmu autobuss" Latvijas Nacionālajā teātrī. Nominācijā "Gada sasniegums laikmetīgajā dejā" uzvaru izcīnījusi Agneses Bordjukovas, producenta "Pigeon-bridge" un līdzproducentu "Dejas anatomija" un "Cita abra" izrāde "Bērnības sapnis".

Briķe saņēmusi Gada aktrises titulu kā Pegija izrādē "Pielūdzēja nr.1" Dailes teātrī. Savukārt Gada aktiera gods Jakovelam ticis par Krustiņa lomu izrādē "Pazudušais dēls" Valmieras teātrī.

"Spēlmaņu nakts" balvu kā Gada aktrise otrā plāna lomā saņēmusi Kristīne Veinšteina par Līgas atveidojumu izrādē "Jubileja ’98" Daugavpils teātrī. Savukārt nominācijā "Gada aktieris otrā plāna lomā" apbalvots Arturs Krūzkops kā Brencis izrādē "Saules bērni" un Larss izrādē "Tuvā pilsēta" Latvijas Nacionālajā teātrī.

Nominācijā "Gada jaunais skatuves mākslinieks" triumfējusi Alise Danovska par Līziņas un Matildes lomu izrādē "Pazudušais dēls" Valmieras drāmas teātrī un Ņinu Zarečnaju izrādē "Kaija" Latvijas Nacionālajā teātrī.

Tāpat šajā kategorijā balvu saņēma Zanda Mankopa par Džuljetas lomu izrādē "iemīlējās muļķis muļķītē" un Kristīnes lomu izrādē " Purva bridējs (-i)" Daugavpils teātrī.

Par Gada scenogrāfu un kostīmu mākslinieku atzīts Maksims Obrezkovs par izrādi "Precības" Liepājas teātrī.

Gada gaismu un video mākslinieka titulu saņēmis Mārtiņš Feldmanis par gaismām izrādē "Karalis Līrs" Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī un izrādē "Precības" Liepājas teātrī.

Par Gada video mākslinieku atzīts Artis Dzērve par darbu Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) izrādē "Fausts.

Savukārt balvu kā Gada kustību mākslinieks saņēmis Zemļanskis par darbu izrādē "Precības" Liepājas teātrī.

Nominācijā "Gada sasniegums baleta mākslā" godināta dejotāja Elza Leimane par Sibilla Veina lomu izrādē "Doriana Greja portrets" Dailes teātrī un Vārnas lomu izrādē "Vārna", Franciskas atveidojumu izrādē "Pie zilās Donavas", kā arī Anitras atveidojumu izrādē "Pērs Gints" LNOB.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Par Gada muzikālās partitūras autoru teātrī atzīti Kristaps Pētersons un Jēkabs Nīmanis par kompozīcijām izrādē "Pazudušais dēls" Valmieras drāmas teātrī.

Nominācijā "Gada sasniegums oriģināldramaturģijā (teksts, luga vai scenārijs)" triumfējusi Justīne Kļava par Daugavpils teātra izrādi "Jubileja ’98".

Savukārt "Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu saņēmuši Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Ņina Ņeznamova un Latvijas Nacionālā teātra režisors Mihails Kublinskis.

"Spēlmaņu nakts" žūrijas specbalva pasniegta Kristai Burānei par verbatim tradīcijas inovatīvu attīstīšanu izrādē "Robežas", bet bērnu žūrijas specbalva piešķirta režisora Valtera Sīļa iestudējumam Latvijas Nacionālajā teātrī "Savādais atgadījums ar suni naktī".

Tikmēr skatītāju simpātiju balvu kā Gada izrāde saņēmusi režisora Zemļanskis izrāde "Precības" Liepājas teātrī. Skatītāji par Gada aktieri atzinuši Egonu Dombrovski, bet Gada aktrises godā cēluši Ilzi Ķuzuli - Skrastiņu.