foto: Iveta Gabaliņa
Māksliniece Džemma Skulme piedalījusies “Instrumenti” jaunā albuma tapšanā
Grupas “Instrumenti” mūziķu Jāņa Šipkēvica un Reiņa Sējāna jaunais albums “Atkala” tapis Džemmas Skulmes darbnīcā, un māksliniece dziesmu iespaidā esmu radījusi atsevišķu gleznu ciklu.
Slavenības
2017. gada 23. novembris, 10:35

Māksliniece Džemma Skulme piedalījusies “Instrumenti” jaunā albuma tapšanā

Kasjauns.lv

Grupas “Instrumenti” ceturtā studijas albuma “Atkala”, kas tiks izdots 8. decembrī, vizuālā noformējumā izmantotās gleznas radījusi viena no izcilākajām latviešu gleznotājām – 92 gadus vecā māksliniece Džemma Skulme.

Mākslinieces radošā paradīze. Ciemos pie Džemmas Skulmes

Ciemos pie mākslinieces Džemmas Skulmes viņas 92. dzimšanas dienā 2017. gada 20 septembrī.

gallery icon
55

“Šis albums ir atgriešanās pie grupas autentiskās dabas - emocijām pilnas mūzikas īstā latviešu valodā. Skaņas patiesumu pārvērst attēlā mums palīdzēja Džemma Skulme, kas man personīgi ir vairāk nekā leģendāra gleznotāja - viņa ir visuzmanīgākais klausītājs, ko esmu sastapis. Džemma ir šī albuma līdzautors, jo viņas darbnīcā notika ne tikai gleznu tapšana, bet arī dziesmas caur mākslinieces skatījumu piedzīvoja savu īsto piedzimšanu,” par sadarbību ar Džemmu Skulmi albuma tapšanas procesā stāsta “Instrumenti” mūziķis Jānis Šipkēvics.

“Instrumenti” albuma “Atkala” vāciņš ar Džemmas Skulmes gleznu.


Savukārt pati māksliniece piebilst: “Klausoties “Instrumenti” jaunā albuma skaņdarbus, nepārprotami sajutu saikni ar savu glezniecības procesu - spēja savienot spēcīgo ar smalko. Albumā ir manāma izteikta dziesmu dramaturģija; katrā no tām ir savs vēstījums un neparasts noslēgums. Šai mūzikai skanot, sajūtos kā izrādē - gara acīm redzu gan kori, gan solistus un spilgtas mizanscēnas. “Instrumenti” mūzika mani vienmēr intriģējusi, un “Atkala” dziesmu iespaidā esmu radījusi atsevišķu gleznu ciklu.”
Gaidāmajā “Instrumenti” ceturtajā studijas albumā “Atkala” iekļautas desmit jaunas dziesmas latviešu valodā, kuru autori ir Reinis Sējāns, Jānis Šipkēvics un Gatis Zaķis. Tas tapis “Instrumenti” studijā “Tru Music Studio” Rīgā.


Albuma “Atkala” priekšvēstnesis – singls “Visa par daudz” - tika izdots 3. oktobrī līdz ar Uģa Oltes režisēto video klipu, kas tapis “Rīgas Centrāltirgus” Gastronomijas paviljonā.

Grupas „Instrumenti” albuma „Procrastination” koncertšovs „Palladium” koncerzālē 2013. gada 26. novembrī.

gallery icon
40