foto: Vida Press
Britu zinātnieki atklājuši, kāds alkohols jālieto, lai tu sajustos pievilcīgs
Vīns un alus tas diemžēl nav.
Trakā pasaule
2017. gada 22. novembris, 21:31

Britu zinātnieki atklājuši, kāds alkohols jālieto, lai tu sajustos pievilcīgs

Kasjauns.lv

Ar kārtējo interesanto atklājumu klajā nākuši britu zinātnieki, kuri esot sapratuši, kāds alkohols ir jālieto, lai pats cilvēks justos neatvairāms un seksīgs.

Kā vēsta poulārais amerikāņu medijs "Time", atsaucoties uz britu zinātnieku pētījumu, alus un vīna glāze pēc nogurdinošas dienas palīdzēs relaksēties, bet, ja vēlies justies neatvairāms un pašpārliecināts vajadzētu izvēlties gan ko pavisam citu.

Britu zinātnieki, veicot pētījumu, apskatīja 30 000 alkoholu lietojošu cilvēku, lai noskaidrotu, kā mainās viņu emoiconālais stāvoklis atkarībā no alkoholiskajiem dzērieniem, kādus lieto. Šī pētījuma rezultāti tika publicēti "British Medical Journal" izdevumā.

Spirtotie dzērieni kā degvīns, džins, viskijs un citi stiprie alkoholiskie dzērieni spēja izraisīt spēcīgas emocijas, daudzos gadījumos negatīvas: 30% - agresija, 28% - pārgurums un 22% - skumjas, bet daudziem šie dzērieni radīja arī pozitīvas emocijas: 59% - pārliecību par sevi, 58% - enerģiskumu, bet 42% aptaujāto lika justies pievilcīgiem.

Savukārt sarkanvīna un alus dzērājiem vairumam bija pilnīgi pretējas emocijas: 53% vīna lietotāju un 50% aliņa sūcēju jutās relaksēti. Sarkanvīns vairāk nekā baltvīns vai jebkurš cits alkoholiskais dzēriens to lietojušajiem lika sajust nogurumu, tāds parādījas 60% sarkanvīna baudītāju.

Pētījumā tika secināts, ka dzērienu izraisītās īpašības ietekmē gan tas, kādās proporcijās, daudzumos un sajaukumos tas tiek lietots, gan arī konkrētā lietotāja un viņa tautas dzeršanas kultūra un specifika

Emocijas, neskaitot agresiju, pēc iedzeršanas visvairāk izjūt sievietes. Vairāk emociju izrādīja arī cilvēki vecumā no 18-24 gadiem.

Rezultātus ietekmēja arī cilvēku ģeogrāfiskais un sociālekonomiskais stāvoklis.

Pētījuma veicēji gan beigās piebilst, ka katra cilvēka gadījums ir atšķirīgs, tomēr kādas kopējas tendences bija novērojamas: mierīgam vakaram alus vai vīns, bet enerģiskai ballītei - stiprais alkohols.