foto: Juris Rozenbergs
Ar patriotisku koncertizrādi uz skatuves atgriežas Arnis Mednis
Arnis Mednis vairākus gadus nebija redzēts uz skatuves. Viņš cīnās ar veselības problēmām, bet nu svētku laikā nācis klajā ar unikālu izrādi.
Slavenības
2017. gada 15. novembris, 10:20

Ar patriotisku koncertizrādi uz skatuves atgriežas Arnis Mednis

Kasjauns.lv

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē izskanējusi multimediālā izrāde "Mana tautasdziesma" – inovatīva performance, kas cildina, godā un parāda jaunā formā latviešu tautasdziesmas. Izrādes idejas autors, tautasdziesmu aranžētājs un producents ir Arnis Mednis, kurš veselības problēmu dēļ ilgu laiku nebija redzēts uz skatuves.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Arnis Mednis ar komandu izrādē "Mana tautasdziesma"

Arnis Mednis ar komandu izrādē "Mana tautasdziesma"

gallery icon
67

Arnis Mednis par izrādi teic: "Šī izrāde radās meklējot jaunas iespējas, kā atskaņot mūziku. Tādēļ izrādē "Mana tautasdziesma" mūzika skan no četriem avotiem, veidojot kvadrofonisku efektu. Kriša Bērzkalna radītās videoprojekcijas rada noskaņu un palīdz klausītājam emocionāli izdzīvot tautasdziesmas. Par pamatu izrādei ņemta Imanta Ziedoņa grāmata "Tu dzīvoji dižu darbu. Mana tautasdziesma", tādēļ zīmīgi, ka pasākums notika tieši Ziedoņa zālē.

Stāsts ir par latviešu tautasdziesmām, kas ir tik skaistas, ka var cienīgi ieņemt vietu blakus mūsdienu populārākajiem hitiem. Mans mērķis ir parādīt, ka tautasdziesmas nav kaut kas vecmodīgs, bet mūsdienīgās aranžijās tās skan moderni un jauniešus piesaistoši. Klausītāji dzirdēja arī tautasdziesmu "Kaladū", kas savas senās vēstures dēļ veido iespējamo etnisko saikni starp latviešiem un citām indoeiropiešu tautām."

foto: Juris Rozenbergs
Izrādē tautasdziesmas izdzied Aija Andrejeva un Ralfs Eilands.

Izrādes mērķauditorija ir jaunieši. Lai viņus ieinteresētu, muzikālo pusi bagātinās dīdžeji, vizuālo noformējumu nodrošinās videoprojekcijas. Izrādē piedalās solisti Aija Andrejeva un Ralfs Eilands, koklētājs Ansis Jansons, DJ Aspirīns, teicējs – Juris Strenga, bet pie sintezatora spēlē Arnis Mednis.