Kāpēc Viljams un Ketrīna nekad publiski nesadodas rokās? Pat pie Tadžmahala ne. FOTO
Pat apmeklējot Tadžmahalu, kas nodēvēts par templi mīlestībai, princis Viljams un hercogiene Ketrīna nevienā brīdī nesadevās rokās. Etiķetes eksperti apliecina, ka nepastāv karaliskais protokols, kas to aizliegtu, taču oficiālu vizīšu laikā pāris vēlas saglabāt formalitāti. Viņi taču ir darbā un pilda uzdoto misiju.
Slavenības
2016. gada 21. aprīlis, 05:33

Kāpēc Viljams un Ketrīna nekad publiski nesadodas rokās? Pat pie Tadžmahala ne. FOTO

Kasjauns.lv

Princis Viljams un viņa sieva hercogiene Ketrīna sabiedrībā izturas ļoti distancēti un tikpat kā nekad nav manīti ejam sadevušies rokās.

Indijas pilsētā Agrā esošo Tadžmahalu uzskata par vienu no romantiskākajām vietām pasaulē. Baltā marmora mauzoleju savulaik uzcēla imperators Šahs Džahāns. Viņš šādi nolēma mūžīgi godināt savas dzemdībās mirušās sievas Mumtāzas Mahālas piemiņu. Noslēdzos vizīti Indijā un Butānā, arī princis Viljams un hercogiene Ketrīna apmeklēja šo vietu. Pēc nelielās fotosesijas pie Tadžmahala, pāris gar baseina malu mēroja garo ceļu atpakaļ, tomēr nevienā brīdī rokās nesadevās.

Viljams un Ketrīna manīti sirsnīgi apskaujam viens otru sporta pasākumos un kopīgi smejamies, kad Butānā iemēģināja roku loka šaušanā, taču parasti karāļpāris sabiedrībā viens pret otru izturas ļoti rezervēti un atturīgi.

Pirms diviem gadiem, kad Viljams un Ketrīna apmeklēja Austrāliju un pozēja pie Uluru, laulātais pāris pat ieturēja nelielu distanci viens no otra. Aculiecinieki zina teikt, ka Viljams sievai pat rotaļīgi apvaicājies: „Par ko gan mums tagad parunāt?”

Ketrīna un Viljams nemēdz publiski izrādīt savu pieķeršanos viens otram, tas nav nekas jauns. Vai tās ir konkrētas pieklājības normas un britu etiķete, ko pāris ievēro izejot sabiedrībā?

Karaliskās etiķetes eksperte un fonda „Beaumont Etiquette” dibinātāja un direktore Maika Meijere par to nav pārsteigta, taču atzīst: „Nepastāv noteikta etiķete vai karaliskais protokols, kas norādītu, ka pārim jāatturas no jūtu izrādīšanas sabiedrībā.”

„Dodoties šādā ceļojumā uz Indiju, pāris pārstāv britu monarhiju. Pāris maz izrāda, vai pat neizrāda vispār, savas jūtas sabiedrībā, lai saglabātu profesionalitāti un pildītu sev uzticēto misiju ārzemēs.”

Ilggadējā karaliskās ģimenes rakstniece Džūdija Veida piekrīt iepriekš paustajam viedoklim un slavenību žurnālam „People” norāda: „Tādas vietas kā mauzoleja apmeklējums ir ļoti formāls pasākums. Jūs taču nesadosieties rokās, ja esat devušies turp oficiālā vizītē.”

„Taču esmu ievērojusi, ka viņi vizītes laikā brīvāk izturas sportiska rakstura pasākumos. Tur neiztrūkst jautrības un viņš apliek viņai roku,” teic rakstniece, norādot uz dienu, kad Viljams un Ketrīna mēroja sešas stundas garo pārgājienu uz augstu Butānas kalnos esošo klosteri. Pārgājiena laikā fotogrāfi iemūžināja Viljama roku uz sievas pleca.

„Dažāda rakstura pasākumi prasa arī dažādu uzvedību un izturēšanos,” ir pārliecināta karaliskās ģimenes rakstniece Džūdija Veida.

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press