foto: Vida Press
Ak tu pasaulīt! Jau pagājis 20 gadu kopš...
Šogad aprit 20 gadu kopš filmas "Titāniks" iznākšanas uz ekrāniem.
Slavenības
2017. gada 14. novembris, 08:14

Ak tu pasaulīt! Jau pagājis 20 gadu kopš...

Kasjauns.lv

Kurš gan neatceras smeldzīgi romantisko filmu „Titāniks”? Kinolentei šogad aprit jau 20 gadu. Tāpat arī Džoanas K. Rouligas pirmajai grāmatai par Hariju Poteru. Pirms 20 gadiem aizsākās arī Bafijas vampīru mednieces piedzīvojumi un populārais animācijas seriāls „Dienvidparks”.

Romijas un Mišelas vidusskolas salidojums

foto: Vida Press

Ir pagājuši desmit gadi kopš Romija un Mišela pabeidza vidusskolu. Pēc pāris dienām notiks vidusskolas salidojums, kad Romija un Mišela apjauš, ka dzīvē vēl neko nav sasniegušas. Lai salidojumā abas sievietes sevi parādītu no vislabākās puses, viņas nolemj samelot saviem bijušajiem skolasbiedriem, ka ir izgudrojušas dzeltenās līmlapiņas un iekuļas nepatikšanu virpulī.
Šī filma ASV pirmizrādi piedzīvoja 1997. gada aprīlī.

Spice World

foto: Vida Press

Grupas „Spice Girls” dziedātājas Viktorija Bekhema / Posh Spice, Mela B / Scary Spice, Emma Banton / Baby Spice, Mela C / Sporty Spice un Džerija Halivela / Ginger Spice – jau bija pasaulslavenas popzvaigznes, kad nospēlēja pašas sevi muzikālajā komēdijā „Spice World”.
Filma pasaules pirmizrādi piedzīvoja 1997. gada Otrajos Ziemassvētkos – 26. decembrī.

Krietnais Vils Hantings

foto: Vida Press

Dienvidbostonā grūtu bērnību pavada Vils Hantings. Viņš ir mazs ģēnijs, bet nemitīgi iekuļas nepatikšanās. Vilam bieži sanāk saķeršanās ar policiju. Kādu dienu viņš satiek Šonu, vīru, kurš var palīdzēt Vilam ievirzīt dzīvi pareizajās sliedēs.
Filma pirmizrādi piedzīvoja 1997. gada decembrī un aktierim Robinam Viljamsam atnesa pirmo un vienīgo „Oskara” balvu labākā otrā plāna aktiera nominācijā.

Mana labākā drauga kāzas

foto: Vida Press

Maikls un Džuliana ir bijuši draugi jau kopš bērnības un ir pienākusi tā diena, kad Maikls ir gatavs precēties – ar meiteni vārdā Kimberlija. Džuliana pēkšņi saprot, ka mīl Maiklu, bet kāzas notiks jau pēc trīs nedēļām. Džuliana darīs visu, lai nepieļautu kāzu notikšanu un cīnīsies par Maikla sirdi.
Filmas pirmizrāde notika 1997. gada jūnijā. Romantiskā komēdija arī nominēta „Zelta globusa” balvai.

Es zinu, ko jūs izdarījāt pagājušajā vasarā

foto: Vida Press

Četri jaunieši ir lielās briesmās, kad pagājis tieši gads kopš notikušās avārijas, kad viņi notrieca kādu vīru. Katrs saņem vēstuli ar tekstu „Es zinu, ko tu izdarīji pagājušajā vasarā”...
Tīņu iemīļoto filmu kinoteātros sāka demonstrēt 1997. gada oktobrī.

Vīri melnā

foto: Vida Press

Šis ir stāsts par diviem vīriem – aģentu „K” un aģentu „J”. Viņi strādā slepenā organizācijā, kuras uzdevums ir nodrošināt cilvēku un citplanētiešu mierīgu līdzās pastāvēšanu. Uz Zemes ir ieradies citplanētietis, kura uzdevums ir nogalināt divus citus kosmosa iemītniekus. Abu aģentu uzdevumā ir nepieļaut nekādas darbības, kas varētu iznīcināt planētu Zeme.
Zinātniskās fantastikas komēdija, kurai tapa vēl divi turpinājumi, pirmizrādi piedzīvoja 1997. gada jūlijā.

Bafija vampīru medniece

foto: Vida Press

Seriāls par vampīru mednieci Bafiju TV ekrānos okeāna viņā krastā debitēja 1997. gada 10. martā. TV šovs izrādījās tik veiksmīgs, ka to turpināja uzņemt vairākas sezonas, seriālam noslēdzoties vien 2003. gada 20. martā.

Dienvidparks

foto: Vida Press

Populārā multfilma uz ekrāniem debitēja 1997. gada 13. augustā. Animācijas seriāls savas pastāvēšanas laikā ieguvis piecas „Emmy” balvas!
Multfilmas darbība risinās kādā mazā Kolorado pilsētiņā Dienvidparks. Četri draugi Kārtmens, Kails, Kenijs un Stens mācās trešajā klasē. Visi draugi ir ļoti atšķirīgi, pārsvarā rupji. Dienvidparkā nekad nav miera, jo vienmēr kaut kas noiet greizi.

Alija Makbīla

foto: Vida Press

Arī seriāls par jauno advokāti Makbīlu aizsākās 1997. gadā, pirmajai sērijai uz ekrāniem debitējot septembrī.
Alija Makbīla ir vientuļa, jauna advokāte, kura dzīvē meklē mīlestību un piepildījumu. Viņa strādā kādā Bostonas advokātu birojā, kurš izceļas ar ļoti dažādiem un savdabīgiem personāžiem. Mīlestība, draudzība, tiesas sēdes, ikdienišķas situācijas, saspīlējums... un tam pa vidu – Alija.

Titāniks

foto: Vida Press

Romantiskais mīlas stāsts skatītāju tūkstošiem lika raudāt jau pirms 20. gadiem. Filmas pirmizrāde notika 1997. gada 19. decembrī.
No ostas pilsētas Sauthemptonas savā pirmajā braucienā dodas pasaules lielākais kuģis – „Titāniks”. Uz kuģa ir arī skaista un bagāta 17 gadus veca meitene Roza Djuita Bukeitera, kurai apnikusi vecāku bagātā un liekulīgā pasaule, kā arī nabadzīgs mākslinieks Džeks. „Titānika” veidotāji bija pārliecināti par to, ka kuģi nevar nogremdēt, taču kuģa ceļā nokļūst milzīgs aisbergs, un Rozas un Džeka romantiskais piedzīvojums pārvēršas par cīņu uz izdzīvošanu.

Meraijas Kerijas albums „Butterfly”

foto: Vida Press

Šis ir popzvaigznes Meraijas Kerijas sestais studijas albums un pirmais pēc viņas šķiršanās no ierakstu studijas bosa Tomija Motolas.

Natālijas Imbruglijas albums „Left of The Middle”

1997. gada beigās un 1998. gada sākumā teju visa pasaule dungoja līdzi austrāliešu dziedātājas Natālijas Imbruglijas hitam „Torn”. Daudzi viņu atcerējās arī kā seriāla „Kaimiņi” aktrisi.

„Backstreet Boys” debijas albums ASV

foto: Vida Press

Grupas vārdā nosauktais „Backstreet Boys” debijas albums Amerikas Savienotajās Valstīs iznāca 1997. gada augustā. Tas patiesībā bija pirmo divu starptautiski izdoto albumu kompilācija. Abi iepriekšējie albumi iznāca 1996. gadā un 1997. gadā.

Brāļu Hansonu albums „Middle of Nowhere”

foto: Vida Press

Pasaule par dziedošajiem brālīšiem Hansoniem uzzināja 1997. gada maijā, kad iznāca viņu debijas albums. Tajā bija iekļauta arī Hansonu visu laiku populārākā dziesma „MMMBop”.

Harijs Poters un filozofu akmens

foto: Vida Press

Pirmā grāmata par mazo burvi Hariju Poteru un viņa piedzīvojumiem Cūkkārpas skolā iznāca 1997. gada jūnijā. Pirmā filma, kas veidota pēc Džoanas K. Roulingas romāna motīviem, sekoja tikai četrus gadus vēlāk – 2001. gadā.