Slavenības
2017. gada 8. novembris, 20:32

Krievijā spriež par atteikšanos no Eirovīzijas: "Mums nevajag piedalīties tajā mēslā"

Kasjauns.lv

Krievijā slavenais mūzikas producents Josifs Progožins ierosinājis atteikties no dalības dziesmu konkursā "Eirovīzija", jo tas valsti nesot tikai pazemojumu un ažiotāžu, vēsta RIA Novosti.

Krievijas Valsts domes deputāts Staņislavs Govorukins, kurš vienlaikus ir arī Kultūras komitejas pārstāvis, šodien rosināja ideju, ka Krievijai vajadzēju atteikties no dalības Eiropas Raidorganizāciju apvienību (EBU) rīkotajā dziesmu festivālā "Eurovision", un šo domu atbalstīja arī valstī cienītais mūzikas producents Josifs Progožins.

"Es arī domāju, ka mums jāatsakās no šī konkursa. Dalība Eirovīzijā neuzlabo valsts tēlu, mēs tur popularizējam tikai vienu konkrētu personāžu". Progožins uzskata, ka dalība populārajā Eiropas šovā vien rada ažiotāžu un visbiežāk Krieviju pazemo.

Sapulcē tika apspriests arī šī gada maijā notikušais incidents, kad Krievijai liedza dalību konkursā, kas notika Ukrainas galvaspilsētā Kijevā. "Ja reiz mēs dabūjām pa purnu, man šķiet, ka otrreiz to nevajadzētu pieļaut," situāciju komentēja politiķis Govorukins, atceroties, ka Krievijas pārstāvi Jūliju Samoilovu neielaida Ukrainā, "mums vajag saglabāt pašcieņu un atteikties no dalības tajā mēslā," pauda Govorukins.

Krievijas pārstāve Eirovīzijā Jūlija Samoilova

Krievijas izvirzītā dalībniece konkursā “Eirovīzija 2017” Jūlija Samoilova, kura ir 1. grupas invalīde.

gallery icon
11

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka pēc skandāla ar Krievijas pārstāvi Jūliju Samoilovu Eiropas Raidorganizāciju apvienība mainījusi Eirovīzijas dziesmu konkursa noteikumus.

Turpmāk dalībvalstīm būs aizliegts sūtīt uz konkursu dalībniekus un pavadošas personas, kas konkursa norises valstī iekļauti "melnajā sarakstā".

Nedrīkstēs arī konkursa žūrijā iekļaut personas, kas jebkādā veidā saistītas ar kādu no dalībniekiem, liecina EBU oficiālajā mājaslapā publiskotā informācija.

Jau ziņots, ka Ukrainas Drošības dienests martā aizliedza 27 gadus vecajai Samoilovai uz trim gadiem iebraukt valsts teritorijā, balstoties uz informāciju, ka dziedātāja ir pārkāpusi Ukrainas likumus, apmeklējot Krievijas okupēto Krimu, kur viņa 2015.gadā uzstājusies ar koncertu