Princis Džordžs ar māsu pozē kopā ar Gan-Gan pirms omes lielās jubilejas. FOTO
Karaliene Elizabete II ar jaunākajiem mazbērniem un mazmazbērniem.
Slavenības
2016. gada 24. aprīlis, 06:12

Princis Džordžs ar māsu pozē kopā ar Gan-Gan pirms omes lielās jubilejas. FOTO

Jauns.lv

Prinča Viljama un hercogienes Ketrīnas vecākais bērns princis Džordžs savu vecvecmāmiņu karalieni Elizabeti II mīļi dēvē par Gan-Gan. Īsi pirms Viņas Majestātes 90. dzimšanas dienas Gan-Gan pozējusi kopā ar jaunākajiem mazbērniem un mazmazbērniem. Fotosesijas laikā karaliene auklējusi jaunāko atvasi – Džordža māsiņu princesi Šarloti.

Fotogrāfiju uzņēmusi atzītā fotogrāfe – amerikāniete Annija Leibovica. Viņai savulaik pozējusi virkne slavenību, taču pasaules slavu fotogrāfe iemantojusi, pateicoties sirsnīgajām un izcilajām bērnu fotogrāfijām. Karalienes, viņas mazbērnu un mazmazbērnu fotogrāfija uzņemta ārpus Londonas rezidencē – Vindzoras pilī aizvadītajā mēnesī. Ideju par šāda attēla tapšanu ierosinājusi pati karaliene. Lielbritānijā Elizabetes II 90. dzimšanas diena ir nacionālie svētki, taču šī jubileja arīdzan ir ģimenisks pasākums. Viņas Majestāte nav tikai monarhs, viņa ir arī mamma, vecāmamma un vecvecmāmiņa nu jau pieciem mazmazbērniem.

Fotogrāfijā karaliene pirmoreiz publiski redzama auklējam kuplās ģimenes jaunāko atvasi – 11 mēnešus veco princesi Šarloti, kas ir viņas mazdēla prinča Viljama un viņa sievas hercogienes Ketrīnas atvase.

Nesen, kad hercogiene Ketrīna piedalījās dokumentālās filmas tapšanā par Anglijas karalieni, viņa atzina, ka Elizabete II bijusi viena no pirmajām, kas ieradusies raudzībās pie mazās Šarlotes. „Tiklīdz mēs pārradāmies mājas Kensingtonas pilī, viņa bija viena no pirmajām, kas meitu apciemoja,” atceras Ketrīna.

Ketrīna atklāj, ka viņas dēlam princim Džordžam ir īpaša saikne ar vecvecmāmiņu. „Džordžs viņu sauc vārdā Gan-Gan,” teic hercogiene, piebilstot, ka Gan-Gan izrāda rūpes un mīlestību ikreiz, kad Kembridžu ģimene paliek pie viņas. „Karaliene vienmēr bērnu istabā atstāj kādu mazu dāvaniņu, ikreiz, kad mēs paliekam viņas mājās. Manuprāt, tas tikai parāda viņas lielo ģimenes mīlestību,” karalienes 90. dzimšanas dienas priekšvakarā norādījusi hercogiene Ketrīna.

Par godu karalienes Elizabetes II 90. dzimšanas dienai tapušajā ģimenes fotogrāfijā karaliene klēpī tur princesi Šarloti, bet viņai līdzās stāv brālītis princis Džordžs. Pa kreisi no karalienes stāv maza koķeta meitenīte, kas rociņās tur vecvecmammas 1000 sterliņu mārciņu vērto „Launer” rokassomu. Tā ir karalienes mazmeitas Zāras Filipsas [viņas mamma ir Elizabetes II meita Anna] meita Mia Tindala. Zinātāji norāda, ka šāda epizode ar rokassomu nebija iepriekš iestudēta. Meitenīti ieinteresējusi vecvecmāmiņas rokassoma un viņa to paņēmusi aplūkot.

Fotosesijas aculiecinieki apliecina, ka šī bijusi ļoti „laimīga, mazliet haotiska, bet sirsnīga pēcpusdiena”. Bērniem līdzās bijuši visi viņu vecāki, kas centušies kā varēdami, lai viņu mazās atvases raudzītos kamerā. „Uzņemt bērnu fotogrāfijas ir tas pats, kas censties noturēt kopā kaķu baru, taču šī fotogrāfija izdevās. Annijai Leibovicai pašai ir bērni un viņa pieprot savu arodu,” slavē kāds no fotosesijas aculieciniekiem.

Karalienes mazbērni un mazmazbērni attēlā

1. Severnas vikonts Džeimss. Astoņus gadus vecais zēns ir karalienes dēla Veseksas grāfa, prinča Edvarda un viņa sievas Veseksas grāfienes Sofijas bērns. 2008. gadā viņš bija pirmais, kuru kristīja tērpā, kas darināts kā kopija karalienes Viktorijas un viņas bērnu kristāmtērpiem. Džeimss pēc dabas ir kautrīgs bērns, to liecina arī poza, ka viņš fotografēšanās laikā salicis rokas kabatās. Tāpat kā māsa Luīze, viņš apmeklē mazu vietējo skoliņu netālu no vecāku mājām Sarejas grāfistē.

2. Lēdija Luīze Alise Elizabete Mērija Mauntbatena-Vindzora. Džeimsa vecākā māsa, kas par spīti priekšlaicīgai piedzimšanai izveidojusies par gudru un pašpārliecinātu jaunu dāmu. Luīzei ir 12 gadu un viņa ir 11. rindā uz Lielbritānijas troni. Meitene nāca pasaulē četras nedēļas pirms noteiktā laika. Ķeizargrieziena operācijas laikā bija apdraudēta pat viņas māmiņas dzīvība. Luīze ir apbrīnojami līdzīga karalienei, kad viņa bija Luīzes vecumā.

3. Mia Tindala. Koķetā dāmiņa, kas rokās tur Gan-Gan rokassomiņu. Viņa ir karalienes mazmeitas Zāras Filipsas un viņas vīra Anglijas izlases regbija spēlētāja Maika Tindala meita. Divus gadus vecā Mia jau ir draugos ar zirgiem tāpat kā viņas mamma olimpiete Zāra, kura sava pirmā ponija mugurā sēdēja ātrāk, nekā iemācījās staigāt. Mazā Mia ikdienā biežāk nēsā džinsus un gumijas zābaciņus, taču šoreiz sapucēta gaišā adītā jaciņā, džinsa svārciņos, smalkās kurpītēs un zeķītēs ar volāniņu.

4. Princese Šarlote sēž klēpī karalienei. Karalienes dēla mazdēla prinča Viljama un viņa sievas hercogienes Ketrīnas 11 mēnešus vecā meita ir jaunākā atvase karaliskajā ģimenē un ceturtā rindā uz troni. Viljams pajokojis, ka Šarlote jau tagad uzvedas kā lēdija – sēž taisnu jo taisnu muguru un sakrusto kājiņas. Šarlote ir ģērbta spāņu modes preču zīmola „m&h” kleitiņā ar ziediem. Tā maksā 21 sterliņu mārciņas un ir dāvana no spāņu izcelsmes auklītes Marijas Borallo. Kājās meitenītei ir 11 sterliņu mārciņu vērtas zeķubikses, bet virs kleitiņas uzvilkts pieskaņota jaciņa, ko darinājis zīmols „Mia”. Šarlote rokās tur plastmasas zirdziņu.

5. Savanna Filipsa. Karalienes meitas Annas vienīgā dēla Pītera Filipsa un viņa kanādiešu sievas Otumas meita ir vecākā no Elizabetes II mazmazbērniem un 14. rindā uz troni.

Savannai ir pieci gadi un viņai nav nekāda titula, jo tā vēlējās meitenītes vecāki. Arī kristības notika tikai ģimenes lokā kādā no baznīcām Glosteršīras grāfistē.

6. Princis Džordžs. Prinča Viljama un hercogienes Ketrīnas pirmdzimtais šajā fotogrāfijā slēpj savu mazā delvera dabu. Džordža vecāki jau atvainojušies, ka nav ņēmuši dēlu līdzi nesenajā Indijas vizītē. Viņi nav vēlējušies riskēt ar draiskuļa skraidīšanu apkārt. Tētis bieži mēdz dēlu raksturot kā „mazu nerātnu pērtiķēnu”. Divus gadus vecais Džordžs, iespējams, būs nākamais karalis. Pagaidām viņš apmeklē nelielo Montesori dārziņu netālu no savām mājām Norfolkas grāfistē.

7. Aila Filipsa stāv līdzās brālēnam Džordžam. Viņa ir Savannas trīs gadus vecā māsa.


Kasjauns.lv/ Foto: Vida Press