Čempionu trenera Arhipova nedienas ar bērniem. FOTO
Meitas Loretas sagatavošana sporta deju sacensībām bija viens no grūtākajiem tēva uzdevumiem.
Slavenības
2016. gada 26. aprīlis, 05:27

Čempionu trenera Arhipova nedienas ar bērniem. FOTO

Jauns.lv

Latvijas skeletona izlases treneris Mihails Arhipovs (31) piecas dienas viens pats rūpējās par meitām Loretu (6) un Letīciju (4).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Visu ziemu esmu sacensībās, bet mājās par meitenēm rūpējas sieva. Un te pēkšņi man bija jātiek galā ar ēst gatavošanu, meiteņu apģērbšanu un aizvešanu uz nodarbībām... Nebiju domājis, ka sievai vienlaikus tik daudz darbu jāpaveic,” par pieredzēto raidījumā „Tēta nedienas Latvijā”, ko jau šo trešdien varēsim redzēt kanālā TV3, saka bijušais bobslejists, olimpietis un skeletonistu fiziskās sagatavotības treneris Mihails Arhipovs. Viņš ar sievu Salliju, kas strādā bērnudārzā par sporta skolotāju un vakaros vada fitnesa nodarbības, šopavasar svin desmit gadu iepazīšanās jubileju, ko svinēs ar nedēļu ilgu braucienu uz Spāniju diviem vien.

Stāstot par šovā piedzīvoto, Mihails teic, ka daudzas lietas sagādāja galvassāpes. „Plāno pankūku cepšana! Es godīgi atzīstu, ka nemāku taisīt ēst, un mamma pastāstīja, kā pagatavot pankūku mīklu. Lai arī forma nebija perfekta, eksperimentējot pankūkas sanāca garšīgas. Meitas bija priecīgas, pat pirkstiņus aplaizīja,” pasmejas Mihails.

Viņš arī vecāko meitu veda uz sporta deju sacensībām. „Tā bija pirmā reize, kad meitu uz turieni vedu. Kur jāiet, kas jāvelk mugurā, kā matus taisīt, cik daudz matu lakas pūst matos... Un vēl pa vidu mazā meitiņa čīkstēja,” nopūšas treneris. Īpaši mokpilna bijusi arī bižu pīšana. „Teoriju zināju, ka mati jāsadala trīs daļās, bet prakse no tās stipri atšķīrās. Rezultātā sataisīju tādu „cip-ļap” – ļurīgu un neizteiksmīgu bizi,” atzīstas raidījuma dalībnieks.


Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes, no Mihaila Arhipova privātā arhīva

Tēmas