Ilze Jurkāne pēc šķiršanās joprojām tic labām attiecībām
Ilze Jurkāne, pēc Nacionālā teātra izrādes „Mežapīle” noskatīšanās atzina, ka izrādes sižets ļoti sasaucas ar viņas pēdējos pāris gados piedzīvoto.
Slavenības
2016. gada 26. aprīlis, 06:11

Ilze Jurkāne pēc šķiršanās joprojām tic labām attiecībām

Jauns.lv

Finansiste Ilze Jurkāne (64) pēc oficiālas laulības šķiršanas ar bijušo ārlietu ministru Jāni Jurkānu (69) teic: „Jūtos atvieglota!” Bijušā vīra sānsoli un tam sekojošo šķiršanos Ilze dēvē par „elli, kurai izgājusi cauri, un kas viņai devusi daudz vērtīgu atziņu.”

Žurnāls „Kas Jauns” publicējusi plašu interviju ar Ilzi, kurā viņa uzsver, ka, šķirot laulību ar Jāni viņai ir sagrauta ilūzija par konkrēto cilvēku, tomēr ticību mīlestībai viņa nav zaudējusi. „Mīlestībai joprojām ticu. Tādai, kas ir iespējama līdz mūža galam. Ar nosacījumu, ja cilvēki rūpīgi piestrādā pie savām attiecībām. Cilvēkiem savstarpēji ir jābūt atklātiem, jāspēj pateikt, kas traucē, kā pietrūkst. Domāju, ka attiecībās ar Jāni bieži biju pārāk pakļāvīga un paļāvīga. Arī pakalpīga. Biju gan baņķiere, gan uzņēmos sievišķīgos pienākumus – mājas dzīvi. Bieži vien bija, ka viņš vienkārši gulēja dīvānā un es viņu apkalpoju, un darīju to ar prieku,” neslēpj Ilze.

Viņa optimistiski piebilst: „Redzu apkārt daudz labu piemēru gan jauniešu, gan vecāku cilvēku vidū. Es ticu attiecībām, ticu, ka man kādreiz vēl būs labas attiecības. Dzīve turpinās.” Ilze arī uzsver, ka jūt – viņa Jānim ir piedevusi. „Man ir prieks, ka viss beidzās ar to, ka turpinām būt draugi. Un tādi paliksim uz visu mūžu,” saka Ilze.

Par visām Ilzes un Jāņa Jurkānu šķiršanās niansēm un Ilzes sajūtām šajā viņai smagajā gadā lasiet jaunākajā žurnāla „Kas Jauns” numurā.


Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders