Atrasta Baltijas vērienīgākā festivāla "Positivus" īpašā garša
Klātesot festivāla partneriem - „Nordea” bankas vadītājam Latvijā Jānim Bukam un Lattelecom TV satura veidotāja „Media 360” izpilddirektoram Kasparam Ozoliņam – „Positivus” organizators Girts Majors nobauda festivāla īpašās garšas dzērienu.
2016. gada 26. aprīlis, 13:01

Atrasta Baltijas vērienīgākā festivāla "Positivus" īpašā garša

Jauns.lv

Par godu 10. jubilejai sadarbībā ar a/s „Aldaris” radīts īpašs festivāla „Positivus” eils, kas sevī apvieno vasaru, dabu un pozitīvas noskaņas. Prezentācijas pasākumā eils, pie kura receptes strādāts vairāk nekā trīs mēnešus, saņēma tos labākos novērtējumus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Positivus” 10 gadu jubilejas eilu noteikti novērtēs arī īsteni alus pazinēji, jo jau pavisam drīz alus nonāks tirdzniecībā – būs nopērkams lielveikalos, baudāms krodziņos un kafejnīcās, un, protams, pašā festivālā, kas no 15.-17. jūlijam tradicionāli norisināsies Salacgrīvā.

“Novērtējot Aldara vēsturisko ieguldījumu alus brūvēšanā, nolēmām jubilejas alu veidot sadarbībā tieši ar šo prasmīgo un pieredzējušo alus darītāju. Visi, kas līdz šim jau pagaršojuši „Positivus” eilu, atzīst, ka tas ir izdevies pavisam īpašs. Esmu pārliecināts, ka tas būs viens no labākajiem un gardākajiem šīs vasaras dzērieniem,” prezentācijas pasākumā sacīja „Positivus” organizators Ģirts Majors.

Savukārt a/s „Aldaris” galvenais alus meistars Valdis Čunka, stāstot par recepti, atzina, ka „Positivus” eila īpašo garšu dod precīzā laikā un proporcijās pievienotie „Mosaic” apiņi. “Ar katru gadu eila tipa alus kļūst arvien populārāks visā pasaulē, tādēļ nebija šaubu, ka „Positivus” alum ir jābūt tādam, kas atbilstu mūsdienu aktuālajām tendencēm. Šim īpašajam alum, kas brūvēts par godu festivāla desmitgadei, piemīt piesātināts apiņu aromāts, kurā dominē dažādu citrusaugļu notis, savukārt alus garša ir viegla, ar klasisku rūgtumu. Alus ir īstens festivālu dzēriens, ko baudīt siltā vasaras dienā vai pievakarē labas mūzikas un draugu kompānijā,” bilda Čunka. Viņš atzina, ka paredzēts saražot aptuveni 50 000 pudeļu eila, kā arī lejamo alu, kas būs pieejams krogiem un kafejnīcām.

2016. gadā „Positivus” festivāla galvenie mākslinieki būs britu popmūziķe Elija Goldinga, pankroka leģenda Igijs Pops un elektroniski sapņainā franču grupa M83. „Positivus” festivālā, kas šovasar svinēs savu desmito jubileju, uzstāsies arī tādi mākslinieki kā Years & Years, Marks Ronsons, Hot Chip, Air, John Newman, Grimes, Charles Bradley, Richard Hawley, Mercury Rev, Wolf Alice, Oh Wonder un daudzi citi.

Līdz festivāla sākumam gaidāmi vēl vairāki paziņojumi par māksliniekiem, kas uzstāsies uz „Positivus” sešām skatuvēm. Līdz šim izziņotā programma: Ellie Goulding / M83 / Iggy Pop / Years & Years / Mark Ronson / Hot Chip / John Newman / Air / Wolf Alice / Grimes / Richard Hawley / Mercury Rev / Charles Bradley / Oh Wonder / Seinabo Sey / C Duncan / Ho99o9 / San Fermin / Cigarettes After Sex / Arthur Beatrice / The Japanese House / Postaal / Choir of Young Believers / 20syl & Mr. J. Medeiros present mAllttA / Alise Joste / Ozols / Dzelzs Vilks / Carnival Youth / Mielavs un Pārcēlāji / Skyforger / DaGamba / Satellites LV / Rīgas Modes / Super Besse

Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, „Biļešu Serviss” kasēs un „Nordea” bankomātos. Trīs dienu biļete bez telts vietas maksā 90 eiro, ar telts vietu – 98 eiro. Vienas dienas biļete festivāla apmeklējumam tikai piektdien, sestdien vai svētdien – 50 eiro. Biļete dzīvošanai telšu pilsētiņā – 10 eiro. Visas biļetes bez komisijas maksas nopērkamas www.positivusfestival.com.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās


Kasjauns.lv / Foto: Rojs Maizītis, publicitātes