5 gadus pēc kāzām Ketrīnu šokē – viņas kāzu kleita bijusi pakaļdarinājums!?
Piecus gadus pēc hercogienes Ketrīnas un prinča Viljama kāzām kāda mazpazīstama dizainere vārdā Kristīne Kendala uzsākusi tiesas prāvu, apsūdzot modes namu „Alexander McQueen” un tās vadošo dizaineri autortiesību pārkāpšanā. Kleitas dizains esot nokopēts no viņas!
Slavenības
2016. gada 27. aprīlis, 04:33

5 gadus pēc kāzām Ketrīnu šokē – viņas kāzu kleita bijusi pakaļdarinājums!?

Jauns.lv

Piecus gadus pēc prinča Viljama un hercogienes Ketrīnas kāzām kāda mazpazīstama dizainere uzsākusi tiesas prāvu, apsūdzot modes namu „Alexander McQueen” noziedzīgā rīcībā. Līgavas kleitas dizains esot kopija viņas darbam!

2011. gada 29. aprīlī hercogiene Ketrīna Vestminsteras abatijā teica jāvārdu princim Viljamam. Kāzu ceremonijas tiešraidi noskatījās vairāk nekā 2 miljardi cilvēku visā pasaulē. Daudzi jo daudzi aizturētu elpu gaidīja līgavas parādīšanos, lai redzētu, kāda būs viņas kāzu kleita. Pēcāk šo modes nama „Alexander McQueen” dizaineres Sāras Bērtones darināto tērpu atzina par vienu no elegantākajiem vēsturē.

Līgavas kleita pēc kāzām bija izstādīta aplūkošanai vienā no Bakingemas pils zālēm, un to skatīt ieradās 500 000 interesentu. Tik lielu apmeklētāju interesi karaļnams nebija piedzīvojis ilgus gadus.

Īsi pirms prinča Viljama un hercogienes Ketrīnas piektās kāzu jubilejas kāda modes māksliniece apsūdz modes namu „Alexander McQueen” plaģiātismā. Kleitas dizains esot nokopēts. Dizainere vārdā Kristīne Kendala uzsākusi tiesu.

Kristīnei Kendalai pieder neliels salons Londonā. Viņa uzsākusi tiesas prāvu, apsūdzot smalko modes namu autortiesību pārkāpšanā. „Uzsākta lieta, jo mūsu kliente ir pārliecināta, ka viņas kompānijas izstrādātais negodīgi paņemts un nokopēts,” norādījis Kendalas advokāts. „Šīs prasība nav pret hercogieni un nav pārmetums karaļnamam noziedzīgā rīcībā.” Prasība skar tikai prestižo britu modes namu un tā populāro vadošo dizaineri Sāru Bērtoni, kas ir hercogienes kāzu kleitas autore.

Modes nama „Alexander McQueen” pārstāvis kategoriski atspēkojis apsūdzību, norādot, ka visi jūtas „samulsuši” par apsūdzību noziegumā. „Kristīne Kendala pirmoreiz vērsās pie mums „Alexander McQueen” modes namā gandrīz pirms četriem gadiem, kad mēs skaidri viņai pateicām, ka jebkurš mājiens, ka Sāras Bērtones darinātā karaliskās kāzu kleita kopēta no viņas dizaina, ir muļķības.”

Modes nama izplatītajā paziņojumā arī norādīts, ka Sāra Bērtone nekad agrāk nebija redzējusi Kendalas dizainētos tērpus vai to skices, un neko nezināja par šīs dizaineres eksistenci līdz viņa pati nesazinājās ar modes namu 13 mēnešus pēc karaļpāra kāzām.

„Mēs nezinām, kāpēc mis Kendala atkal pacēlusi šo jautājumu, taču nav nekādu „ja”, „bet” vai „varbūt”. Prasība ir smieklīga!” – apgalvo modes nama „Alexander McQueen” pārstāvis.

Ņemot vērā, ka dizainere Kendala savu prasību pirmoreiz izteica vairāk nekā gadu pēc kāzām un joprojām nav nekādu pierādījumu, ka Bērtone kaut ko kopējusi, pastāv viedoklis, ka mazpazīstama dizainere ar šo prasību tikai cenšas izcīnīt sabiedrības uzmanību.

  Princis Viljams apprecējis Keitu Midltoni


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press