Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš pārtrauc šmorēt vārnas
Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš ar vārnu šmorēšanu pārtraucis nodarboties, jo mednieki nespēj piegādāt šos lidojošos brīnumus.
Slavenības
2016. gada 29. aprīlis, 04:48

Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš pārtrauc šmorēt vārnas

Jauns.lv

Virtuves pavēlnieks Rītiņš Rītiņš savā restorānā viesus vairs necienā ar vārnu gaļu. Kā domājat, kas ir par iemeslu, kamdēļ Rītiņš pārtraucis savus viesus barot ar vārnām?

Pirms pusotra gada Mārtiņš dižojās, ka ēdienkartē iekļāvis ekskluzīvu maltīti – vārnas gaļu. „Vārnai ir visveselīgākā putnu gaļa, ko var ēst, lai gan nav nekur teikts, ka tā ir arī pati garšīgākā. Taču, ja prot pagatavot, nav nekādas vainas,” toreiz stāstīja Rītiņš. Viņš savus prominentos viesus baroja ar pīrāgos ieceptām vai sautētām vārnām. Reiz pat bija gadījums, kad Rītiņš ar vārnu sacienāja eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu.

Toreiz Rītiņš tika pelts, kā argumentu piesaucot to, ka sabiedrībai vārnas asociējas ar spārnotu žurku, jo tās bieži barojas miskastēs un nesmādē citu putnu un dzīvnieku mirstīgās atliekas. Mārtiņš gan taisnojās, ka viņa restorāna virtuvē nonāk tikai tīra manta. „Šīs ir īpaši medītas vārnas, ne pilsētas zagles,” teica šefpavārs.

Tagad Rītiņš žurnālam „Kas Jauns” atzīst, ka delikatesi – vārnas gaļu – no ēdienkartes ir svītrojis. Turklāt nevis pieprasījuma trūkuma, bet gan pieejamības dēļ. „Pastāvīgie klienti par vārnas parādīšanos ēdienkartē nešausminājās. Mani viesi ir rūdīti, man uzticas – viņiem visu ir interesanti pagaršot. Kad vārnas bija, tad ēda. Tomēr nu pie mums vārnu vairs nav. Kāpēc? Jo tās ir ļoti gudras, un medniekiem ir ļoti grūti pie tām tikt. Nespējam restorānu nodrošināt ar vārnas gaļu,” bilda Rītiņš. Cik vārnu notiesāts pagājušajā sezonā, Mārtiņš neatklāj, vienīgi teic, ka skaits bijis visai liels.

Gan par Mārtiņa Rītiņa piedzīvojumiem vārnu šmorēšanā, gan daudzus citus interesantus materiālus lasi jaunajā žurnālā „Kas Jauns”.

Kasjauns.lv / Foto: Inta Mengiša, publicitātes