Labākās draudzenes un lielākās ienaidnieces. Keita Mosa pret Naomi Kempbelu. FOTO
2016. gads. Keita Mosa un Naomi Kempbela apmeklē vienu un to pašu pasākumu. Abas izvēlas caurspīdīgus, apakšveļu atsedzošus tērpus.
Slavenības
2016. gada 29. aprīlis, 05:58

Labākās draudzenes un lielākās ienaidnieces. Keita Mosa pret Naomi Kempbelu. FOTO

Jauns.lv

Pasaulslavenās supermodeles Keita Mosa (42) un Naomi Kempbela (45) ir labākās draudzenes un sīvākās konkurentes jau 25 gadu garumā. Viņas ballējušās uz velna paraušanu, iemīlējušās nepareizajos vīriešos un iekūlušās skandālos. Kurai no viņām skaistumu izdevies saglabāt labāk – Keitai vai Naomi?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ja divas aizgājušo laiku supermodeles, kurām nedaudz pāri četrdesmit, uz vienu un to pašu pasākumu ierodas caurspīdīgos apakšveļu atsedzošos tērpos, no salīdzināšanas neizbēgt!

42 gadus vecā Keita Mosa un 46 gadus vecā Naomi Kempbela ir senas draudzenes. Abas Londonas dienvidos dzimušās modeles satikās 1991. gadā Losandželosā, kad piedalījās kopīgā fotosesijā. Kopš tā laika viņas vieno draudzība, lai gan nevar noliegt, ka arī 25 sāncensības pilni gadi, ko pavada teju nerakstīts moto: „Visu, ko var viņa, es varu labāk.”

2012. gadā Mosa izdeva grāmatu, lai atzīmētu savu modeles karjeras 25. gadadienu. Līdzīgu grāmatu šogad izdevusi arī Kempbela, svinot 30 gadus kopš darbojas modes industrijā.

2007. gadā Mosa piedalījās pikantā video, kurā reklamēja apakšveļas zīmola „Agent Provocateur” izdoto produkciju. Kempbela tērpās zeķēs un zeķturos, un izrādīja savu nevainojamo augumu šī paša zīmola reklāmas fotosesijā 2015. gadā.

„Burberry” reklāmas kampaņā pērn piedalījās abas slavenās supermodeles. Kura no viņām ir līdere? Salīdzinām nevainojamos augumus, īpašumu klāstu, aizvien augošo kapitālu un, protams, vīriešus.

Sejas

Keita Mosa mīl sauļoties, mežonīgi ballēties un daudz smēķēt. Tas viss atstāj sekas grumbiņu izskatā. Naomi Kempbelai, kura ir trīs gadus vecāka par draudzeni, seja ir tikpat gluda kā agrāk. Viņā šķiet nav novecojusi ne par vienu dienu.

Keita izsmēķē paciņu cigarešu dienā, viņas lūpas ir sausas, uz sejas vērojami pigmentācijas plankumi un pie acīm „vārnu kājiņas”. Pārmērīga tieksme sauļoties viņas dabiski bālajai ādai nav nākusi par labu. 2013. gadā pēc atgriešanās no atvaļinājuma Karību salās Mosa kādā no intervijām izteicās: „Esmu tik brūna, ka visi par mani smejas. Taču man patika cepināties un gulēt saulītē.”

Savukārt Naomi mantojusi labus gēnus no mammas, kurai ir jau pāri sešdesmit, bet sejas āda aizvien saglabājusi jaunavīgu svaigumu. Supermodele ļoti rūpējas par sejas ādu. Viņa regulāri apmeklē Ņujorkā strādājošo dermatologu Deividu Kolbertu, kurš izraksta dienas krēmus ar antioksidantiem, lai pasargātu ādu no apkārtējās vides piesārņojuma un palēninātu novecošanās procesu, bet pirms naktsmiera rekomendē lietot krēmus, kas bagāti ar kolagēnu.

Par citām mūsdienīgām skaistumu uzlabojošām procedūrām Naomi klusē. 2006. gadā viņa uzsāka tiesas prāvu pret „botoksa karali” doktoru Žanu-Lūisu Sebagu, jo viņš savā reklāmā bez iepriekšējas saskaņošanas izmantojis slavenās modeles vārdu. Kempbela tā arī neatklāja, vai jebkad bijusi šī ārsta klientu skaitā. Viņas advokāts paskaidroja, ka Naomi nevēlas, lai viņas vārdu saistītu ar šī produkta reklamēšanu sabiedrībai. Lai ko arī Kempbela darītu sejas ādas uzlabošanas labā, tas strādā.

Uzvarētāja: Naomi

Nepatikšanas

„Ikvienam ir temperaments,” reiz komentēja Naomi. Tas tiesa, taču parasti ne tāds, kā šai supremodelei.

Viņa apsūdzēta miesas bojājumu nodarīšana ne tikai vienu reizi, bet pat četras! 2000. gadā modeli atzina par vainīgu uzbrukumā personīgajai asistentei, metot viņai ar mobilo tālruni.

2007. gadā Naomi palaida rokas pret savu bijušo mājkalpotāju, bet 2008. gadā atzinās, ka spērusi un uzspļāvusi birtu policijas ierēdnim pēc strīda par nozaudētu bagāžu. 2009. gadā modeli atzina par vainīgu iesišanā fotogrāfam ar rokassomiņu. Reiz viņai pat bija t-krekliņš ar uzrakstu „Naomi Kembela man iesita... un man tas patika”.

Bokseris Maiks Taisons, kurš īsu brīdi bija slavenās modeles draugs, atzina, ka Naomi nav baidījusies ne no viena.

Reiz bija uzsākta tiesas prāva pēc tam, kad modele atzinusies, ka apmeklē anonīmo narkomānu saietu, jo ir atkarīga no kokaīna. Vēlāk viņa atzina, ka bijusi atkarīga no šīs apreibinošās vielas piecu gadu garumā, līdz pat 1999. gadam.

Arī Keita Mosa iekūlusies virknē skandālu, taču tie lielākoties nav saistīti ar nesavaldīgu modeles temperamentu. Pirmoreiz Keita devās uz rehabilitācijas klīniku 1998. gadā, kad bija iziris viņas romāns ar aktieri Džoniju Depu. Rakstniece Morīna Kalahana savā grāmatā rakstīja, ka Mosa un Deps bijis glamūrīgākais narkotiku lietotāju pārītis, kāds redzēts kopš Kīta Ričardsa un Anitas Pallenbergas.

2005. gadā atklātībā nonāca video, kurā Mosa ierakstu studijā redzama šņaucam kokaīnu. Viņa bija atnākusi līdzi savam tā laika draudziņam, skandalozajam mūziķim Pītam Dohertijam. Šis video pielika treknu punktu Keitas karjerai, ar viņu nekavējoties lauza līgumus vadošie zīmoli. Taču modelei izdevās atgriezties modes apritē.

Pērn policija eskortēja Mosu no lidmašīnas Lūtonas lidostā, jo pēc atgriešanās no spa brīvdienām Turcijā viņa kļuvusi rupja un nevaldāma.

Uzvarētāja: neizšķirts

Figūras

Tai jābūt drosmīgai sieviete, kas piekrīt doties kopīgās brīvdienās ar Naomi. Par to pārliecinājās Keita Mosa, kopā ar draudzeni dodoties atpūsties uz Spāniju 2009. gadā. Lai arī Mosa ir kārnas miesasbūves sieviete, miniatūrais bikini atklāja nelielu vēderiņu, kamēr Naomi vēders bija plakans un stingrs kā dēlis.

Keita nekad nav slēpusi, ka viņai ir kompleksi par savu ķermeni, taču tai pat laikā viņa nekautrējas pludmalē tērpties bikini un bieži redzēta arī baudām atvaļinājuma priekus sauļojoties bez krūštura.

Mosa ir viena bērna māmiņa, savukārt Naomi nav nācies saskarties ar auguma izmaiņām pēc bērna iznēsāšanas. Keita dažkārt nodarbojas ar pilātēm, taču parasti svaru kontrolē neēdot, nevis vingrojot. Līdzīgi kā miljoniem sieviešu, arī Mosai ir celulīts.

Kempbelas augums ir perfekts. Tas ir tikpat slaids un tvirts kā tolaik, kad modelei bija tikko pāris divdesmit. Viņas noslēpums? Sabalansēta diēta un regulāra vingrošana.

Naomi vairs nelieto alkoholu, viņa ir veģetāriete un laiku pa laikam ievēro sarkano piparu un kļavu sīrupa diētas. Tās laikā cilvēks dienā neuzņem vairāk par 600 kalorijām. Šāda kūre jāiztur 18 dienas.

Pēc astoņiem vakarā Naomi neēd, bet dažkārt izlaiž arī vakariņas. Lai iemantotu kalsnāku seju, modele par labu un iedarbīgu metodi atzinusi lēkāšanu ar lecamauklu.

Uzvarētāja: Naomi. Viņa smagi strādā pie sava auguma

Mīļākie

Tā runā, ka supermodelei Keitai Mosai bijuši vismaz 40 mīļākie – turklāt abu dzimumu. Šobrīd modele šķiras no sava pirmā vīra – rokera Džeimija Hinsa un šobrīd dzīvo kopā ar skandalozi vērtēto aristokrātu un ballīšu karali Nikolaju fon Bismarku (28).

Mosas mīļāko skaitā bijušas tādas slavenības kā aktieris Marks Vālbergs, rokeris Laiems Galahers, aktieris Šons Penss, dīdžejs Džeremijs Hīlijs, aktieris Leonardo di Kaprio, aktieris Billijs Zeins, rokeris Lenijs Kravics, mūziķa Ronija Vuda dēls Džesijs, aktieris Džonijs Deps un rokeris Pīts Dohertijs. Ar rakstnieku Džefersonu Haku modele bija kopā no 2001. gada līdz 2004. gadam un viņiem ir kopīga meita Lila Greisa, kura pasaulē nāca 2002. gadā.

Mosu vienojis kas vairāk par parastu draudzību ar sabiedrības dāmu Daviniju Teilori un labāko draudzeni aktrisi Seidiju Frostu. Rokera Kurta Kobeina atraitne Kortnija Lova apgalvo, ka arī viņai ar Mosu esot bijusi īslaicīga dēka. Tas noticis deviņdesmitajos gados Milānā.

Salīdzinājumā ar Mosu, Kempbelas mīlas dzīve ir krietni piezemētāka. Deviņdesmitajos gados Naomi satikās ar aktieri Robertu de Niro un bija saderināta ar grupas „U2” mūziķi Adamu Kleitonu. Nesenā pagātnē viņai bija ilgstošas attiecības ar F1 bosu Flavio Briatori un piecus gadus ilgs romāns ar krievu miljonāru Vladislavu Doroņinu.

Uzvarētāja: Keitas dzīve bijusi krietni vētraināka

Īpašumi un kapitāls

Naomi pieder 3 miljonus sterliņu mārciņu vērti apartamenti Ņujorkā. Pēc šķiršanās no Doroņina viņa Meifēras rajonā Londonā īrē sev dzīvokli.

Keitai pieder 8 miljonus sterliņu mārciņu vērta māja Londonas ziemeļos, kaimiņos dziedātājam Džordžam Maiklam. Viņai pieder arī desmit guļamistabu lauku māja Kotsvoldā, Anglijā. Šajā 3 miljonus sterliņu mārciņu vērtajā īpašumā Mosa 2011. gadā rīkoja kāzu svinības ar Džeimiju Hinsu.

Naomi kapitāls novērtēts 34 miljonu sterliņu mārciņu apmērā, bet Keita atzīta par labāk pelnošo modeli Lielbritānijā. Viņas kapitāls ir 55 miljoni sterliņu mārciņu.

Uzvarētāja: Keita

Ballīšu karalienes

Abām supermodelēm ļoti patīk vētrainas ballītes. Naomi sarīkoja vērienīgas dzimšanas dienas svinības Indijā savam tā laika draugam Vladimiram Doroņinam, kad uzņēmējs atzīmēja 50. gadadienu. Arī Keita bija viesu vidū. Jubilāram svinībās dziedāja pat Daiena Rosa. Naomi sarīkoja lielu balli arī savā 40. dzimšanas dienā Kannās.

Keitas ballītes vienmēr saistītas ar rokmūzikas pasauli. Savu 21. dzimšanas dienu viņa atzīmēja Losandželosā un gaviļniecei uzstājās grupas „INXS” līderis Maikls Hačenss. Pēc svinībām vienu no viesiem nogādāja slimnīcā kokaīna pardozēšans dēļ.

Savu 40. dzimšanas dienu Mosa svinēja 100 stundas no vietas.

Uzvarētāja: neviens nevar pārspēt „ballīšu lauveni” Keitu.

       

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press