foto: Eduards Paņičevs
Valsis un kāzu torte. Tā aizvadīta Rīgas galvenā balle
Uz balli ierodas ekspremjers Valdis Birkavs ar dzīvesbiedri Marinu Dianovu. Lai iekļūtu Melngalvju namā un „Rīgas balli”, izveidojās pat rinda.
Slavenības
2017. gada 11. septembris, 06:33

Valsis un kāzu torte. Tā aizvadīta Rīgas galvenā balle

Kasjauns.lv

Melngalvju namā Rīgā pagājušās nedēļas nogalē otro reizi notika viens no krāšņākajiem galvaspilsētas kultūras dzīves pasākumiem – “Rīgas balle”. Smalki saposušies ļaudis ballē dejoja, atpūtās, piedalījās labdarības akcijā, kā arī pārsprieda Latvijas un pasaules aktualitātes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Rīgas balle" Melngalvju namā pulcē simtiem sapucētu ļaužu

2017. gada 9. septembrī Melngalvju namā notika tradicionālā "Rīgas balle", kur dāmas un kungi vakartērpos ballējās līdz pat rītam.

gallery icon
102

Viesu vidū bija Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko, ekspremjers Valdis Birkavs ar dzīvesbiedri Marinu Dianovu, mediķis Andrejs Ērglis, kurš tajā pat dienā pie sievas izdeva savu dēlu Kristapu, modes ikona Maija Silova, Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks un daudzi citi.

„Rīgas balle 2017” vienkopus pulcēja balles tradīciju cienītājus, lai atgādinātu par pasaules izcilāko komponistu laikmetu, dāmām greznos tērpos un viņu pavadoņiem – galantiem kavalieriem un balles dejām visas nakts garumā. Pasākums sākās ar viesu sagaidīšanu uz sarkanā paklāja.

foto: Eduards Paņičevs
Viena no galantākajām viešņām bija Latvijas modes dāma, TV raidījumu vadītāja Maija Silova.

“Rīgas balles” koncerta programmā uzstājās Latvijas Nacionālās operas vadošie solisti Ilona Bagele un Raimonds Bramanis, Latvijas Nacionālā baleta izcilākie dejotāji Raimonds Martinovs un Jūlija Brauere, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, profesionāli balles deju dejotāji, kā arī latviešu tautas instrumentu izpildītāji. Balles muzikālo pavadījumu nodrošināja simfoniskais un džeza orķestris, kas izpildīja Johana Štrausa, Pētera Čaikovska, Raimonda Paula, Zigmāra Liepiņa skaņdarbus un mūsdienu deju kompozīcijas.  

“Rīgas balles 2017” koncerts

9.septembrī Melngalvju namā Rīgā otro reizi notika “Rīgas balle”.

gallery icon
69

Balles viesi baudīja arī izsmalcinātas vakariņas, “Park Hotel Kemeri” kolekcijas mākslas darbu izstāde un, protams, apburoša klasiskas balles atmosfēra. Viens no nozīmīgākajiem “Rīgas balles” notikumiem bija labdarības akcija un tajā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti talantīgu bērnu atbalstam.

Balles dejām veltīto daļu atklāja debitanti – jauniešu pāri, kuri pārvarēja speciālo atlasi lielākās Latvijas augstskolās. Viņi dejoja polonēzi un Vīnes valsi, un pēc tam viņiem pievienotos arī pārējie viesi. Savukārt pasākuma kulminācija bija pusnaktī, kad tika pasniegta jaunlaulāto – balles patroneses Natālijas Tumševicas un Kristapa Ērgļa – kāzu torte.

foto: Eduards Paņičevs
Dienā, kad notika „Rīgas balle 2017” gredzenus mija arī dziedātāja un balles patronese Natālija Tumševica un viņas izredzētais Kristaps Ērglis.

“Rīgas balle” ir ikgadējs starptautisks pasākums, kura galvenie mērķi ir Eiropas klasiskās kultūras un tradicionālās latviešu kultūras popularizēšana, kā arī Rīgas un Latvijas vārda nešana pasaulē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās