"Mana ģimene jau mani apglabāja..." Kā meita atgriezās no mirušajiem
Laura van Rīna gāja bojā avārijā, bet viņas vietā kā mirusī tika identificēta Vitnija Keraka.
Trakā pasaule
2016. gada 2. maijs, 20:32

"Mana ģimene jau mani apglabāja..." Kā meita atgriezās no mirušajiem

Jauns.lv

Vitnija Keraka "atgriezusies no mirušajiem" piecas nedēļas pēc bērēm, kuras tika sarīkotas šausminošas avārijas rezultātā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Radinieki jauno studenti jau paspēja apglabāt. 2006. gadā Indianā viņa iekļuva briesmīgā satiksmes negadījumā, kurā gāja bojā 4 Teilora Universitātes studenti un viena tās darbiniece. Smagās mašīnas vadītājs aizķēra universitātes busiņu, kurā atradās 9 cilvēki. Kravas mašīnas vadītājs Roberts Spensers tika apsūdzēts slepkavībā un izcieta divus no 4 piespriestajiem gadiem cietumā. Apjukumā glābēji sajauca divu studenšu identitāti. Laura van Rīna gāja bojā avārijā, bet viņas vietā kā mirusī tika  identificēta Vitnija Keraka.

Abas studentes bija visai līdzīgas, turklāt abas bija blondīnes. Tajā brīdī, kad ģimene un draugi slimnīcā sapulcējās pie avārijā izdzīvojušās meitenes, kura pēc viņu domām bija van Rīna, īstenībā komā un nobindēta ar marlēm gulēja Vitnija.

Tajā pat laikā, Keraku ģimene piedalījās dievkalpojumā un sarīkoja bēres, kur ieradās simtiem draugu un ģimenes locekļu. Tikai pēc piecām nedēļām Lauras māsa pamanīja, ka meitenes zobi izskatās savādāki, un tika atklāta šausminošā kļūda.

Desmit gadus vēlāk trīs bērnu māte Vitnija Keraka atceras par šiem traģiskajiem notikumiem un šokējošo realitāti, ar kuru saskārās mirušās meitenes ģimene, kļūdaini uzskatot, ka viņu meita vēl ir dzīva.

"Viņi mīlēja mani kā savu meitu, jo viņi uzskatīja, ka es esmu viņa," stāsta Vitnija.

Vitnija: "Pat pēc tam, kad es uz tāfelītes uzrakstīju vārdu - Vitnija, un viņu pasaule sagriezās kājām gaisā, Lauras ģimene uzzināja, ka neesmu viņu meita, viņi turpināja par mani rūpēties tā it kā es būtu daļa no viņu ģimenes."

Papildus avārijas fiziskajām sekām, meitene vēl ilgu laiku dzīvoja ar vainas sajūtu, ka viņa izdzīvoja.

Sižets par traģisko negadījumu - video:

Vitnija Keraka atceras traģiskos mirkļus - video:

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video