Ādas jakā un džinsās. Atklāj Justa Eirovīzijas priekšnesuma detaļas. FOTO
Justs gatavs saviļņot Eiropu lielajā „Eirovīzijā”! Viņa dziedājumu papildinās divas bekvokālistes - Katrīna Anna Vīgante un Anna Zankovska.
Slavenības
2016. gada 4. maijs, 05:38

Ādas jakā un džinsās. Atklāj Justa Eirovīzijas priekšnesuma detaļas. FOTO

Jauns.lv

Pirms došanās uz Stokholmu, kur notiks 61. Starptautiskais dziesmu konkurss Eirovīzija, Latvijas delegācija atklāj, kāds būs Justa Sirmā priekšnesums, un, to, ka LTV mērķis ir panākt Latvijas uzvaru Eirovīzijā!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uz preses konferenci Zviedrijas vēstniecībā 2. maijā Rīgā ieradās Zviedrijas vēstnieks Latvijā Henriks Landerholms, LTV valdes loceklis Sergejs Ņesterovs, Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska, dziedātāja un dziesmu autore Aminata Savadogo, producents Kaspars Ansons, Latvijas pārstāvis „Eirovīzijā” Justs Sirmais un viņa kolēģes bekvokālistes Anna Zankovska un Katrīna Anna Vīgante, kā arī Justa menedžere Jūlija Fricsone-Gavriša, mūziķis Valters Frīdenbergs, dīdžejs Toms Grēviņš, kā arī daudzi citi, kuri vēl Justam veiksmi un izdošanos Stokholmā.

LTV valdes loceklis Sergejs Ņesterovs uzrunā klātesošajiem atklāja, ka LTV uzstādītais mērķis ir piecu gadu laikā atvest Latvijai uzvaru lielajā „Eirovīzijā”. „Pie tā mēs daudz strādāsim, bet, protams, būs vajadzīga arī veiksme. Šogad lielu darbu jau ir ieguldījis Justs – gan „Supernovas” laikā, gan pēc tam divus mēnešus smagi strādājot,” tā Sergejs Ņesterovs.

Savukārt LTV starptautiskās projekta komandas vadītāja Zita Kaminska izstāstīja, kā notika gatavošanās priekšnesumam. „Mūsu mērķis nebija kaut ko priekšnesumā mainīt, jo dziesma un Justa priekšnesums bija labs jau „Supernovā” - citādi nebūtu uzvarējis. Mēs domājām par to, kā priekšnesumu pielāgot lielākai skatuvei. Justam nācās atbrīvot savu ķermeni, lai varētu brīvi pārvietoties pa lielo „Eirovīzijas” skatuvi. Liels darbs ieguldīts no horeogrāfes Lindas Pavlovskas puses. Bet stāstu dziesmai, ko redzēsim uz ekrāniem, palīdzēja izdomāt mākslinieks Māris Kalve, kā arī gaismu mākslinieki no „Kompānijas NA”. Zviedriem viņa idejas patika, cerams tās arī precīzi izpildīs,” atklāj Zita Kaminska. Bet, runājot par to, kādā apģērbā Justs kāps uz skatuves „Globe” arēnā, pats dziedātājs atklāja, ka viņa stils saglabāsies līdzšinējais. Tātad kardinālu pārmaiņu Justa vizuālajā tēlā nebūs.

Zita Kaminska uzskaitīja arī to, kuri cilvēki dosies viņai līdzi uz Stokholmu Latvijas delegācijas sastāvā: dziedātājs Justs Sirmais, bekvokāla meitenes Katrīna Anna Vīgante un Anna Zankovska, dziesmas autore Aminata Savadogo, dziesmas aranžētājs Kaspars Ansons, Zitas Kaminskas labā roka Guna Zučika, kurai ir liela starptautiska pieredze un ir kā laimes simbols, jo 2000. gadā bija Stokholmā „Globe” arēnā, kad trešo vietu ieguva grupa „Prāta vētra”. Tāpat uz Stokholmu dosies Justa menedžments - menedžere Jūlija Fricsone-Gavriša, kura māksliniekiem veidoja arī stilu, kā arī Andžejs Gavrišs, kurš filmēja dziesmas videoklipu, un nodrošinās foto un video no Stokholmas.

Runājot par Justa izredzēm, Zita Kaminska uzsvēra bukmeikeru prognozes. „Vispirms ceram uz veiksmi. Otrkārt, mums ir labs potenciāls, jāpiemin bukmeikeri, kuri mums šobrīd dod 7. vietu. Justam ir vieglāk uzstāties, ja jau saskata viņa potenciālu, nevis, ja tas būtu jāpierāda, esot bukmeikeru topa pēdējā vietā. Tāpat jāpiemin, ka viņa sniegums un balss ir ļoti laba un stabila,” tā Zita Kaminska.

Justs pasākuma laikā nodziedāja vairākas dziesmas, kā arī sacīja, ka centīsies parādīt labāko sniegumu, kādu vien spēj. „Šis patiešām ir ļoti liels un nozīmīgs solis manā dzīvē. Kopš uzvaras „Supernovā” esmu daudz strādājis, bijušas tikai četras brīvdienas. Neatlaidīgi esmu gatavojies un darījis visu, lai būtu kartiņas, gan disks, ko dalīt faniem Stokholmā, tapis arī videoklips un priekšnesums. Visu esam paspējuši izdarīt un paldies par šo iespēju. Centīšos parādīt, uz ko mūsu mazā Latvija ir spējīga Eirovīzijā!” sacīja Justs.

„Eirovīzijas” pirmais pusfināls notiks 10. maijā, otrais – 12. maijā, tajā Justs uzstāsies kā pirmais, bet fināls būs 14. maijā.

Turēsim īkšķus, lai Justam izdodas viss iecerētais!


Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders, LTV publicitātes foto