foto: Alan Simpson/REX/ Vida Press
Pēc svara zaudēšanas Sūzena Boila izskatās kā modele
Ja Sūzena Boila vēlas arī turpmāk dziedāt un priecēt publiku, ārsti viņai ieteikuši nokristies svarā. Dziedātāja paklausījusi, jo viņai konstatēts 2. tipa cukura diabēts un veselība bijusi pakļauta riskam.
Slavenības
2017. gada 21. augusts, 10:20

Pēc svara zaudēšanas Sūzena Boila izskatās kā modele

Kasjauns.lv

Brīnišķīgās balss īpašniece skotiete Sūzena Boila (56) popularitāti iemantoja 2009. gadā, pateicoties dalībai talantu konkursā „Britain’s Got Talent”. Kopš tā laika Sūzena te bijusi visu uzmanības centrā, te atkal prom no rampu gaismām. Arī viņas svars „lēkājis” te augšā, te lejā. Pērn dziedātāja zaudējusi nepilnus 13 kg un izskatās lieliski.

foto: Mirrorpix / Vida Press
Dziedātāja nokritusies svarā par 2 stouniem jeb 12.7 kilogramiem.

Pērn skotu dziedātāja Sūzena Boila nokritās svarā par visnotaļ iespaidīgiem 12.7 kilogramiem (2 stouniem britu mērvienību sistēmā). Taču lieliskās balss īpašniece to nedarīja, lai izdabātu kādiem mistiskiem sabiedrības iedomātiem skaistuma standartiem, bet gan veselības dēļ. Ārsti Sūzenai konstatēja 2. tipa cukura diabētu un rekomendēja nokristies svarā, ja viņa vēlas arī turpmāk dziedāt.

Sūzenas Boilas pārvērtības

Sūzenas Boilas pārvērtības.

gallery icon
25

Mediķi skaidro, ka pastāv divu tipu cukura diabēti. 1. tipa diabēta gadījumā no tā konstatēšanas brīža injekciju veidā jāievada insulīns, jo tā ir vienīgā iespēja kā novērst insulīna trūkumu. Ar pirmā tipa diabētu parasti saslimst bērni un jauni cilvēki. Savukārt 2. tipa diabēts visbiežāk skar cilvēkus pēc 40 gadu vecuma sasniegšanas. Pētījumā secināts, ka no visiem diabēta pacientiem ar 2. tipa diabētu slimo visvairāk. Tie ir 85-90% cilvēku.

Mediķi uzskata, ka 2.tipa diabēts visbiežāk esot neveselīga dzīvesveida sekas kopā ar iedzimtības faktoru. Slimības sākumā to iespējams sekmīgi ārstēt ar veselīgu uzturu, regulāru ēšanas režīmu un piemērotu fizisko aktivitāšu palīdzību. Nepieciešamības gadījumā papildus jālieto arī medikamenti, kas samazina cukura līmeni asinīs.

Kad ārsti Sūzenai konstatēja diabētu, viņi brīdināja, ka tolaik 55 gadus vecās dziedātājas veselība ir pakļauta riskam, ja vien mūzikas zvaigzne nepiestrādās pie svara zaudēšanas.

„Man jāpārstāj ēst saldumi un kūkas,” izdevumam „The Mirror” pērn atklāja Boila. „Tas ir manas dzīves lāsts.”

Vispirms Sūzena Boila saviļņoja publiku ar savu izcilo balsi, bet pēc tam ar vizuālajām pārmaiņām.

foto: PacificCoastNews.com/All Over Pr/ Vida Press
2009. gada aprīlī.

Talantu konkursa „Britain’s Got Talent” atlases kārtā skatītāji viņu iepazina kā omulīgu sirmu kundzīti ar izspūrušu matu ērkuli. Vēlāk ar Sūzenu jau strādāja stilisti un tā paša gada novembrī, kad dziedātāja uzstājās Rokfellera centrā Ņujorkā, uz skatuves bija eleganta lēdija. Pēc uzvaras TV šovā dziedātāja neko nebija mainījusi svara ziņā, taču viņa lepojās ar jaunu frizūru – sejas formai piestāvoša griezuma tumši brūniem matiem. Boila izskatījās ievērojami jaunāka un, pateicoties veiksmīgai apģērbu izvēlei, arī slaidāka.

foto: Jennifer Mitchell / Splash News/ Vida Press
2009. gada novembrī Rokfellera centrā Ņujorkā.

Trīs mēnešus vēlāk – 2010. gada februārī –, kad Sūzena uzstājās Sanremo festivālā Itālija, nevarēja neievērot, ka dziedātāja nokritusies arī svarā. Viņa bija tērpusies augumam piegulošā zaigojošā melnā vakarkleitā, kas akcentēja viņas slaidāko augumu.

foto: IPA/REX/ Vida Press
2010. gada februārī Sanremo festivālā Itālijā.

Gada beigās, uzstājoties Londonā, izskatījās, ka Boila atkal pieņēmusies nedaudz svarā. Viņa izskatījās lielāka, kad pie teātra izkāpa no automašīnas, tērpusies purpura krāsas mēteļa auduma jakā un ar sudrabotu šalli ap kaklu.

foto: Copetti/Photofab/REX/ Vida Press
2010. gada novembrī Londonā.

Visslaidākā Sūzena Boila bija 2011. gada aprīlī, kad atzīmēja savu 50. dzimšanas dienu. Viņa tolaik izskatījās pat neticami tieva. Tērpusies sarkanā kleitā, Sūzena dzimtajā Blekburnā Skotijā pozēja preses fotogrāfiem.

foto: REX/ Vida Press
Savā 50. dzimšanas dienā 2011. gadā.

Tam sekojošais svara pieaugums radīja problēmas ar dziedātājai konstatēto 2. tipa diabētu.

Tā kā Sūzena ir gatava darīt visu, lai varētu turpināt dziedāt un priecēt publiku, viņa paklausījusi ārstiem un ierobežojusi saldumu un citu cukurotu našķu patēriņu uzturā. Lai gan dziedātājai tas nācies grūti, rezultāts ir acīmredzams. Gan veselība labāka, gan figūra skaistāka!

Sūzena Boila dzīvo pieticīgi

Lai gan Sūzena Boila nopirkusi lielāku īpašumu pilsētas pretējā pusē, savu „smalko māju” viņa atdevusi brāļu un māsu bērniem. Dziedātāja ...

gallery icon
9

Sūzena Boila 2014. gadā

gallery icon
25

Sūzena Boila „Winter Wonderland” atrakciju parkā Londonā

gallery icon
19

Sūzena Boila cep pankūkas

gallery icon
10