Slavenības
2017. gada 12. augusts, 09:53

Krāšņā festivāla „Summertime” trešā diena aizrit džeza ritmos

Kasjauns.lv

Jau trešo dienu Dzintaru koncertzālē notiek starptautiskais mūzikas festivāls „Summertime – aicina Inese Galante”. Festivālā pulcējās daudzi klasiskās mūzikas cienītāji, to vidū arī sabiedrībā zināmas personas.

Mūzikas mīļotāji tiekas festivālā "Summertime - aicina Inese Galante"

Mūzikas mīļotāji tiekas festivālā "Summertime - aicina Inese Galante".

gallery icon
79

Neilgi pirms ikvakara koncerta sākuma festivāla patronese, sirds un dvēsele Inese Galante sagaidīja sev pazīstamos viesus, sirsnīgi sasveicinājās, kā arī nobildējās ar viņiem. Šo iespēju garām nelaida pasākumu rīkotājas Alise Kolosova un Sindija Vilde, kā arī TV žurnālisti Aivis Ceriņš ar mīļoto draudzeni Leldi Lietavieti, kuri koncertu apmeklēja kopā ar Leldes vecākiem. Tāpat uz festivālu ieradās miljonāru pāris Mārīte Kola ar vīru Jāni, vairāki Galantes talanta cienītāji no Vācijas.

Pirmo reizi Latvijā uzstājās viens no pasaules izteiksmīgākajiem ņūdžeza kolektīviem – „Club des Belugas” no Vācijas. Tas iekarojis plašas auditorijas mīlestību ar sev raksturīgi spilgtajiem žanru „kokteiļiem” – apvienības mūzikā saklausāmi brazīliešu ritmi, Eiropas lounge, elektrosvings, fanks un soula noskaņas.

„Club des Belugas” daudzveidīgo un spilgto skanējumu nodrošina arī regulāra sadarbība ar atzītākajiem džeza vokālistiem no Eiropas un Amerikas.

Jūrmalā ansamblis muzicēja sešu cilvēku sastāvā, kuru vidū bija Kalifornijā dzimusī Brenda Boikina – leģendāra džeza dziedātāja ar fantastiskām vokālajām dotībām un spēcīgu harismu. Atbalstot Latvijas jauno mūziķu profesionālo izaugsmi, arī šogad lielās skatuves pieredzi gan individuāli, gan kopā ar mūzikas pasaules prominencēm, festivālā varēja gūt konkursa Ineses Galantes talanti laureāti.

Jūrmalā ar vērienu sākas Ineses Galantes festivāls "Summertime"

2017. gada 9. augustā Jūrmalā sākās festivāls "Summertime - aicina Inese Galante"

gallery icon
127