foto: Mārtiņš Ziders
Prominences, krāšņi tērpi un lieliska mūzika; sācies festivāls "Summertime - aicina Inese Galante"
Ineses Galantes festivāls "Summertime" izceļas ar krāšņumu gan tērpos, gan mūzikas skaņās.
Slavenības
2017. gada 10. augusts, 09:53

Prominences, krāšņi tērpi un lieliska mūzika; sācies festivāls "Summertime - aicina Inese Galante"

Kasjauns.lv

Ar izcilu dziedātāju piedalīšanos šogad Jūrmalā tiek aizvadīts jau tradicionālais vasaras klasiskās mūzikas festivāls "Summertime - aicina Inese Galante", kurā bez namamātes dalību ņem gan pasaules vadošie, gan Latvijas jaunie klasiskās mūzikas talanti.

Jūrmalā ar vērienu sākas Ineses Galantes festivāls "Summertime"

2017. gada 9. augustā Jūrmalā sākās festivāls "Summertime - aicina Inese Galante"

gallery icon
127

Festivāla atklāšanu klātienē apmeklēja daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis. Viņu vidū bija Latvijas modes ikona Maija Silova, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, deputāte Solvita Āboltiņa ar vīru Jāni, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ar mammu un daudzi citi.

Šogad festivāla „Summertime – aicina Inese Galante” atklāšanas koncerts bija veltīts mīlas duetam visā tā emocionālajā krāšņumā – maigums, kaisle un jokpilna koķetēšana apvienojās iemīļoto Latvijas dziedātāju un ārzemju viesu priekšnesumos.

Klausītājiem piedzīvoja neaizmirstamu tikšanos ar festivāla patronesi Inesi Galanti un viņas uzticamajiem skatuves partneriem – ārzemēs pieprasīto latviešu basbaritonu Egilu Siliņu un spožo baroka kontrtenoru Sergeju Jēgeru. Pēdējos gados festivālam radās draudzīga sadarbība ar pazīstamu pianistu dinastijas pārstāvi Andreju Osokinu, kurš šobrīd aktīvi koncertē uz prestižajām Eiropas koncertu skatuvēm.

Festivāla gaitā klausītājus gaida iepazīšanās ar jauniem spožiem mūziķiem, kā arī daudzi citi pārsteigumi. Saskaņā ar tradīciju visos festivāla koncertos piedalīsies Ineses Galantes talantu konkursa laureāti.

Šo muzikālo svētku neatņemama sastāvdaļa ir Festivāla orķestris, kurā apvienojas Latvijas labākie mūziķi. „Summertime – aicina Inese Galante” mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents – pasaulslavenais un harismātiskais diriģents Ekharts Viciks, kurš kļuvis par Ineses Galantes ģimenes draugu un no sirds iemīlējis Latvijas publiku.