foto: LFI/Photoshot/All Over Press/All/ Vida Press
Prinča Čārlza jociņš pēc Harija piedzimšanas salauzis princeses Diānas sirdi
„Ak, Dievs – tas taču ir puika!” šāds bijis prinča Čārlza pirmais izteikums, redzot tikko pasaulē nākušo princi Hariju. Princese Diāna visas otrās grūtniecības laikā slēpusi no vīra, ka gaidāms dēls, jo Čārlzs ļoti gribējis meitu.
Slavenības
2017. gada 10. augusts, 07:35

Prinča Čārlza jociņš pēc Harija piedzimšanas salauzis princeses Diānas sirdi

Kasjauns.lv

Visi lieliski zina, ka princese Diāna bija brīnišķīga un mīloša māte abiem saviem dēliem prinčiem Viljamam un Harijam. Par princeses neizmērojamo mīlestību pret dēliem dzirdēts daudz, taču ir kāds mazāk zināms fakts, kas saistīts ar jaunākās atvases nākšanu pasaulē un to, kā princis Čārlzs šajā dienā salauzis Diānas sirdi.

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

gallery icon
20

Princis Čārlzs „izmisīgi” vēlējās meitu, tāpēc Diāna, uzzinājusi, ka arī otrais bērns būs zēns, šo vēsti slēpa no vīra visu grūtniecības laiku.

Prinča Čārlza un princeses Diānas pirmdzimtais – princis Viljams pasaulē nāca 1982. gada jūnijā. Aptuveni gadu pēc dēla piedzimšanas Diānai nācās izjust spiedienu, ka vajadzētu laist pasaulē vēl kādu troņmantinieku. 1983. gada septembrī Bekingemas pils izplatīja priecīgu paziņojumu, ka Velsas princese Diāna ir otrā bērna gaidībās. Diemžēl jau tās pašas nedēļas nogalē princese piedzīvoja traģēdiju. Viesojoties Balmorālā, Skotijā, spontānā aborta rezultātā viņa bērnu zaudēja. 1984. gada sākumā Diāna un Čārlzs atklāja, ka viņiem pašiem un karaļnamam par lielu prieku, atkal pieteicies mazulis. Samērā smagās grūtniecības laikā, Diāna draugiem izteikusies: „Man šķiet, neesmu radīta ražošanas līnijai, taču beigu beigās visas pūles ir tā vērtas.”

Princese Diāna ar jaunāko dēlu princi Hariju

gallery icon
21

1984. gada septembrī Diāna laida pasaulē zēnu – Henriju Čārlzu Albertu Deividu Mountbatenu-Vindzoru, kuru mēs visi labāk pazīstam kā princi Hariju. Dzemdības ilga deviņas stundas un māmiņa visā šajā laikā iztika bez atsāpinošiem līdzekļiem.

Endrū Mortona sarakstītajā bestsellerā „Diana: Her Ture Story” („Diāna: Viņas patiesais stāsts”) princese atklāj Čārlza „vilšanos” pēc otrā bērna nākšanas pasaulē. „Čārlzs vienmēr bija vēlējies meitu,” viņa norādīja. „Harijs bija puika. Viņa pirmais izteikums bija sekojošs ‘Ak, Dievs – tas ir puika.’ Otrā piezīme bija – ‘Un viņam pat ir rudi mati!’”

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

gallery icon
54

Princis Čārlzs savus izteikumus nosauca par joku, taču Diāna jutās ārkārtīgi sāpināta un aizvainota. Viņa ne tikai bija pavadījusi deviņas stundas ellīgās sāpēs dabiskās dzemdībās, bet arī viņas vecākajai māsai un jaunākajam brālim grāfam Čārlzam Spenseram, ir rudi mati. Tas ir iedzimts Spenseru ģimenē.

Visu vēl sliktāku padarīja prinča Harija kristības tā paša gada decembrī. Čārlzs esot Diānas mātei ieminējies: „Mēs jutāmies tik ļoti vīlušies – mēs domājām, ka būs meitene.”

Princese Diāna kāzu dienā

Princese Diāna un Velsas princis Čārlzs apprecējās 1981. gada 29. jūlijā.

gallery icon
22

Princese Diāna atzina, ka tieši dažas nedēļas pirms otrā bērna nākšanas pasaulē abi ar Čārlzu bijuši „tik tuvi, kā vēl nekad agrāk un arī nekad vēlāk vairs”. „Tad pēkšņi līdz ar Harija piedzimšanu, viss ar blīkšķi izmainījās. Mūsu laulība sāka irt,” savulaik izteikusies Diāna.

Princese atzina, ka pēc Harija piedzimšanas un sāpinošajām piezīmēm no vīra, viņā „iekšēji kaut kas aizvēries”, bet Čārlza dzīvē atgriezās Kamilla. „Es tolaik jau sapratu, ka Čārlzs atgriezies pie savas dāmas,” viņa norādīja.

Princese Diāna un princis Čārlzs sadrūmuši

Princese Diāna un princis Čārlzs.

gallery icon
15

Prinča Harija rudie mati savulaik daudzus maldināja, liekot domāt, ka bērna bioloģiskais tēvs patiesībā ir britu armijas kapteinis Džeimss Hjūits, kurš bija nolīgs mācīt Diānai un viņas bērniem jāšanas prasmi. Lai gan Diānai un Džeimsam patiešām uzplauka jūtas, tās izveidojās astoņdesmito gadu beigās. Viņi iepazinās divus gadus pēc Harija nākšanas pasaulē! Prinča Harija rudie mati ir „mantoti” no Spenseru dzimtas.

Prinča Čārlza vēlme pēc meitenes saglabājās visus garos gadus. To apliecina arī viņa lielais prieks par princese Šarlotes nākšanu pasaulē 2015. gadā. „Es cerēju uz mazmeitiņu – uz kādu, kas par mani parūpētos, kad būšu pavisam vecs,” viņš pajokojis ar reportieriem tā paša gada nogalē. „Esmu ļoti saviļņots.”

foto: WeirPhotos / Splash News/ Vida Press
Prinča Čārlza ilgas pēc meitiņas saglabājušās visu mūžu. Viņš paudis lielu prieku, kad 2015. gadā pasaulē nāca mazmeita princese Šarlote. Nu būšot, kas par viņu parūpējas, kad kļūšot pavisam vecs.